В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 533
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • У дома
  bouquet Мамчета благодаря ви за бързите отговори. Засега няма нищо само киха, но тя си кихаше  и преди. Ние с мм не се навираме мноого много около нея и сме с маски когато сме в близост до нея. Тук е малко ограничено откъм лекарства, но мисля да си поръчам от БГ, тук и даваме ТРАН(олио от дроб на треска). В края на месеца имаме и ваксина, мисля че в БГ се казва шествалентна ваксина  newsm78 Тук няма детски лекари, малката е при нашият ЛЛ а той е …... ooooh! Ами засега е това ако има нещо пак ще се допитвам до вас благодаря за отговорите още веднъж Hug Дано да ни се размине с грипа.
Лека вечер  Heart Eyes

# 541
Добро утро!

Тази сутрин кафето ще е от мен Wink

На мен не ми се пишеше, понеже в събота ходих на моето село, но вместо да се заредя с положителна енергия, разбрах само куп лоши новини и ми се скапа тотално настроението.

Скрит текст:
Да ви питам за вашето мнение за нещо, което е много далеч от темата ни. Разбрах, че бабата, която живее до нас на село се е разболяла от рак и е в болница, а бях и купила подарък за благодарност и с желанието да я зарадвам. Като малка съм изкарала страшно много време в тях, тя е част от цялото ми детство, а в последствие се грижеше години наред за кучето ни и обикаляше дома ни(преди 11 години прабаба ми почина, а няколко месеца по-късно баба ми получи инсулт и живя при нас в града). Мислех да и напиша едно писмо, в което да и благодаря за прекрасните спомени от детството ми, да и се извиня за това, че идвам все по-рядко, да и кажа, че не съм я забравила и да и вдъхна кураж да се бори с болестта. Има ли смисъл да го правя, не искам да си помисли, че си мисля, че ще умре и затова го правя?

Вчера пък викнах мама да гледа мъничето и се развихрих на едно чистене, пране на пердета, чистене на щори и т.н. Снощи бях скапана, легнах си веднага щом малката заспа.

monicat, дано ви мине леко ваксинката днес, подсети ме, че и аз трябва да ходя на зъболекар, но за целта трябва някой да гледа дребосъчето. Скоро мисля и на гинеколог да ида, но кога ще имам възможност не се знае.

stef79, не съм много сигурна, но мисля, че в хладилник пюрето може да се съхранява до 24 часа, както е и с купените пюрета, ако не съм права моля някое мамче да ме поправи.

Болните бебчета да оздравяват бързичко!

Хубав ден ви желая!

