В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 536
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
И нашата педи каза да слагам масло, но на мен не ми се струва редно на толкова малко бебе да давам масло и не мисля да го правя.

# 316
за маслото (макар че може да е капка зехтин) четах, че се добавя , за да се усвояват по-добре мастно разтворимите витамини..в което има логика, но мисля да прилагам по-нататък Peace

# 317
  • У дома
Добро утро мамчета, благодаря за съветите.
Monicat, всъщност точно така мисля да направя Laughing за да няма звънене "колко да и давам и от кое", снощи намерих едни малки кутии на ИКЕА в тях мисля да слагам храната в фризера с етикет  Sunglasses максималко ще гледам да го улесня, и все пак аз към 14.30-15 часа ще се прибирам.
Днес сме на картоф, но незнам защо имам едно странно чувство че ще я спека с това пюре newsm78
Пюрето от тиква как действа, разхлабва ли бебоците. Знам за круша и сливи че ги разхлабват, но като че ли ми се иска първо със зеленчуци да е позахраним.
Коликите въобще незнам при нас дали са спрели и ако да - кога, защото аз превантивно от 7-8 ден я започнах с капки Colief Joy преди два дена свършиха и не и даваме, нашата мноого газове има при вас как е, като излезнем понякога в магазините берем срама, хората ни гледат странно Joy
И последно, колко време може да държим едно пюре в фризера? newsm78

# 318
Ами, моята идея беше да не замръзвваш, а просто на 2-3дена да подготвяш новите поециони. Замразено (приготвено)бях чела до 3м във фризер Peace
Но напр варени картофи замразени после са отврат- опитай
Може би стратегията на Соник е подходяща- замразяване на сезонни зеленчуци, за да са без нитрати : peace:
Ако отвориш страница на произволен производител на пюре, има красиви таблици, където е описано как действа вс продукт- аз така си правя сверка Wink
Тиквата - регулиращо
Картоф и морков- запича

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 10:30 от monicat

# 319
  • У дома
Monicat вече е късно  Joy първата доза замразени картофени пюрета са във фризера Joy днес и дадох прясно от снощи мнооого и хареса даже изяде 5 лъжички незнам дали е проблем, но като е видях с каква наслада отваря устата и чака (след плюенето и тоталния отказ да яде оризовата каша) сърце не ми даде да не и дам и да го изхвърля. Занапред обаче няма да замразявам зеленчукови пюрета, колко дни може да ги държим в хладилника? newsm78

# 320
  • София
Независимо дали е домашно или готово пюре, може да се съхранява в хладилник макс 72часа. Аз лично повече то 2 дена не бих се престрашила.
И аз знам, че всички зеленчуци освен картофите са ок замразени. Но ако нямаш домашни или био, ама да си сигурна, че е био, по-добре да купуваш готови пюрета.

Някъде бях чела, че замразени картофи, притопляш и пасираш наново, примерно с мляко. Иначе били отврат.

# 321
  • У дома
 Embarassed Размразих една доза и опитах, опитах и прясното, което не съм замразявала - Резултата : замразеното леко киселее, но не е супер гадно, но няма да и го давам Joy днес пак ще се пасира няма начин. Благодаря за съвета по два дни ще ги държа в хладилника, относно био или не тук няма био  Joy ако питам в маркета ще ми кажат че всичко е био. Тук всички зеленчуци се произвеждат в Норвегия, няма внос (малко националисти са си, рядко се внасят каквито и да е чужди стоки).
Може ли да ми дадете линк с тези храни, кои са спичащи т.н.

