Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 726
  • 986
  •   1
Отговори
# 390
# 391
Нямаше ли и нещо си за борба с градушките?

ПП. И аз в момента гледам телевизия - БТВ, доброволци има, фирми са докарали техника, един доброволец е там, на една улица, цялата в кал, хората се оплакват, че има съпричасност, но няма организация, няма кой да разпределя тези  доброволни сили.

# 392
  • София
Това е толкова страшно.
Винаги съм си мислила, че големите стихийни бедствия някак заобикалят България, че поне в това отношение сме защитени. Толкова жертви са трагедия, а когато има деца - още по-голяма.
Много ми харесва обаче едно. Българите се обединяват и са много съпричастни, не само на думи, но и с действия. Това е важно, защото означава, че можем да бъдем единни не само когато стачкуваме, митингуваме или правим паради, но и когато помагаме. А последното е незаменимо. То ни сближава, обединява.

# 393
Моля, някой ако има информация за Добрич да сподели... ужасно съм притеснена. Сестра ми живее там и не може да се прибере до дома си, който до втори етаж вкл. е залят с вода. Това е последното което зная, нямам връзка с нито един телефон!!!

# 394
Аз не си спомням толкова голяма буря, няма канализация, която би успяла да поеме това, което се изсипа. Дано да няма жертви  Praynig
права си-никоя канализация не може да поеме дъждове които са 2-3 над нормата за месец изляти за ден
природа

# 395
  • Разпиляна във въображението
Друго си е да има работещи канализация и шахти. Във Варна мисля, че човешкият фактор в най-голяма степен е виновен. Имаше във фейса изказване на жена, че проблемът е съсредоточен в разстояние на няколко улици, две май.

Много противоречива информация колко дъжд се е изсипал. По бвт бяха дали във Варна - 39 л/кв А на Шабла бяха 159 л/кв и се зачудих - Шабла още ли е част от България?

# 396
  • София
ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ ВЪВ ВАРНА, ДОБРИЧ И ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ В БЪЛГАРИЯ!

# 397
Поклон! Истинска трагедия. От когото зависи трябва сериозно да се замисли какво да се направи, за да се избегнат за в бъдеще такива трагедии.

# 398
"Защо потоп в столицата на Духа"  Thinking - поличби, знамения и много астрология - струва си да се прочете http://magicbul.net/?p=2316

# 399
"Защо потоп в столицата на Духа"  Thinking - поличби, знамения и много астрология - струва си да се прочете http://magicbul.net/?p=2316

Наистина ли си заслужава да се прочете?
Толкова ли си проста!?

# 400
Предлагам на подобни простотии да не се отговаря, а да минава и да ги замита модератор.
Аман от звездите ми го говорят.

# 401
Моля, някой ако има информация за Добрич да сподели... ужасно съм притеснена. Сестра ми живее там и не може да се прибере до дома си, който до втори етаж вкл. е залят с вода. Това е последното което зная, нямам връзка с нито един телефон!!!
За момента нещата се стабилизираха.Водата почти се оттече и вече се виждат пожарна и гражданска защита да отводняват къщите.Живея на 100м от Лидл и от терасата се вижда,че вече няма вода по булеварда.Казаха,че може да пуснат водата,но няма да става за пиене.

# 402
  • София
Айде сега... глупости, чудят се какво да си изсмучат от пръстите.
Пролет е, вали, всяка пролет вали. Тази - повече от обикновено. Бедствия  е имало и ще има, независимо колко сме "проведни". А пророчествето на Ванга и аз мога да го предрека - всяка година има поне едно наводнение, обикновено има и жертви.

# 403
  • София
Проблемът е друг - неспособността на институциите да справят с превенцията, а и с последствията. А най-гадното е това, че вместо да се поучат от грешките си и да почнат да работят си прехвърлят топката на вината.

# 404
Много добра статия: цък

нещата са очевидни (за експертите), въпроса е че са оставени така

Общи условия

Активация на акаунт