# 542
Добро утрооо  Hug
mishka88 мерси за закуската   bouquet еййй тая тортичка ако можех да я хапна...хаххаха че усещам как съм загубила 10 грама докато спя тая нощ и трябва да ги наваскам хаххаха Joy
По другия  въпрос - идеята ти е хубава. Но честно казаноможе би си права относно писмото. Ти я познаваш и опредлено всеки би реагирал различно на такова нещо. Може би за по- сигурно само подаръче или някаква обща снимка ...нещо такова.  newsm78 Жалко за случилото се ....понякога живота е гаден  Tired
Pancake_86 и аз като моникат давам цяло букраканче - 125гр ( малко на Hipp като размер) но за сега си ги правя аз.  chef Аз точно за една седмица заместих млякото с пюрето изцяло на обедното ядене.
Genni дано скоро се оправите и никакви настинки повече.  Flowers Bouquet За чай...не съм сигурна какво може да пият за сега но физиологичен разтвор може.
tartaleta123 заинтригуваме с тая промоция на това столче. Всички все за него говорят а аз дори не знам как изглежда. Хмм да ходя и аз да го видя освен?  Thinking А сгва ли се , какво е- я дай малко инфо моля те за него. Flutter Моя Тео реагира на "дребус "  Mr. Green
Соник с малко закъснение -честита месечинка на Маги  newsm51  и дано и вие излекувате скоро сополките.  Hug
stef79 за съхранението в хладилник се приема срок от 48 часа от обработката им. Според нови проучвания може и до 72 часа. Аз правя на пара зеленчуците и оставям по 3 бурканчета в хладилника съответно за 3 дена. Ако имам още пюре го замразявам. Във фризера за не повече от 6 месеца ако е зеленчуково. Ако е смесено с месо - до 1 месец.
Таакаааа сега да се отчета и аз.  Party Вчера Тео стана на 5 месеца и ето ви една малка почерпка за негово здраве  Heart Eyes 
Сутринта и моя юнак го боднаха като Дари. Прие го мъжки и му се чу гласчето само за 2-3 секунди. Пораснал е с 2 см - вече е 65, и 690гр - вече е 6600 гр. Педи каза да му вземем колекторче така че другия път да занесем урина за изследване освен че ще му вземат и кръв. Питах я за направление за ортопед но каза че няма нужда. Каза че за 6-ти месец само кръв, урина и ехограф на коремни органи.  Провери му мускулния тонус и го похвали.  Blush Че точно преди нас имаше едно и каза че било като дробче. Каза да му вкарам за следобедна закуска млечна безглутенова каша. Отделно между храненията да му правя прясно изцедено сокче от ябълка и морков. От другия месец да вкарам и месото и щеми обясни за жълтъка. Тъй като иммаоще кърма каза сутрини вечер от нея. То и аз мислех така или иначе до към 6-ти месец и след това да спря да кърмя, че вече ми е много тегаво това все да внимавам какво ям, да не мога да спя като хората щото тея мойте шамандури все ме подпират и за това съм почнала да спя по гръб, да не мога да съм по дълго време навън щото трябва да се цедя, а и с тая помпа напарво ми окапаха ръцете...То май най много тя ме натоварва ама като си взех ръчна така е Tired
Та като говоря за помпата - ми то пак дошло време за цедене. Хайде мами оставям ви и отивам да тренирам за бицепс  Mr. Green

# 543
  • София
zeldelina, да му е честита месечинката на Матео! Heart Eyes
Що се тормозиш да внимаваш какво ядеш, Тео нали не е правил реакция към нищо? Аз всичко си ям и даже прекалявам с шоколада, ама все натам ме влече. Blush

Нестерилизирани пюрета бих съхранявала в хладилник 2-3 дни, не повече.

Май и аз прихванах от сополите на бебето и баткото, от вчера носът ми не е спрял да тече. Confused

Ей това е икейското столче:

# 544
Соник внимавам понеже все още си има колики...еййй няма ли да спират бе? #Cussing out Горкото дете...има някои дни нищо му няма..обаче има и такива като вчера например дето само мрънчи и джвака с едно бръмчене биберона...уж до 3тия месец бяха...то какво стана  Tired

# 545
zeldelina, благодаря за почерпката, да ти е жив и здрав Матео! И нашите колики не са минали напълно, тъкмо си мисля, че са свършили и пак се почне ooooh!.

Столчето не е лошо, особенно пък за тези парички, аз на 25 съм на София за дипломирането и ако имам възможност ще прескоча до Икеа, въпреки че никак не ми е на път, ако ли не ще минем през Хипо и което си харесаме.

Аз да се оплача, вчера направих опит да въведа пилешко, толкова не и хареса, че чак повърна Sick, днес го смесих с пюре картоф с морков, къде яде, къде плю, резултатът е голяма мацаница. Аз да ви питам, с какво изкарвате петната от пюре по дрехите на бебето newsm78? С другите нямам проблем, но този морков няма отпиране. Хем веднага го натърквам с бебешки сапун и оставям да се накисне хубаво, после търкам като луда и накрая пак остава по някое петънце Crazy.

