Раждане в Норвегия

• 2 515
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте на всички,
 Много ми е приятно да чета коментарите от впечатленията ви в Норвегия, бързото ви адаптиране и спокойния живот, който имате там. Наистина искрено се радвам за вас. Не бях се замисляла, че може да бъде такъв рай там, винаги си представях мрачно, студено и особено неприветливо място за живеене.
 Преди да открия този форум нищо не знаех за тази страна, но след като прочетох повечето страници с мнения ми стана страшно интересно.
 Намерих вашия форум, тъй като се интересувам от раждане в Норвегия и вече писах на няколко майки лични съобщения относно моето питане и получих информация, за която съм много благодарна, но реших, че по-добре да споделя въпроса си с всички, като силно се надявам някоя мами да успее да ми помогне.
 Става въпрос за моята сестра, която е бременна почти в 5 месец и с мъжа й искат да роди в Норвегия, като страна с доста висок стандарт и силно развита във всяко отношение. Раждане в България изобщо не им се иска Rolling Eyes
 Някоя от вас, скъпи мами в Норвегия, сблъсквала ли се е с това? Да поясня, че сестра ми и мъжът й никога не са ходили в Норвегия. Дали има право да отиде и да роди там и след това отново да се приберат? Ако е възможно, с норвежкото си гражданство какво ще спечели нашето бебе baby_neutral
 Каква ще бъде процедурата? Някакви препоръки и/или информация по този въпрос може ли да ни даде някоя мами? Ще сме много благодарни Hug

# 1
Айде и тука да се впиша Simple Smile)))
1. Детето категорично няма да получи норвежко гражданство,само защото е родено в Норвегия! То получава гражданството на родителите си.
2. Ако родителите не са в системата (нямат норвежко ЕГН и не работят съответно ) раждането ще ви излезе златно Wink Плаща се да  и е скъпо Wink
3. Не мисля, че където и да роди ще спечели нещо Wink Ако имат пък толкова пари, в БГ бол частни клиники  Peace
 Не мога да повярвам,че някой може да се заблуди така с гражданството на децата......
Забравих да напиша и най-важното Peace Тук медицината не е на високо ниво Wink Това е всеизвестен факт за българите които живеем тук Wink Преди 1-2 години, умря млад мъж от висока кръвна захар.... Лекували го от грип ooooh!

Последна редакция: вт, 17 юни 2014, 20:08 от Lisbeth Salander

# 2
Леле , това ме изуми ... Аз също харесвам Норвегия , бях на холидей и беше супер , но след това ще си стоя на д....то , не че тук са някакви величия . Преди седмица /две изписаха пациент с ебола да се разхожда свободно и за малко не убиха дете на5г с лечение , което е без резултат при положение че знаят метод , с който да се премахне тумора в Чехия ...ужас

Общи условия

Активация на акаунт