# 322
първото бурканче купешко, го отворих в неделя и в отделен съд присипах 4 л.
останалото поставих в хладилник най в дъното, да му е студено  Mr. Green
понеделник извадих за кратко, пресипах 6 л, и веднага в хладилника, а останалото на стайна.
вторник - изяде остатъка  Peace

от там нататък едно пюре го омахахме за 2 дена (сряда и четвъртък)
Утре и в събота ще се опитам да дам целите пюрета, защото видимо няма реакция за алергия (пък и от тиква не съм чувала) и след като си го хапва, не виждам причина да не й го дам цялото  Thinking

в неделя ще миксирам 2 л тиква с 2 л морков, за да направя плавен преход  Peace макар като вкус да са горе долу сходни

# 323
  • У дома
Добро утро мамчета, искам да питам някоя от вас има ли проблеми с косата, моята започна много да капе от около 2-3 седмици. Днес мисля да си взема ампулите на VICHY - DERCOS Neogenic плюс същият шампоан. На всякакви отзиви ще се съм доволна, просто положението никак не е розово, много капе тази коса Cry
Ако някоя ползва някаква друга ефикасна козметика също съм отворена към предложения, защото тази VICHY тук е доста солена като цена (двойна е от БГ). Благодаря предварително на всички решили да споделят. Hug

# 324
Моята коса капе ужасно от повече от месец, буквално пада на кичури, ММ се шегува, че ако продължава така ще оплешивея Laughing. Говорили сме по темата 1-2 странички по-назад в темата. Май извода беше, че каквото и да ползваме няма да има ефект Mr. Green. Причината за това капане на косата е, че по време на бременността от хормоните косата не пада изобщо, дори пониква още и се сгъстява, а сега когато хормоните се нормализират, всичката тази коса започва да капе. Някое майче каза, че за около 2 месеца трябва да се нормализират нещата.

# 325
Здравейте,
Въпрос: какви мерки вземате във връзка с предстоящия грипен сезон?
За косопада - мина този период, сега бебето ме скубе, само да ме докопа хаха
От темите бях чела препоръка за хапване на повече сурови ядки, та наблегнах на наличното (важно - без фъстъци)

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 12:04 от monicat

# 326
  • У дома
Благодаря ви за отговорите Мишка88 и Моникат, но все пак това е страшно много коса, ще пробвам ампулите пък да видим, станала съм супер проскубана, а колко коса пада всеки ден не е истина. Вчера излизаме с малката духа вятър и гледам мои косми летят Joy направо незнаех да се смея или да плача. Относно ядките ям страшно много, защото обичам, особено сурови орехи, но ефект нулев.
Относно грипа ние с ММ взимаме Омега 3(рибено масло от черен дроб на треска), гадно е но не сме се разболявали, от няколко години незнаем какво е грип, има и за бебета но нещо нашата принцеса не желае (давах и няколко пъти и после цял ден повръща), досега не се е разболявала (да чукна на дърво) надявам се и зимата да мине така, уж я пазим.

# 327
  • София
Genni, аз креастим на дюкре ползвам. То е подходящо за кърмачки. Вие ако не се кърмите, може би и другите стват. На виши съм чувала, че е агресивен шампоана и ако се боядисваш, ще ти свали цвета.

За грипа, аз си продължавам на прегнакеър витамините с омега 3, които се водят за кърмачки. И ще ограничим контактите с хора. Непзнам какво друго може да се предприеме, но съм отворена към предложения

# 328
tartaleta и аз съм на същите витамини, но от днес накарах ММ да почва и той малко профилактика с витамини  Peace
ти как си? успя ли с кърмата?

# 329
  • София
Малко по-добре е. Пия тук чай и кърмя и това си е. Надявам се до края на седмицата да сме го преадаляли напълно. То памперси си имаме напишкани достатъчно от вчера, но с тия 3 хранения през нощта, съм като пребита.

Нали не мислите противогрипни ваксини да слагате - на вас си или на бебетата? Аз хич не ги харесвам, но знам, че хората масово се ваксинират.

Зелделина къде се изгуби? Всичко наред ли е с теб и матео или страдате от синдрома 'край на лятната почивка'?

Общи условия

Активация на акаунт