# 546
mishka88 моркова не се пере за съжаление. И аз търках, накисвах....какво ли не но вече имам съсипани дрехи но поне за сега само мои. Дребния е с огромен лигавник  дето от тея дето са с ръкави и се е опазил за сега. Само едни чорапи ги застигнаха кихавиците с морков Joy

# 547
И аз търсих такъв тук, ама няма, само стандартни лигавници продават #Cussing out. Съсипах една жилетка и един панталон, малката удари с ръка лъжицата и цялото съдържание се изсипа върху нея. Ще трябва да си направя цял списък, какво да взема от София, че тук някой неща ги няма изобщо, а при други изборът е ограничен. Например няма никакъв избор от обувки за не проходили бебета, показаха ми едни ботички в черно или бяло и това е, 3 вида космонавтчета и т.н.

# 548
Здравейте,

mishka - благодаря за чудесния старт на деня  Hug аз пък съм "за" писмото. Моментът е труден, но пък със сигурност ще зарадва жената...

chef от моркова няма отърване ...бих опитала с нещо за махане на петна, но едва когато дрехите са за "ахивиране" т.е. няма да се носят повече и преди да ги прибера от ежедневна употреба

zeldelina честита месечинка на Тео! Да расте юначето и да радва мама и тати с безкрайни усмивки и от време на време някоя пакост Simple Smile  Heart Eyes

Ех, днес ни боднаха последния пентаксим  ooooh!  симфлорикса или там както се казва, остана за края на месеца  Thinking Голяма мъка ми е да я будя сутрин, тя спи като пънче, в просъница я кърмя и после преобличане, в кошницата и в колата пак сън...

Вигантол може би в края на октомври ще възобновим, прегледа доки фонтанелата и така прецени. За крем за лице не успях да питам, че пред кабинета беше вече напрежение с кихащи и кашлящи  ooooh! за сега вечер след баня ще продължа да мажа с мустела хидра, и без това е на привършване...пък в края на месеца ще питам пак (уж  Blush)

# 549
Моникат ейй и аз уж щях да питам за мазането ама тотално забравих. То добре че и мм слуша какво говори че толкова рано сутрин изобщо не съм адекватна и даже мисля другия път да я запиша на телефона вместо да се мъча да я слушам и да помня.  Joy

# 550
Здравейте милички! Heart Eyes
 Днеска голяма кривотия моят юнак! Направо съм  #Cussing out
Не спря да мрънка, нервите ми са опънати на макс! Да беше голям, щях да съм му нашамарила дебелото дупе.  ooooh! Човека пак е вечно гладен, вече не знам какво да го правя това дете! По 190мл. АМ , 6 пъти + 80гр. пюре + 40гр. плодово и мрънка гладен, яде си ръцете, реве неистово, чак се задушава...Мисля си понякога да му дам някоя пържола, току виж спре. Вчера го претеглих 9200кг. #Crazy Вчера на разходка всички му се радват, колко пухкав бил и сигурно си мислят, че аз го тъпча! Ужас!  ooooh!

zeldelina- честита месечинка, да ти е живо и здраво бебчето. Колики и ние имаме, но благодарение на моркова!  Crossing Arms

mishka88- Много неприятно за бабчето, според мен напиши писмото и си дай подаръчето, много ще се зарадва за признанието и благодарността ти, но с пожелание за скорошно въстановяване, да не изглежда като сбогуване!  Hug За пюрето с месо според мен поизчакай, раничко е. Давай кашички, кисели, има време, нека да навърши 6 мес..А и пуешко или заешко съм чувала, че са по-подходящи, но мнения много, ти знаеш кое е добре за твоето бебче.

Соник- Да оздравяте бързичко. Ние пиехме чайче от лайка, като бяхме понастинали- подейства ни.

tartaleta123- Ще се радвам да запознаем шишковците, да пият по едно мляко- няма да откажат  Joy
За нас по кафенце евентуално, ако ни позволят!  Laughing

Момичета моите петна с тео бебе- течен се изпират идеално( даже гадният морков)Пералнята е Самсунг. Случват се и пропуски, но като цяло съм доволна, с поче прах и две изпипания става номера.
За мазане през зимата препоръчвам нерафинироно какаово масло. Натурален продукт е, много добре понася на моето бебче, прави кожата му много мекичка. Имахме подсечено дупе 1-вия месец и с него се оправи дупето много бързо, а преди това с какво ли не го мазах, с Мустела стана по-зле.
Приятен ден ии моля ви се с тези торти ми изтекаха лигите, бива ли така?  Joy

