Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 906
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте, търся мнения за къща за гости Ник, намира се на ул.Люлин 31 - http://www.housenick.namore.info/.
Налага ни се да бъдем 3 нощувки в Созопол, тъй като дъщеря ни ще участва в Морската арт-олимпиада и ни се иска да бъдем сравнително по-близо до амфитеатъра.
Доколкото се ориентирам, хотелчето трябва да е някъде в началото на Новия град. Може ли да ме ориентирате как е района наоколо?
Всички улици с имена на планини в Созопол са на един баир, по който след плаж е мъка изкачването. Този хотел е на една от най-високите части , с изглед към пристанището и не особено близко до амфитеатъра. Защо не потърсите нещо в стария град?

# 481
Здравейте Simple Smile Моля да ми препоръчате къща за готи/ хотел/ семеен хотел в или около Созопол. Не държим да сме на централно място, по-скоро търсим спокойно местенце с достатъчно места за паркиране и по възможност да е близо до плаж. Благодаря.

# 482
  • русе
Микс, благодаря за информацията, но късно я видях и вече резервирах и изпратих капаро. До плажа видях, че е далече, но така или иначе мислим да ходим на плаж на Каваците с колата. Надявах се поне до амфитеатъра да не е далече но... Просто тук ми дадоха много добра цена за апартамент /3ма възрастни и дете/, а и ще ни е приемат и с кученцето ни Simple Smile
Междудругото, може ли да ме ориентирате в коя част на Каваците има свободна зона и няма да има проблем да сме с куче /малка порода е/? Или на Градина?

# 483
някой случайно да има отзиви за това хотелче http://www.deals.bg/Yuli-Sozopol-Muzite-3-3-noshtuvki-zakuski-ve … ;utm_campaign=173
не сме почивали по южното черноморие и се лутам в офертите и в мненията newsm78? а проблема ми е че хотела трябва да е с басейн,че сме 3 чавета и лудницата е пълна  #Crazy

# 484
  • София
Междудругото, може ли да ме ориентирате в коя част на Каваците има свободна зона и няма да има проблем да сме с куче /малка порода е/? Или на Градина?
"Свободна зона има на края на плажа, до скалите, около 40-50м. пада се точно под Голден Плейс. След това има много чадъри-пред базите на Стара загора, Захарен завод Пловдив, х.Св. Никола и пр. до Марина и дървената пътечка водеща до плажа. След това е свободна зона до бар Суит, доста широка и дълга ивица. И от Суит отново чадъри до където ти стига погледа. Който идва с кола на Каваци има паркинг като слезете по пътя в посока плажа, свивате покрай Аполония бийч пред бистро Тони в дясно и в края на пътя напред е платен паркинг, а в дясно има голяма свободна площ и започва дървена пътечка към плажа. Платеният паркинг има изход на плажа, само 2-3 метра."
Това е мое мнение от друга тема, но става за тука.
Друга свободна зона има пред централния вход на Смокиня, но там е по-пренаселено. Навсякъде става с куче

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 21:59 от missmarina

# 485
  • русе
Благодаря!

# 486
Здравейте,

искам да попитам дали някой знае какви са цените за денонощие на платените паркинги в стария град и изобщо намират ли се места за паркиране. Не мога да намеря никъде да предлагат паркинг, а тъй като сме с малко дете и ще ходим на по спокойните плажове ще трябва да изкарваме постоянно колата. Много ще се радвам ако някой ми помогни и приемам и съвети за настаняване там. За съжаление малко късно се организирахме и утре трябва да направя някъде резервация, че пътуваме живот и здраве във вторник /30.06/.

Благодаря предварително Simple Smile

# 487
  • София
някой случайно да има отзиви за това хотелче http://www.deals.bg/Yuli-Sozopol-Muzite-3-3-noshtuvki-zakuski-ve … ;utm_campaign=173
не сме почивали по южното черноморие и се лутам в офертите и в мненията newsm78? а проблема ми е че хотела трябва да е с басейн,че сме 3 чавета и лудницата е пълна  #Crazy
Била съм веднъж преди няколко години. Спомням си, че беше хубаво, стаите са просторни, към нощувката има и закуска - но беше малко семпла, не е шведска маса. Има ресторант към хотела. На басейна е много приятно. Не сме имали никакви проблеми.

