В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 535
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • София
В тежките дни давах дентокинда даже през час (макс 6 на ден обаче). И май пак ще го почна. Както соник е писала, разтваря се във вода и то много лесно. Аз също с лъжица го давах. Интересно обаче явно избиват различно при различните деца тия зъби. Нашият венец не е бил зачервен. За подут не мога да преценя. Аз направо видях отгоре да се показват бели резки, първо съвсем бегло, а след седмица избиха. Ама сега не мога да преценя кои зъби растат.

Пелена и аз не съм слагала върху хавлията, та се учудих малко на въпроса  Rolling Eyes
Ние малко претупахме детската консултация, но минахме все пак де. Педи каза да захранваме, иначе сме 67см и 8.360. Аз не знам за вас, но ние носим дрехи 6-9 месеца  Laughing

Последната двойна ваксина остана за 6тия месец, ама аз и не бързам. От утре обаче ще дегустираме домашни тиквички  Peace
Купих и чаша преходна и ще го тормозя. Само тормоз на това моето дете. Такова е вироглаво и толкова трудно свиква, че трябва буквално да го насилвам, за да го свикна на каквото и да е. Пак реши, че не иска да се обръща и не мога да го накарам. Два пъти се научава и два пъти после се отучва като го оставя за 3 дена.  Crazy

# 406
  • Варна
момичета и аз взех тоя дентокинд, обаче какви са тия работи, 30мин преди и след ядене, много затормозяващо. аз сутрин като го нахраня и веднага излизам, много е криво това дете от известно време, не се стои вкъщи с него, ужас е  Naughty зъби ли са, какво са, не зная, обаче нерви не ми остават. нещо му става, почва да реве и нищо не го успокоява, после му минава от само себе си и се хили, и така няколко пъти на ден. и много трудно заспива, сега час и половина го дундурках  Close не му е подут венеца, лапа си пръстите и някакви играчки, но гризалките не ги иска.  newsm78
П.П. ние носим размер 9-12  Laughing

# 407
  • София
Да, много е тъпо това преди/след хранене при даването на хомеопатичните. Аз невинаги го спазвам честно казано, точно защото като я нахраня гледам да излезем навън преди да е ревнала наново. Crazy

Днес голямо писане му ударих, наваксах си за предишните дни. Mr. Green

# 408
Здравейте,

влизам на бързо и с въпросче - случвало ли ви се е леко зачервяване около мястото на убождането след синфлорикс?

ще звънна и на доки, но чакам да влезе в смяна от обяд... ooooh!

# 409
  • София
На Марги още не са й слагали Синфлорикс, за утре имаме записан час, за да я боднат. Пиши какво ти е казала лекарката.
Аз се чудя да слагам ли кууп пач утре. Thinking Вие слагахте ли?

# 410
Соник, слагам като клъцвам лепенката на 1/2 за всяко боднато  Peace държа я докато падне - около 6-8 часа
Hug благодаря ви за съветите относно дентокинд-а

иначе червеничкото е много бледо и малко в радиус от убоденото място, детето е с голям кеф - бори се с една възглавничка - резултат 1:0 за възглавницата Grinning и не вдига температура (профилактично прием на панадол след ваксината и вечерта преди лягане)

# 411
  • Варна
Здравейте,

влизам на бързо и с въпросче - случвало ли ви се е леко зачервяване около мястото на убождането след синфлорикс?

ще звънна и на доки, но чакам да влезе в смяна от обяд... ooooh!
не знам синфлорикс ли е 5 валентната, но последния път му стана червеничко и то двете ваксини. после синичко и после на едната стана топче, но всичко било нормално каза педи  Wink

# 412
При нас също се е получавало зачервяване, точно както pissanka го е описала. Мисля, че дори беше описано в листовката, кат.о често срещан страничен ефект.

# 413
 Hug благодаря момичета!
и аз видях в листовката на синфлорикс, че е често срещано зачервяването (да, това е от курса с петвалентната ваксина - 2-ри прием)
за момента го следя, не се зачервява повече, дори бледо розовее, и мястото не е топло т.е извънредно топло...за момента ще наблюдавам  Thinking

