МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

  • 42 941
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 7 779
по-важното според мен е дали се получава хляба , а не колко е голям. за големината влияят различни фактори - количество брашно , вид, мая,сол , форма за печене....
ако всичките те са еднакви тогава може да ги сравняваме. Laughing

# 271
  • София
  • Мнения: 3 035
  Добра вечер момичета и момчета(да не се обиди Бонго), записвам се в тази интересна тема, която определено ме кара да експериментирам. Ползвам хлебопекарна от почти две години и не съм съвсем бос в занаята. Започнах с Мидеа с две бъркалки, но поради непредвидени обстоятелства се наложи да купя и втора машина. След известна доза размисъл взех голям Мулинекс с два реотана и приставка за багети. Тези дни отново успях да задействам Мидеата , която прави хляб по-близо до семейния вкус. Днес за първи път спретнах козунак в машината по рецептата на Джема и взе та се получи, но се вдигна почти до стъклото и отгоре остана светло петно Simple Smile. Утре, като го разрежа и начупя, ще има и снимков материал. Желая ви приятна вечер и успех в експериментите!

# 272
  • Мнения: 1 934
Днес има промоция в Лидл за хлебопекарната им Силвъркрест - само хубави отзиви за нея съм чувала/чела.

Какво е покритието ме интересува, който има? Не е ли пак тефлон?

Не са написали най-важното - колко голям хляб прави? Спомням си, че беше около 1250 грама. Поне пише, че има 2 бъркалки  Wink

http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=11670

# 273
  • Мнения: 171
Днес има промоция в Лидл за хлебопекарната им Силвъркрест - само хубави отзиви за нея съм чувала/чела.

Какво е покритието ме интересува, който има? Не е ли пак тефлон?

Не са написали най-важното - колко голям хляб прави? Спомням си, че беше около 1250 грама. Поне пише, че има 2 бъркалки  Wink

http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=11670
Не е от днес промоцията,а от четвъртък 18,09
И аз чакам някой да даде отзиви за тази хлебопекарна,защото съм й хвърлила око

# 274
  • София
  • Мнения: 3 035
 Някой по-нагоре се интересуваше откъде може да закупи ново казанче. Подшушнаха ми, че тукhttp://www.servicebg.net/koordinati.html имало всичко, независимо от марката.

# 275
  • Мнения: 114
Имам проблем-спазвам всички указания,но хлаба става с много дебела кора и доста твърда.знае ли някой защо?Освен това със сухата мая нещо не можем да се разберем-хляба не бухва достатъчно?

# 276
  • Мнения: 8 001
Ами при някои програми става така с твърва кора.(например програма за френски хляб) Пробвай на друа програма. Не слагаш достатъчно мая, може би? Аз слагам една чаена лъжичка (май е около половин пакетче) за 500 грама хляб и ако е с бяло брашно изпълва тавичката.

# 277
  • Karlovo
  • Мнения: 538
На мен ми се получаваше твърда кора с предната машина, та мисълта ми е ,че може самата машина да е такава. Сега с Мидеята нямам този проблем, без значение програмата.

# 278
  • София
  • Мнения: 3 035
 Пускам обещаните снимки на част от моите произведения - не се смейте много Stop

Това е козунака изцяло във машинката:






Брашното, с което меся от две седмици и резултата, който още е горещ и няма снимка на разреза:






 Оставам с впечатлението, че Мидеата е единствената машина, на чиято книжка с рецепти може да се довериш сляпо и резултатът да е отличен. Забърквам си точния грамаж на продуктите, премерен с кухненска везна и ако не съм набутал нещо тотално непознато като брашно и добавки, машината оформя идеалната топка тесто от раз.
  Да допълня снимките с един разрез на хлебчето от днес:

Последна редакция: пн, 15 сеп 2014, 13:34 от Mунчо

# 279
  • София
  • Мнения: 3 035
Имам проблем-спазвам всички указания,но хлаба става с много дебела кора и доста твърда.знае ли някой защо?Освен това със сухата мая нещо не можем да се разберем-хляба не бухва достатъчно?

Да не е объркана настройката за степента на препичане? Преди известно време, две дами коментираха заблудата си, породена от цвета на иконките спрямо цвета на машината. Ако машината е Мулинекс, тя по подразбиране си прави по-дебели кори(сигурно защото е френска newsm78). Ако се оставя хляба в машината след края на програмата, също е възможно допичане, което се явява нежелано в случая. Накрая като констатация - при по-голямо количество мазнина в рецептите, корите много трудно стават дебели и твърди. Имам база за сравнение между Мидеа и Мулинекс. Много повече ми харесват рецептите и крайния резултат на Мидеата.
За бухването - не бухва или превтасва и сляга при печенето. При тежки брашна като пълнозърнести, ръжени и подобни, бухването не е толкова интензивно както при бялото брашно.

# 280
  • Мнения: 114
Благодаря за съветите.Явно ще налучквам,доката резултата ми хареса.Преди години имах хлебопекарна,даже не и помня марката,чиито рецепти бяха много точни.Сега с новата,явно още не съм свикнала. Peace

# 281
  • Мнения: 1 934
Аз имам Мулинекс, имам и Финлукс. И двете си правят кори, няма значение от марката  Simple Smile

Но ... има начин да се омекотят корите. Когато извадя хляба, го държа на решетка около 15 минути и още топъл го завивам в ленена покривка и така го пъхам в найлонова торба, за да се омекоти от парата.

Сиана, пробвай така  Peace

# 282
  • София
  • Мнения: 3 035
Благодаря за съветите.Явно ще налучквам,доката резултата ми хареса.Преди години имах хлебопекарна,даже не и помня марката,чиито рецепти бяха много точни.Сега с новата,явно още не съм свикнала. Peace
Каква марка е новата машина и какъв хляб се опитвате да замесите?

# 283
  • София
  • Мнения: 3 035
Аз имам Мулинекс, имам и Финлукс. И двете си правят кори, няма значение от марката  Simple Smile....

Аз пък имам Мидеа и Мулинекс и смея да твърдя, че при ЕДНАКВА степен на изпичане, крайните резултати НЯМАТ НИЩО ОБЩО като дебелина и твърдост на корите  Hug.

# 284
  • Мнения: 7 779
Какво е покритието ме интересува, който има? Не е ли пак тефлон?
ориентирай се по цената. ако е под 200-250 лв  със сигурност не е керамично.

Не са написали най-важното - колко голям хляб прави? голям като размери не пишат  LaughingСпомням си, че беше около 1250 грама.
е това е важното в случая. тежестта , но не на готов продукт.
да припомня за N-ти път - грамажа който е посочен (в случая 1250) е максималното количество на продуктите с които машината би трябвало да се справи без проблем при месенето.
под продукти се разбира всичко , което се поставя в казанчето преди да започне програмата.

Общи условия

Активация на акаунт