# 488
Ние резервирахме в хотел Лазур .....срещу плажа Хармани  .....имат и басейн, но отиваме за първи път и незнам още как са нещата .... до сега сме ходили в х-л Лозите, вила Флага и повечето на тази улица покрай плажа .....там почти нямат басейни .... но на нас не са ни приоритети..... ще видим след 20 дена как ще е в този х-л Лазур .....и цената ме устройва напълно .....стая за 3 възрастни 70 лева ....без закуски и друго хранене .....миналата година във вила Флага имаше закуска, но нито веднъж не ми хареса .....сурови палачинки почти на тесто ......сандвичи с филе и кашкавал малко намирисващо .....само плодовете си взимахме и закусвахме навън .....но пък и наче влизаше в цената .....не мерси вече не ми се плаща за закуска, която няма да ям ....

Била съм веднъж преди няколко години. Спомням си, че беше хубаво, стаите са просторни, към нощувката има и закуска - но беше малко семпла, не е шведска маса. Има ресторант към хотела. На басейна е много приятно. Не сме имали никакви проблеми.

# 489
На централния плаж и на Харманите позволено ли е с кучета?

# 490
  • София
Виждала съм кучета на всички плажове, не мисля, че някой ще забрани, но имайте предвид, че на централния е много нагъчкано, има и много малки деца, не мисля, че самите хора, които почиват там ще одобрят, особено ако кучето е по-голямо. На Каваци ще ви е най-добре с животинката - големи пространства, по-големи свободни зони, има много място да тича и няма толкова народ.

# 491
Привет на всички в темата ! Peace
Има ли някой , който се е върнал скоро или в момента е на Грийн Лайф - Каваци ?
Ако има , моля за мнения и впечатления !  bouquet

# 492
Искам само да Ви споделя горчивият си опит с избора "морски скали" в стария град. Единственото хубаво да е гледката към морето, но до там. Като започнем от кошмарните съсъдки, който се тълпят на улицата и заедно с децата вдигат такава гюронтия по цял ден, че за следобедна почивка няма шанс - да ама поне детето ми след плаж да можеше да поспи. Сега е сравнително празно и при три свободни места опред пак не можеш да паркираш, защото бабичките кукумявки започват да крякат, че улицата била тяхна. Навсичкото отгоре най-нагъл беше мъжът собственик на къщата на ъгъла към худ. галерия - защото според него всичко било негово и третоарът и улицата и не искал никакви софийски коли тук. Да не споменавам, че пък първата вечер един от предната къща ни беше задрал колата въпреки, че място и бус да мине има - и детето му го "изпорти". Еми съжалявам няма как да отседна другия път при някой от вас, нищо лошо не сме ви направили освен да ви наливаме пари и пълним гушите. Относно самата къща "Морски скали" не е толкова лоша, но и нищо особено. Няма обхват на телефона - поне за мтел, менелите малко скърцат - легла, врати, гардероби, но съществения проблем е че дори не минаха да изхвърлят боклука за 5 нощувки, да не говорим да почистят или каму ли да сменят нещо. Съжалявам но за двойна стая за 70 лв. Края на юни началото на юли е безумно съотношение качество цена. И в заключение затова прогонват туристите и не знаят как да печелят пари. Да излъгаха ме веднъж да дам 350 лв. и паркин да си плащаме при свободни места, но няма да се върнем. Това е жалката ни държавица, после защо българите бягали навън да почиват....

# 493
Здравейте,

бяхме 5 дена в Апартхотел Созополи Стайл. Хотелът се намира на първа линия, до самите дюни. Ние бяхме в просторен апартамент с изглед към морето. Беше много спокойно. Басейнът се поддръжа, а плажната ивица е перфектна. Пясъкът в морето е заравнен и е плитко доста навътре. Нямаше боклуци, водорасли и т.н. Абсолютно спокойствие.
Има опция да е пакет - нощувка+закуска+вечеря. Яденето е на сет меню, като при нас 3 от 4те вечери беше еднакво, но според мен просто не бяха още влезли в ритъм. Храната беше вкусна. Има магазинче на първият етаж на хотела, в което се продават доста неща.
Ние обядвахме в Созопол за разнообразие.

# 494
Love_fairy, а наистина ли има интернет само в общите части, както пише в Букинг? На ММ му е важно по работа и това е нещото, което ме отказва от хотела.
Иначе почти до него съм харесала студио в ДриймсБГ - в комплекса Санта Марина и страшно се колебая. Имам резервация за хотел Релакс от другата страна на Созопол, в Буджака, която мога да отменя - не съм била на нито едно от двете места и не мога да реша. Май са на еднакво разстояние от оживената част на Созопол (вечер мисля да се разхождаме там)? Какво бихте ме посъветвали, коя местност е по-добра, къде е по-спокойно, кой плаж е по-хубав, защото сме основно там по цял ден?

Общи условия

Активация на акаунт