Genni- аз приготвям пюренца ден за ден. Давам и плодово от ябълка, него го правя сутрин, давам следобяд, съхранявам в хладилник. Но и на мен взе да ми омръзва да варя по един картоф и ще почна да правя на два дни.  Mr. Green

# 551
Соник мерси за снимката на столчето аз ги гледах тези в интернет но за всеки случай да не се бъркам за това попитах
Mishka88 И аз в нашия град много търсих такъв лигавник с ръкави и не намерих и след няколко дни съвсем случайно го зърнах в DM мисля че беше 10лв

# 552
  • Майна Сити
Мишка, според мен не й давай писмото, да не си помисли че е прощално...По-добре иди на крака в болницата, вземи нещо, което знаеш че обича за хапване (че като знам храната в болниците  ooooh! ), дай й подаръчето. Просто не я оставяй в такъв труден момент за нея.

Честити месечинки на порасналите бебоци.
Коликите нас ни оставиха още от както беше 2 месеца и половина, дано и не се и връщат!
Днес вече може да се похваля с "нова" количка - накарах ММ да я обърне и стана летния модел (да подчертая че той беше категорично против, защото е с 45 градуса наклон, а според него бебока е малък да седи още). Даже сега наистина взех да се чудя дали не избързах? Малкият не се опитва да сяда, повече се мъчи да лази. Не знам изобщо  ooooh! Иначе се кефеше полуседнал, ама явно много му дойде информацията за околния свят и заспа  Grinning
Впрочем взех да се притеснявам за мъника - от както се е родил, изкарам ли го на слънце и започва да киха. А пък на сянка няма такъв проблем. Вече взех да си мисля че сме алергични към слънцето  ooooh! Толкова е бял, че хората около мен ми викат "яяя какво бяло бебе, не го ли вадиш на слънце  Tired". Хич не знам догодина като идем на море, какво ще го правя  Confused

# 553
monicat, аз също забравих да питам за кремче, ама нали се мъчех да запомня всички инструкции относно захранването.

Pancake_86, педи каза да започна с месото, като почна от пиле, след това пуешко, заешко и риба, защото другият месец ще въвеждаме жълтък и да го давам през ден, един ден месно пюре, един ден зеленчуково, плюс след обяд каша, като редувам с кисел.

djufinkа, при нас и ДМ няма, от веригите има само Била, Кауфланд, Лидл и Т-маркет.

skandity, то ако беше в болница в нашия град, вече да съм отишла, нямаше да мисля за писма, но е на 40 км от тук и няма как да ида. Обещаха да звъннат, когато я изпишат, но ме е страх, понеже е възрастна жена, дали ще издържи операцията. За коша ми се струва, че е малко рано, аз моята съм я вдигнала на първата степен и забелязвам, че и омръзва и я свалям на пълнолегнало, но ти си знаеш най-добре.

# 554
Здравейте момичета,
сигурна съм, че повечето от вас вече сте започнали вече се интересувате за захранването. Аз захранвам по метода ЗВБ (Захранване водено от бебето). Изядох с кориците книгата на Джил Рапли и Трейси Мъркет за метода, както и книгата с рецепти на същите автори. Реших да документирам всяко ново ястие на дъщеря ми. Ако ви е интересно и искате да научавате нови и интересни начини как да приготвяте храната на бебето си можете да разгледате групата във Facebook: https://www.facebook.com/groups/847766711930993/ или канала в youtube: https://www.youtube.com/user/s3vdal1na
Не искам да хваля нито детето си, нито себе си, НО Smile клиповете на Тита толкова са впечатлили един от лекторите на ЛЛЛ, че днес са били излъчени в Училището за родители в АГ-Русе. Отзивите са много положителни. Надявам се да успеем да сме вдъхновение и за вас, а вие да разпространите добрата кауза!

Общи условия

Активация на акаунт