МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

• 42 935
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Аз живата винаги съм я натрошавала отгоре и резултата е по-добър отколкото със сухата дори.

# 301
Благодаря ви,момичета! Hug
Тъкмо оставих машинката да меси,изпълних точно рецептата,та да видим...Стискайте палци,че да не се изложа  chef

# 302
  • Под Слънцето
Добре , вредих се за една лидълска . Понеже нямам търпение, купих 1 червен пакет на  София мел (се оказва че е) с готова смес. И питам - отговаря ли си пропорцията , която е посочена ?

Моля ви ,наистина искам да я опитам час по-скоро.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 12:37 от TopsyG

# 303
Някой пробал ли е готова смес за многозърнест хляб Динкел от Зоя.бг? Не можа да се омеси при мен. Сложих малко вода и друго брашно и пуснах пак хлепобекарната, но едва ли ще стане нещо

# 304
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!

Бих искала да ви помоля за малко помощ. Искам да намеря рецепта за съвсем обикновен хляб с типово брашно, смес пшеничено и ръж и само за ръжен хляб. Намирам обаче само някакви "изчанчени" с мляко вътре и какви ли не неща... Това което аз бих искала е да е съвсем простичък хляб - брашно вода, мая/квас, сол, олио и толкова.
Бих се радвала да споделите свои рецепти или да ме насочите къде точно да търся.

Машината ми а Таурус (ако това има значение), търся рецепти за хляб 800-900 гр. краен продукт.
Благодаря предварително!

# 305
С киселото мляко става по-мек и пухкав хляба от типови брашна.

# 306
  • София
 Който не чете, трие Embarassed!

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 13:25 от Mунчо

# 307
Мунчо, тази смес е от лимец. Не държа да ползвам готова смес. Просто я купих да пробвам, защото не съм правила хляб от лимец и предположих, че сместа е изпитана рецепта.

# 308
  • София
 За да не я хвърляш май ще ти се наложи да я миксираш 50/50 с бяло и да мине по реда.

# 309
  • София
Добре , вредих се за една лидълска . Понеже нямам търпение, купих 1 червен пакет на  София мел (се оказва че е) с готова смес. И питам - отговаря ли си пропорцията , която е посочена ?

Моля ви ,наистина искам да я опитам час по-скоро.

Щом си толкова нетърпелива, просто спазвай стриктно упътването от пакета. Утре като ти мине мерака си  купи необходимите продукти по отделно и започни с направата на няколко бели хляба на основната програма. Така ще ти е по-лесно в началото.

# 310
  • Варна
Някой по-нагоре се интересуваше откъде може да закупи ново казанче. Подшушнаха ми, че тукhttp://www.servicebg.net/koordinati.html имало всичко, независимо от марката.

Нямат всичко , за марката Нео нямат ,само за марките които са обозначени в сайта им има  Sad

# 311
Ами той този вече май се пече или каквото там се прави и каквото стане. Друг такъв пакет нямам. Като се меси и отдолу си върти бъркалката, а отгоре си стои тестото и не мърда. Така някак изглеждаше.

# 312
Момичета и момчета,да ви се похваля с първата си питка! Grinning

# 313
  • Под Слънцето
Мунчо, с една дума -  не става , а?
 Понеже снощи само дето не спах в колата пред лидл , легнах и се наспах. Да се разсъня и ще пробвам така, както го пише на пакета.. Да видим.. newsm78

# 314
  • София
Мунчо, с една дума -  не става , а?
 Понеже снощи само дето не спах в колата пред лидл , легнах и се наспах. Да се разсъня и ще пробвам така, както го пише на пакета.. Да видим.. newsm78

Според състава на микса(това, което прочетох в нет-а), ще трябва да добавиш вода и мазнина. Единственото допълнение, което аз бих направил е  да е с хладка вода, но само хладка а не гореща. Пусни го на основната(бейсик)програма и му гледай сеира Peace. Аз сега отивам да бъркам пица Верди без втасване Joy.

Общи условия

Активация на акаунт