Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 25

• 121 688
  • 772
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Моля, ако някой знае към кого да се обърнем след изследването на тежките метали /става въпрос за детенце на 1,9г/
Къде изследвахте и какво показа?

# 271
  • София
Моля, ако някой знае към кого да се обърнем след изследването на тежките метали /става въпрос за детенце на 1,9г/
Къде изследвахте и какво показа?

Изследванията правиха в центъра по хигиена. По памет - цинк-около 8 и нещо, при долна граница 11, живак - 0.013 уж в норма /0,00-0,03/ и алуминий в границите. Изследванията са при тях, но това запомних.

# 272

Изследванията правиха в центъра по хигиена. По памет - цинк-около 8 и нещо, при долна граница 11, живак - 0.013 уж в норма /0,00-0,03/ и алуминий в границите. Изследванията са при тях, но това запомних.

А в какво се изразяват проблемите с детето, ако не е неудобно да попитам.

# 273
  • София

А в какво се изразяват проблемите с детето, ако не е неудобно да попитам.

Не реагира на името си, ходенето на пръсти, когато нещо му харесва /ТФ или автоматичната врата на магазина/ ръкомаха с ръце, не търси в повечето случаи очен контакт, не говори, не имитира...

# 274
Някой може ли да ми разясни за какво става на въпрос?
Защо има задължителна подготовка по различни предмети за различните деца? newsm78
СПИСЪК на учениците, обучаващи се в самостоятелна форма

# 275
Някой може ли да ми разясни за какво става на въпрос?

http://gpaeburgas.org/wp-content/uploads/2013/09/SFO-IFO-%D0%B3% … F%D0%B0%D0%B5.pdf

С две думи - съгласно Правилника за приложение на Закона за народната просвета това са деца, които по здравословни причини не са посещавали у-ще или са даровити деца, за които масовото у-ще е губене на време.

В момента трябва да ни вълнува повече - поне тези от нас, които имат ученици в масовото у-ще или им наближава времето - прилагането на промяната в закона, даваща право на обучение в "комбинирана" форма. Пуснала съм нещо в темата "Преобразуват помощните ..." и се надявам Кезая и други майки да се включат в обсъждането. Може да се наложи да действаме в защита на това узаконено вече право на децата със СОП.  Simple Smile 

# 276

Не реагира на името си, ходенето на пръсти, когато нещо му харесва /ТФ или автоматичната врата на магазина/ ръкомаха с ръце, не търси в повечето случаи очен контакт, не говори, не имитира...

разбирам

върнах се назад в темата видях че става въпрос за детенце на година и 9 месеца и мога да кажа че е доста малко за каквато и да е била терапия извън семейството - рядко някой би се заел с него

освен това  искренно смятам че дори и да му повишите нивото на цинка или намалите екстра нивата на това което има в повече ( а гледам че няма живак все пак , при Гого на Доника ми се струва че нивата бяха доста по-обезпокоителни по спомен обаче...  ) това не би довело до някакви глобални положителни промени. Въобще има много информация за майки който са правили такъв анализ и съответно третират децата си така че да го корегират но нито една от тях не споделя за някакво осезателно подобрение на състоянието на детето само от такива добавки ...

То така стигаме пак до болната тема за хелирането и диетите , само не започвайте да ме замервате с домати ...

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 22:59 от _re_ge

# 277
То така стигаме пак до болната тема за хелирането и диетите , само не започвайте да ме замервате с домати ...

Не знам дали някой ще тръгне да те замерва с виртуални домати, но ако аз имам неблагоразумието да кажа неща, които съм казвала в немного далечното минало, сигурно ще се намери някой който да ме замери с още по-неприятни виртуални неща. Вместо това, пускам линк към едно клипче за едно семейство, отгледало и изучило двама сина от спектъра, родени преди 30-ина години, когато не е имало никакви терапии. Доверили се на инстинкта си. Разбира се техните усилия са далеч под това, което са направили семейство Кауфман, чиято школа "Son rise" просперира. Мисълта ми е, че в много от случаите, дори само собствената ангажираност на родителите е в състояние да направи много повече от всичко и всички останали.  Peace Grinning
http://theautismnews.com/parents-raised-two-sons-on-autism-spect … pmental-disorder/

