МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

  • 43 017
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 7 779
зависи

# 331
  • Стара Загора
  • Мнения: 494
От какво да зависи, при хлебопекарните на Лидъл е така, моята е същата. Има начин да тръгне да меси веднага, на всяка друга програма, ако се избере доп. настройка (за бърз хляб), но не и при програма тесто.

# 332
  • Мнения: 7 779
при мен на "тесто" тръгва веднага.
зависи от машините. не говоря точно за Лидълската защото темата не е само за нея.

# 333
  • Стара Загора
  • Мнения: 494
Естествено, но момичето, което се притеснява, че не му работи машината, е точно с такава, аз давам съвети, защото и моята е същата, не се изказвам неподготвена Simple Smile

# 334
  • Мнения: 7 779
освен програма печене съм посочил  тесто или кекс. на една от 2-те или и двете трябва да заработи ведната. мисля ,че при почти всичките е така.
даже май при някой има 2 програми за тесто с различна продължителност.

# 335
  • София
  • Мнения: 3 035
 Stop Споко де, не се дърпайте за косата Joy. И блондинките загряват след известно време Peace.

# 336
  • Под Слънцето
  • Мнения: 4 230
Малко  суров  ми се стори на програма 1-нормален, та го пуснах още 15 мин на 12 пр.
Прецених да изстине , мъчих се и тръсках доста до де го накарам да падне . Спретнах малко хлебче като за първи опит и съжалявам сега. Защото вече го няма..

# 337
  • морето и сините вълни :)
  • Мнения: 1 404
Здравейте,
да се запиша и аз в темата.И аз закупих лидълската машинка но още не съм я сефтосала.Набързо прочетох книжката и ми се стори мооого сложно всичко Mr. Green Mr. Green.Мисля събота да се пробвам с първия хляб,та да видим какво ще стане Mr. Green

# 338
  • Мнения: 8 001
Да кажа какво излезе от моя лимецов хляб. Нещо доста плоско и тежко. Висока е колкото 500 грамовия от пълнозърнесто и бяло пшенично брашно , който правя, но пък е около 900 грама и е доста сбит.... Като отчупих кората и натиснах, мекото си остана сплескано. И понеже аз знам, че ако хляба е добре изпечен, като го натиснеш, той трябва да се върне в същата форма, реших, че е суров. Иначе обаче хич не изглежда суров. Доста странно. Първо реших, че ще го хвърля и го оставих така, обаче после свекървата дойде и като го видя, каза, че според нея хляба е хубав. Сега мисля да го направя на крутони или нещо такова... ще видим.

# 339
  • Под Слънцето
  • Мнения: 4 230
Здравейте,
да се запиша и аз в темата.И аз закупих лидълската машинка но още не съм я сефтосала.Набързо прочетох книжката и ми се стори мооого сложно всичко Mr. Green Mr. Green.Мисля събота да се пробвам с първия хляб,та да видим какво ще стане Mr. Green

Пълен лаик съм по отношение на машинарии всякакви, но ..се справих. Просто чети и от 2те книжки , пред хлебопекарната и натискаш последователно, според инструкциите.

# 340
  • Варна
  • Мнения: 458
Такааааа ,вдянах още снощи ама стана късно и нямаше как да съм на линия,
машинката си работи супер ,ама кой да прочете че има такива предварителни затопляния на някои от програмите , а аз все на такива я пробвах , та като ги почнах подред и стигнах до 5-ескпресна и тръгна веднага , но понеже нали вече съм имала такъв уред си мислех че знам всичко , е да ама не !!!
Сега приготвих старичката да я свалям в мазето , сърцето ми се къса , такава ми е симпатична ,но смятам да я ползвам за печене на мармалад ,надявам се да свикна и с тази
пък как не ми харесва идеята казанчето да се вади с дърпане , на предната леко завъртам наляво и си е освободено да излезе !

# 341
  • Мнения: 18 826
От какво да зависи, при хлебопекарните на Лидъл е така, моята е същата. Има начин да тръгне да меси веднага, на всяка друга програма, ако се избере доп. настройка (за бърз хляб), но не и при програма тесто.

Тази доп. настройка долу при степента на печене ли е?
Чак снощи установих, че никога не съм ползвала този бутон  Laughing

За колко време най- бързо се пече хляб в лидълската машинка?

# 342
  • София
  • Мнения: 3 035
Малко  суров  ми се стори на програма 1-нормален, та го пуснах още 15 мин на 12 пр.
Прецених да изстине , мъчих се и тръсках доста до де го накарам да падне . Спретнах малко хлебче като за първи опит и съжалявам сега. Защото вече го няма..

За по-лесно вадене преди да почнеш да тръскаш, хвани отдолу перките, които задвижват бъркалките и ги размърдай в двете посоки по малко. След това трябва да излезе само с покана Joy.

Да кажа какво излезе от моя лимецов хляб. Нещо доста плоско и тежко. Висока е колкото 500 грамовия от пълнозърнесто и бяло пшенично брашно , който правя, но пък е около 900 грама и е доста сбит.... Като отчупих кората и натиснах, мекото си остана сплескано. И понеже аз знам, че ако хляба е добре изпечен, като го натиснеш, той трябва да се върне в същата форма, реших, че е суров. Иначе обаче хич не изглежда суров. Доста странно. Първо реших, че ще го хвърля и го оставих така, обаче после свекървата дойде и като го видя, каза, че според нея хляба е хубав. Сега мисля да го направя на крутони или нещо такова... ще видим.

Такова нещо съм виждал при истински купешки ръжен хляб та може и да е нормално наистина и свеки да е права. Пък и нали лимеца е по-пълнозърнест от пълнозърнестото брашно, сигурно прилича на ръженото newsm78.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 10:26 от Mунчо

# 343
  • Под Слънцето
  • Мнения: 4 230
Мунчо, малко хитрости никога не са излишни. Благодаря!

Забравих да спомена- теглих го като изстина- 735 грама. При бъркането остана малко тесто по стените. Предполагам, е нормално.

# 344
  • Стара Загора
  • Мнения: 494
Тази доп. настройка долу при степента на печене ли е?
Чак снощи установих, че никога не съм ползвала този бутон  Laughing

За колко време най- бързо се пече хляб в лидълската машинка?


Там е, да, едно бягащо човече. Аз също късно разбрах за същвтвуването на тази функция, но не съм я и ползвала Simple Smile


За по-лесно вадене преди да почнеш да тръскаш, хвани отдолу перките, които задвижват бъркалките и ги размърдай в двете посоки по малко. След това трябва да излезе само с покана Joy.


Ооо, това е пробвано, но полза никаква. Не знам дали е кусур точно на лидълските машинки и дали при всички е така, но аз хляб с бъркалки посмъртно не мога да извадя. Заболявали са ме ръцете да от тръскане, голям зор. 99% от случаите бъркалките ми остават на машината, т.е. за да излезе хляба, бъркалките трябва да го разкъсат и да останат в машината, с едно немалко количество хляб по тях Confused. Затова от много време насам винаги ги махам след последното премесване.

Общи условия

Активация на акаунт