# 414
  • Пловдив
Здравейте момичета  Hug
И аз да драсна някой ред.Покрай ремонта (който привършва) компютъра беше под тонове прах и найлон и нямаше как да се доредя.Иначе ви следя през телефона.
Аз мисля да захранвам към 5-6-ти месец със зеленчуково пюре,домашно приготвено.Само се чудя като се замени изцяло обедното кърмене с пюре какво да правя с кърмата,да изцеждам ли?Хич не помня със Стили какви съм ги вършила.
Баткото ни е сополив и съответно Катето е със сополи и малко кашля,нищо не и давам,но можело по една капка Виброцил.За капак в петък в най- големия дъжд бяхме на ваксина,тя още си беше добе,но аз заради Стили исках да я отложим,но педи реши,че няма причина да не я слага и я бодна.Трети прием Синфлорикс.Мисля,че след втория имаше малко зачервено и аз се бях попритеснила,но си мина.Чакаме сега новия имунизационен календар,разбрах,че ще връщат четири валентните ваксини (едно време на Стили ги слагаха).Малко ме е яд,че сложихме първи прием на Пентаксим и сега ще слагаме други.
Катрина малко преди да навърши четири месеца много се промени.Преди само си лежеше и беше много добричка.Сега е голяма беля.Търкаля се от гръб по корем (обратно не може),не е за оставяне.А онзи ден се беше разиграла със залъгалката и я забила наобратно,едвам я изкарах от устата и,после забелязах,че под езичето има малко кръв.Затова вече не и давам залъгалки.Смуче си пръста,което пак е вреден навик,но какво да се прави,така се приспива.
Тежи 6,900 и е дълга 63см.,все още сме само на кърма.Искаше ми се сега да захранвам,тъй като има много круши, ябълки,тиквички,грозде,но баткото го захраних рано при положение,че имах много кърма и после съжалявах,затова с нея реших да поизчакам.
От пюретата мисля да са на Бебивита.Хвалят ги и ги има в магазина до нас,че основно аз пазарувам и трябва да гледам да се снабдявам лесно с тях.Кашата на Милупа била хубава,на Лактана-отврат.Събирам разни мнения покрай майките в парка,които захранват.
Зъбки все още няма,но текат доста лиги и пъха всичко в устата.Надявам се по-късно да изникнат,че като знам какъв зор е зъбоникненето.За съжаление нищо не помага за болките,гелчета,хомеопатии,всичко е като при коликите,даваме за наше успокоение,че сме дали нещо.
Момичета каква козметика ползвате?Ние сме на Биодерма ABC Derm мусант за измиване и масажно олио за след банята,но много и изсъхна кожата и сега се чудя какво да взема  newsm78
Педи каза лосион на Биодерма Атодерм,но не знам ,дали и той ще помогне,а е 43 лв. ,хич не ми е евтин и с това мин.майчинство .

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 15:47 от Di83

# 415
  • София
Аз точно с Биодерма Атодерм я мажа след баня, ама нямам спомен да беше толкова скъп. Thinking Върти ми се нещо около 30 лв да беше в кварталната аптека. Иначе е страхотен. Малката е предразположена към атопичен дерматит, беше с много суха кожа в началото, но с този лосион се оправи за нула време. Мажа я само след баня и още съм на първата тубичка. Ама ние не я къпем всеки ден де, само веднъж-два пъти в седмицата.
За измиването използваме олиото на А-Дерма Екзомега. И то е около 30 лв, но е голямо шише 500 мл.

От кашите преди бяха доволна от Хип, Лактана, Милупа и Хумана. Имаше и разни други, но не ги помня честно казано. Слънчо започнах да давам чак след годинката.

# 416
Di, за къпане гел на себамед, след баня тослетно мляко ( за зимата ще се върнем на лосиона), през деня на обяд леко масажче с масажнитто олио (което го ползвам още от раждането, същото и с измивния гел)
Закашите като начинаеща нямам мнение Blush но доки каза с въвеждането на месото да почнем и с елда и круша( добавя се от пюре) , а такава каша намерих на хип. Иначе имам тък една резерва за вс случай ам на милупа - за техните продукти само добри отзиви чета Peace

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 17:10 от monicat

# 417
  • Пловдив
Соник ще го взема и аз този Атодерм,щом помага.Но аз я къпя всеки ден,понякога през ден.Може и това да допринася за изсушаването на кожата.
Мони-за баткото ползвах Себамед и бях много доволна.Принципно има хубави козметики,но повечето за кажа без проблеми,а нашата си е проблемна и аз,и Стили сме със суха кожа.
Ние бяхме днес при педи,на преглед.Много и текнаха сополите и кашля,отделно спи само по корем от снощи.Ще капем Виброцил в носа,а за кашлицата-Проспан.

# 418
 Hug Di бързо  да се оправяте  Heart Eyes и да изчезват тези сополки #2gunfire може кашлицата да е заради сополите newsm78 абе, да минава по-бързо и да заминава Naughty

на нас червеничкото около боцнатото изчезна. вчера доста се мислих, дали да я къпем и накрая я намокрихме Thinking

днес успя да хапне комбо пюре тиква с картоф...интерсно как му се цупи  Crossing Arms до сега всичко си хапваше с охота...с малка пауза си изяде порциона (1/2 бурканче), утре другата част, а после идва ред на комбо пюрето пащърнак с картоф (въвеждания зеленчук е картофа)

отивам да проверя памперс статуса  Wink

днес ставаме на 6м Simple Smile чакам довечера таткото да празнуваме тримцата
вас ви черпим виртуално Wink

# 419
  • София
Соник ще го взема и аз този Атодерм,щом помага.Но аз я къпя всеки ден,понякога през ден.Може и това да допринася за изсушаването на кожата.
Със сигурност допринася. Пробвай да разредиш къпането и ще видиш, че ще има ефект. Другият вариант е, ако искаш да си я къпеш ежедневно, да вземеш олиото за вана на Мустела Стелатопия. Сипва се във водата по една капачка и после не се изплаква с друга вода. Така кожата остава леко мазничка и като я подсушиш е много мекичка и гладка.

Боднаха я малечка одеве, доста поплака. Ама педи каза, че тази ваксина била болезнена. Лепнах куул пач и се надявам да няма реакции към ваксината. Засега добре я понася, да видим довечера как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт