В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 533
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
12 нови  #Crazy отивам да чета  Blush

# 571
  • У дома
Мамчета здравейте в средата на седмицата и от мен, все още сме леко болни, малчо засега държи фронта  Laughing днес ходих на лекар и както винаги резултатът :'Стойте си в къщи, чайчета и то ще мине. За малката нещо превантивно- ами не то няма какво много е малка '.Направо ми иде да го гръмна понякога.  #2gunfire Засега ще се гледаме с малката тантурка, а тати ще се лекува че той май е най-зле. 
Виждам че мислите за столове ето го и нашият с всичките му приставки за нея но въпреки това още клати главата като е сложим да седне Joy  http://www.barnashus.no/stokke-tripp-trappr-stol-sort-7040351001038.html  сигурно и в БГ има подобни изпозват се дооооо… абе май до тинейжърска възраст  Joy не че ще стои в него де  Laughing
От два дена малката се изхожда по трудно, напава се чак ми е жал за нея, какво давате на вашите дребчовци? Сутринта хапнахме  тиква следобед мисля да й дам круша Joy Възможно ли е да се е спекла от кашата?
Хайде мамчета това е засега от мен ще се включвам по-често тази седмица  Heart Eyes

# 572
mishka88 честно да си призная и аз съм имала няколко случая когато съм се развиквала на дребния който пищи или реве за N-тен  път без приичина Rage  Ей на по миналта седмица тамън съм на вратата да изляза, той ми се хили и гука от количката и само се върнах до хола да си взема телефона и като ревна...еййй не рев ами истерия направо и като се дере и пъне направо ужас. #Crazy Нищо не го укроти..какво стана не знам ама за 20-те минути  през които се дра какво ли не казах и колко ли не виках и аз накрая. Излязох едвам  като съответно блока се пропука от гласа му....после и половината квартал опищя. Накрая се умори от дране и напъване и какво направи - почна да ми се хили а аз вече бях способна на убийство... #2gunfire Е после съжалих за  всичко казано по негов адрес но просто в тоя момент ми падна пердето. Tired
Ако малко може да те успокои това поведение се наблюдава не само при Елена . Вчера и в групата точно това се обсъждаше и май е някакъв етап през който минават някои бебоци. Имай малко търпение и дано скоро отмине. А колкото до мъж ти - без коментар. Той май си мисли че да си вкъщи и да гледаш бебе е като песен. Е да ама не е!  Rage Всеки мъж трябва да прекара поне ден залепен като гербова марка до бебето си за да разбере какво ни е и че е безкрайно изтощително както физически така и психически.  Crossing Arms Моя съвет е - кажи му какво ти е и ако си мисли, че преовеличаваш - да те замести за ден и после пак да предлага да се размените ако не го е срам. Naughty

# 573
Момичета, благодаря за разбирането и подкрепата  bouquet, дано наистина е период и да отмине скоро. Да са ни живи и здрави малките зверчета, един ден сигурно ще се смеем на сегашните ни проблеми.

Аз съм му я оставяла на ММ за 3-4 часа и познай дали е имало ревливи сцени. Тя много му се радва, смее му се постоянно, само да го види и разцъфва, рева и цирка си ги пази за мен. От него не мога да се оплача, той е добър и грижовен баща, като си дойде от работа веднага започва да се занимава с нея, за да свърша нещо, събота и неделя също ме отменя, къпането и рязането на нокти също са негова грижа.

Цитат
Както казваше дядо ми - като бяха малки ми се искаше да ги изям. Като пораснаха се ядосвах защо не съм го направил  hahaha
Това ме разсмя от сърце Hug!

# 574
 Здравейте,момичета.Колкото и рядко да пиша,едно е ясно-всички сме на един хал. Относно мъжете,не съм сигурна,че могат да ни разберат дори ,ако има начин да изживеят всички притеснения и тревоги около бременността,раждането и отглеждането на децата.Затова се казва"майчински"инстинкт.Аз съм почти денонощно сама с детето и напълно ви разбирам.И аз понякога му повишавам тон и после ужасно съжалявам,защото то ,миличкото,не е виновно,но просто наистина не ми издържат нервите. Четейки ви винаги сте ми давали кураж и съм ви безкрайно благодарна  Hug
  Сега да споделя малко инфо- Тино вече е на 5 месеца.Тежи 7,550кг,разположени на 68см.С ваксините сме назад-поставени са само хепатит и един прием пентаксим.От четири дни го захранвам с пюренце-картоф и тиква(взех готови,защото нямаме домашни зеленчуци).Първите дни много плака,мръщи се,погнусява се,дори му се гадеше.Днес го прие по-добре и се надявам да започне да му харесва.Схемата на захранване,препоръчана от педиатърът е 3 дни по 5гр,3 дни по 10гр,3 дни по 20гр.После не знам,но на картоф с тиква ще сме поне още 15 дни.Зъбки за сега няма никакви.Аз се шегувам ,че е "нощна птица",защото вечер до 23-24 часа не иска да заспива и "сутрин" спим до 12, с едно или две будения за храна.

Лека вечер,момичета, и кураж- не сте сами  Heart Eyes

# 575
  • Пловдив
Момичета,а аз какво да кажа като съм денонощно сама с двете деца.Татито ни е с нас само събота и неделя,а и все по-често,само неделя.Нашите ми помагат с каквото могат,но и те са си отделно,не може постоянно да са при нас.Баща ми взима баткото от училище и ми го оставя в парка,майка гледа малката сутрин като водя Стили на училище,но като е първа смяна ходим с бебето.Хората като ме видя и все със съжалителен поглед питат:"Няма ли на кой да я оставиш?"-или:"Толкова рано и с бебето?!"
Но не се оплаквам,само си споделям.Намира се начин.Да сме живи и здрави,ще се гледаме.
Мишка ние се виждаме с едно приятелче в парка и те са като вас.Много плаче в количката.Майката все го носи на ръце.Излизаха с количката и кенгуруто е отдолу.Като ревне,се слага на кенгуру и ако много реве,се прибират така.Бутат празната количка,той си мрънка и от страни се чува:"Виж я тая как е увесила детето!"-ами като не иска да стои в количка,какво да го правят?
От известно време е по-спокоен,явно наистина е период.
За депресията-трябва да се виждаш с познати,да споделяш,преди всичко да си спокойна.Доста майки ги застига,никой не е застрахован и в по-късен период да преживее следродилната депресия.

# 576
Аз също съм по цял ден с малкия, много е привързан и реве дори, ако изляза от стаята! Няма кой да ме смени и за час! ММ се прибира в 20 ч. хапва, поиграе с него 20-30 мин. и заседне пред компа.Не е почивал вече цял месец #2gunfire
Бабите нямат желание да ни посещават, все намират причини, не ми и трябват. Друго очаквах, като единствено внуче, но уви...Приятелите ме отписаха, вече никой не ме търси, сигурно съм крастава...
Единствените, които ми останаха са в чужбина и ги обичам безкрайно, но не са до мен,на Скайпа не е същото. Но знаете ли не се оплаквам, защото моята сестричка идва при мен 1-2 пъти в седмицата и много ми помага. Без нея ще се побъркам, а и не мога да смогвам с дом. работа, защото цял ден се правя на маймуна, танцувам, пея и какви ли не ги измислям вече да го забавлявам, да не реве, че на моменти се плаша от себе си, колко съм нервна  Sad
Кураж момичета, винаги може по-зле! Сега е трудно и по-трудно ще става! От сега нататък всичко ще е радост-тревога. Сбогом на спокойствието и здравей на най- смисленото и трудно нещо- да си майка! Вечно разтревожена, вечно недоспала, изморена, неразбрана, пренебрегвана. Обичта към детето обаче, винаги ще ни зарежда и ще ни изпълва с нови сили, да посрещнем  следващият нов ден пълен с емоции, усмивки, целувки от най-невинните и мили наши слънца. Само една майка може да разбере друга майка, не очаквайте това от мъжете. Те никога няма да разберат нашите тревоги и болки.   bouquet  bouquet  bouquet
Лека нощ на всички, ние сега заспахме... Laughing

# 577
Добро утро нa всичкк нaспaлисе и нa недоспaлите мaмитa (aз съм от нaспaлите) Pancake_86 нaпротив ще рaзбеът нaшите тревоги, чaк когaто един ден имaт и те децa . Някои ползвaл ли е  пaперси хъгис кaкво е мнението

