МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

• 42 933
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Моята машина е Мулинекс, не прави дебели кори. Но пък така и не успях да направя сполучлив френският хляб на тяхната програма и с тяхната рецепта. Нито пък с такава от интернет от темата за рецепти за хлебопекарна.

# 286
Да кажа за Силвъркрест /лидълската машина/ - имаме я от нова година и съм много доволна. Нямам провален хляб, козунаци си меси, даже в момента ми пече един експресен хляб. Wink

# 287
  • Пловдив
На моята мога да и задавам с каква кора да е хляба. Тънка, средна или препечена.
Чакам нова кофа от UK. Намерих от тук за един ден, но имаше разлика в зъбчетата, които заключват кофата йъм машината и не влизаше.

# 288
Вторият ми опит в машнката на Нео беше успешен,балгодаря за съветите Hug
Ама много бързо свършва този домашен хляб Laughing Embarassed След година сугурно ще сме с по 10 кила отгоре Rolling Eyes

# 289
Аз имам Мулинекс, имам и Финлукс. И двете си правят кори, няма значение от марката  Simple Smile....

Аз пък имам Мидеа и Мулинекс и смея да твърдя, че при ЕДНАКВА степен на изпичане, крайните резултати НЯМАТ НИЩО ОБЩО като дебелина и твърдост на корите  Hug.

Аз основно пускам черни хлябове и там кората определено е по-твърда от белите. Също така никога не ги правя на цялостна програма, а на месене и печене и винаги ги пека повечко, за да са опечени и отвътре. Защото ръжта е специфична  Peace

# 290
  • София
   Да ви покажа днешната бърканица - бърз тутманик по рецептата на Магарицата, изцяло в хлебопекарната:

# 291
Машината ми е Мулинекс-която и програма да пусна,корите стават дебели и твърди.Сега ще пробвам с повече мазнина,както ме посъветвахте.

# 292
  • на Мелмак
И аз съм с Мулинекс - но си избирам степен на препичане на кората и ми се получава .
Но на програмата за френски хляб става наистина дебела и твърда   Peace

# 293
  • София
Машината ми е Мулинекс-която и програма да пусна,корите стават дебели и твърди.Сега ще пробвам с повече мазнина,както ме посъветвахте.

Не знам защо, но си мисля, че причината за дебелите кори е по-скоро в настройката на машината. Моята Мулинекс прави по-дебели кори от Мидеата, както вече споделих, но иначе сама по себе си винги се настройва на приемливи варианти за кората на хляба.

# 294
Аз пък си мисля, че степента на изпичане няма нищо общо с дебелината на кората.

# 295
  • София
Аз пък си мисля, че степента на изпичане няма нищо общо с дебелината на кората.

Добре, изкажи тогава твоето предположение за причините Peace!

# 296
Като правя на една и съща програма с еднакво препичане два различни хляба (от различно брашно), единия става с мека, а другия с твърда кора.

# 297
  • София
Като правя на една и съща програма с еднакво препичане два различни хляба (от различно брашно), единия става с мека, а другия с твърда кора.

А, от тази гледна точка си напълно права. Остава и Сиана да каже дали не меси само с тъмни брашна.

Това е казал Бонго преди време:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"няма гаранция за това. при едни и на 3 степен не изпича , а при други на 1 е добре.
все пак се радвай ,че го изпича. ако ти се струва препечен използвай 1 степен или намали времето на печене."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 19:19 от Mунчо

# 298
Отново въпросче от мен Embarassed
Иска ми се да си омеся тесто за питка и много ми хареса тази рецепта:http://vkusenden.blogspot.com/2012/01/2.html

Не е ли странно живата мая да се натроши отгоре?Не трябва ли да се разтвори в млякото?Изчетох доста и този похват доста ме озадачи...

# 299
Предполагам, щом е налична, върши работа, но да, основното правило е - сухите маи се наръсват или смесват с брашното, а живите се разтварят във вода и е изчаква да шупнат за да сме сигурни, че действат. Ако се съмнявате в активността и на сухата мая (изтичащ срок на годност), пак може да се наръси върху водата и да се изчака няколко минути за реакция. Не се бърка в този случай.

Общи условия

Активация на акаунт