# 278
Нещо, на което попаднах днес и ме заинтригува, особено на фона на пълната липса (или поне аз мисля така) на подобен материал от български педагози/психолози. Прочетох само увода, към който имам известни забележки, но все пак аз съм в ролята на родител, а авторите - на обучаващите. Ще го предоставя на Марк за по-подробно разглеждане.

www.logincee.org/file/26112/library
КОГАТО В КЛАСА МИ ИМА ДЕТЕ СЪС СОП
Методически наръчник за класни ръководители на паралелки, в които се
обучават деца със СОП (специални образователни потребности)
Автори: Надежда Калоянова, Диана Циркова, Мимоза Димитрова

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 17:17 от констанца

# 279
Мисълта ми е, че в много от случаите, дори само собствената ангажираност на родителите е в състояние да направи много повече от всичко и всички останали.  Peace Grinning

Peace

# 280
Здравейте, как отучвате децата когато махат със ръчики т.е. Нали знаете , когато са сщастливи или превъзбудени . Искам на моя син да го отуча мисля си че това е вреден навик . Благодаря ви Simple Smile

# 281
  • София
Здравейте, как отучвате децата когато махат със ръчики т.е. Нали знаете , когато са сщастливи или превъзбудени . Искам на моя син да го отуча мисля си че това е вреден навик . Благодаря ви Simple Smile

И моя внук прави така.

# 282
  • София
Влетявам само на бързо, че не знам на кой свят съм вече Wink Истината е, че аз хелиране в класическия смисъл на думата на Гого не съм правила - страх ме е без лекарско наблюдение, а нямам средствата за такова. Чакам сега един лек хелатор и ще пробвам безобиден метод. При Гого промяна има - не съм писала отдавна, но от какво е точно не мога да кажа със сигурност - съвкупност от многото му специалисти през лятото, барокамера, добавки. Само по единично обаче поне при него не става. Три години беше само на класическа терапия - промяна грам. Дори логопедката е впечатлена от промяната на детето след барокамерата и смята, че му се отразява добре. Сега почива и ще почваме трети курс...Малко да намеря време... И добавките.
По учебните проблеми ще се включва другата седмица - и на очни съм и не съм чела, признавам Sad

# 283
  • Варна

Има терапии за това, въобще за стереотипите, но когато са над границите на допустимото (например да прави това цял ден).
Аз не мисля, че това е вреден навик - вредно е и опасно, ако ядеш боклуци, хартии и прочие, гризаш нокти до кръв, хапеш се, блъскаш си главата в стената. (Има деца, които по цял ден си блъскат главите например).....
На фона на гореспоменатото махането с ръце си е чиста детска радост, както едно дете в норма се радва и подскача от радост.
Знаете, че децата с аутизъм се самозареждат със стереотипите си и те имат нужда от това.
Много често опитвайки се да премахнем някой "вреден навик", го заместваме с нов.
Нека си пърхат, стига това да е в рамките на минути например.
Не трябва да се притесняваме как изглежда това отстрани. Ако на някой това му пречи, проблема си е негов.
 rexina, може да се консултирате със специалист за това (ако смятате, че Вашето дете твърде често маха с ръце), няма как с 2 изречения да се напише какво точно и как да се направи.
 Peace

# 284

Има терапии за това, въобще за стереотипите, но когато са над границите на допустимото (например да прави това цял ден).
Аз не мисля, че това е вреден навик - вредно е и опасно, ако ядеш боклуци, хартии и прочие, гризаш нокти до кръв, хапеш се, блъскаш си главата в стената. (Има деца, които по цял ден си блъскат главите например).....
На фона на гореспоменатото махането с ръце си е чиста детска радост, както едно дете в норма се радва и подскача от радост.
Знаете, че децата с аутизъм се самозареждат със стереотипите си и те имат нужда от това.
Много често опитвайки се да премахнем някой "вреден навик", го заместваме с нов.
Нека си пърхат, стига това да е в рамките на минути например.
Не трябва да се притесняваме как изглежда това отстрани. Ако на някой това му пречи, проблема си е негов.
 rexina, може да се консултирате със специалист за това (ако смятате, че Вашето дете твърде често маха с ръце), няма как с 2 изречения да се напише какво точно и как да се направи.
 Peace

Той си е с диагноза аутизъм но когато се радва или бяга или когато е превъзбуден и тогава маха с ръчички. Но ми се струва , че сега започна по често да го прави.

Общи условия

Активация на акаунт