# 578
  • Майна Сити
Pancake, сигурна ли си че не делим общ мъж, защото всичко, което описа, се отнася на 100% за моя?  Laughing
djufinka, още като новородено, се чудих какви памперси да взема на мъника. Взех пакет Прима, един Хъджис и един Молфикс. Примата ми изтърваше почти на всеки памперс, всеки път бяхме омазани до ушите. Хъджиса пък ми се струваше че не му е удобен някак си, колкото и да ми го хвалиха в магазина, че нямало да се изпотява бебчето, че било от не знам какъв си материал...еми не съм доволна. Спряхме се на Молфикс и сега сме само с него. Бебо е доволен, а с цена от 16-17лв и аз покрай него  Simple Smile

# 579
  • София
Добро утро и от мен! Аз тази нощ се понаспах горе-долу, защото след мощен рев до 1ч. снощи се прежалих и дадох на малечка малко панадол.  Еми заспа като пън детето за няма и 10 минути и спа почти 5 часа, без да гъкне. Shocked Явно много я боли милата щом иначе се буди по 100 пъти на нощ. Жалко, че не мога да го давам постоянно, щяхме да си живеем много по-спокойно. Crazy

# 580
  animal085 добро утро!
Мислех си, че само ние сме с деттска дискотека вечер ooooh! напоследък дремва в 21 до 21:30 и после стой та гледай подскоци до 1  ooooh! Вчера за втори път и връчих чесалката в ръцете и я оставих да се забавлява сама...после станах и я завих  Blush ако стоя до нея, тя само се навива за повече игра...

доизпивам кафето и влизам в матрицата  Joy

# 581
  • София
Pancake, skandity, включвам се и аз със същия мъж. Моят рядко заварва детето будно. Добре, че поне понякога сутрин го взима в другата стая за час, че да поспя.

Ние също нямаме помощ, с едната баба във варна и то такава дето не бих оставила детето повече на нея. Моята майка пък го раздава голям шеф и работи до сто часа. Отпуските си ползва, за да отиде на море 4 пъти това лято. А аз завиждам.  Tired Сестра ми и повечето ми приятели са в чуобина и не съм излизала на кафе не помня откога. Но в петък съм решила на рожден ден да отида и татито ще гледа бебето вечерта (то ще спи де, ама все пак си е отмяна).
Ди, съчувствам, че си с 2 броя сама  Hug

И макс реве през нощта и се буди, аз обаче мисля, че е коремчето от захранването. Давам като не забравя инфакол преди лягане и на някое от нощните хранения, които вече в добрите дни са 3 (а беше 1 в добрите стари времена). Надявам се, че е период и ще отмине. А то какво ли ни остава друго.

Да ви питам, в колко часа ги слагате за сън и имате ли план какво ще правите със смяната на времето? Аз изтръпвам като си помисля, че може да се буди в 5-6 сутринта

# 582
  • София
Вечер я слагам да спи като видя, че й се доспива. В началото лягаше към 22ч., после започна да ляга по-рано, към 21ч., а напоследък трудно издържа до 20.30. Часът на лягане не й се отразява на часа на ставане сутрин. Ако е спала по-спокойно през нощта и не е будувала, сутрин става към 8. Ако пък сме имали среднощни забавления, сутрин се е случвало и до 11 да спи. Не че мен това ме топли много, аз така или иначе ставам преди 8 заради баткото. Crazy

# 583
Здравейте мами,
 Pancake_86 много ми хареса това което казваш за майчинството, наистина е така, но като погледна малкото си слънчице нищо друго не ме интересува,макар че да си призная и аз понякога и викам когато реве без причина :oops.
Да ви попитам, може ли първо да излязат долните кучешки зъбки? Много и са зачервени и има видими бели точки.

# 584
Здравейте отново,
 newsm78 не бях се замисляла за смяната на часа...но предполагам, че ще продължим в същия ритъм с детската дискотека...просто мм като си дойде в 20:00 и тя грейва, защото започва играта Simple Smile
През деня си отспива добре до 9:30, хапва, малко игра и в 10:30 отново една кратка дрямка до към 11:30-12:00ч , хапва пюре и ако ни излезе късмвета - в количката и вън на въздух Simple Smile

Да пуснем една тема за мъжете ни? там да си комуникират те  hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт