Отговори
# 465
И ние имам котак вкъщи /котарана де/, мия си постоянно ръцете, не пипам тоалетната, гледаме да й даваме хапчета против паразити и т.н., къпе се често, не влиза в спалнята за нищо на света и постоянно се обира с моп. Не знам доколко помага, дано бебка е наред накрая,  но ние няма и къде да я дадем, гледаме я от 10 години, жално ми е да я хвърля някъде, както казва баща ми .... не ми дава сърце  Rolling Eyes
Мами, аз да питам вие колички гледате ли? Понеже ние нямаме супер големи възможности и живот и здраве ще се насочим към нещо по-достъпно като цена, може би и нещо от OLX, ако намерим.. ММ видял онзи ден някакъв татко с количка и се спрял да го пита от къде е, че му харесала, оказало се, че от Италия ги внасяли и той намерил за 260,00лв, но стабилна,с метална рама и удобни кошчета, та... аз  от време на време поразтиквам из магазините, гледам модела в интернет, та като отида то магазините да го видя наживо, ама... сякаш ми се струва, че има мноооого време още, а казват, че отлитало бързо  Joy Aз харесвам ето такива
 http://baby.galix.bg/3018/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D … -classic-3%D0%B21
, но пък приятелка ползва ето тази http://baby.galix.bg/627/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0 … i-arte-3x3-simple и е супер доволна и не знам...  baby_neutral

# 466
Ади, просто казвам моя опит и това, което знам от моя доктор.
Божа работа е ако стане нещо дали ще спаси колана майката и бебето. Дано на никой не му се налага а разбира. Все пак и на мен ми е интересно дали е удобен този колан за бременни и то най-вече в по-напреднала бременност. Аз с първата дори не знаех, че има такова нещо, но с големия корем беше немислимо да се стискам с колана. Сега все още си карам със.

# 467
  • на брега на морето
Агейнст, аз съм убедена, че и котките(както кучетата) се подлагат на възпитание. Говоря за коте, гледано от съвсем мъничко. Нашият сме го свикнали от малък да яде само от чинийката си. Ако дойде до масата случайно да проси нещо, му го занасяме в чинийката и само от там яде. С ръка от масата-не. Peace Даже навън сме му давали риба като хване мм, и не я е ял, докато не му я занесем и не му я сложим в чинията. Иначе е ловец, хваща разни птичета от време на време. Crazy Отделно, че не стъпва по килимчетата за игра на Кирил(едното е гумена постелка). Като ги сложихме му казах "не" и до ден днешен не ходи по тях, ходи по ламината. В детската също никога не влиза(тя е с мокет), там му е забранено и не влиза, както и в едната спалня. Peace Но това е дълга тема. Hug
Момичетата дето се мъчат с такова миене на ръцете и постоянна хигиенизация и т.н-защо не си направите тест за токсоплазмоза? Ако се окаже, че сте я карали, ще ви е много по-спокойно и ще се отпуснете повече. Но дори и да не я карал човек, по принцип трудно може да се хване, така четох. Тук изследването за токсоплазмоза е вкл. в цялостния пакет изследвания в 12 г.с., т.е. е задължително.
Аз вчера карах и вообще не усетих дискомфорт от колана, но може би щото както и предния път, нямам голям корем(поне засега). Hug

# 468
Трудно, трудно колко да е трудно:). Като съм карък без котка, ей ме на с текуща инфекция от малко преди да забременея. Откриха ми я съответно при изследвания от ЖК. След това ходих в националния център по заразни и паразитна болести за  до уточнения от кога е точно. Хванала съм я от неизмити плодове или зеленчуци или пък неизпечено месо. Аз продуктите ги мия, не ям неизпечено месо и нямам котка. Най-вероятно е от неизмити зелени салати. В него период ядях много такива и за съжаление не само в къщи, а и на заведения.
Така че особено за момичетата без имунитет мийте много добре, печете варете и не яжте зелени салати.

# 469
  • Варна
Здравейте на всички! С интерес ви следя, а вече и се записвам в Групата! Simple Smile

# 470
А точно такъв имах предвид, благодаря Тереза Hug Кукумицина, как е, удобно ли е с него?

Мда, много. Не стиска въобще на коремчето  Peace Аз си го взех на старо от продавалника.

# 471
А как сте с карането на кола ? Аз откакто съм бременна малко ме е страх да карам, станах по-предпазлива и внимателна, а преди си бях хала Simple Smile и разликата се забелязва ... Но за колан не искам и да си представям, че ще го сваля. Не бях карала кола от няколко месеца и за първи път като седнах преди месец ми беше нещо неудобен, но го нагласих под шкембето, наместих се и свикнах с него. Знам че мога и без колан да шофирам, но не мога да си го представя. За сравнение сестра ми караше до последния ден кола и винаги беше с колан, просто си го нагласяше под корема да минава. А пък и все пак всеки сам си преценява рисковете да се вози или кара без колан.
А този колан за бременни ми прилича просто на някаква възглавничка за по-голяма мекота, ако е само мек не виждам голям смисъл от него, ако има някаква конструкция вътре в него може би има по-голям смисъл.
Днес сутринта с бъдещия си пускахме изследване за Сифилис в Рамус и мисля, че лаборантката се обърка нещо и ни взе само по 5 лв за изследването и още по 3 лв за вземането на кръв. И каза че тези изследвания важат по 6 месеца. Не знам защо моята GP не щя да приеме изследванията дето ми направиха в началото на бременността, та трябва сега пак за лудо да давам пари, не че са много, но ...

# 472
Здравейте и от мен! Чета ви с интерес от много време и сега решавам да се включа, защото гледам, че 28 декември си стои празен и да взема да го запълня Simple Smile Терминът ми е на 28.12., втора планувана бременност. Все още не зная пола на бебето, но ще го съобщя в първия момент, в който го науча.

# 473
freespoken, добре дошла  Hug

anyka, аз вече почти не карам, страх ме е малко Embarassed Кукумицина да каже, но мисля че не е само възглавничка, а ти придърпва долната част на колана надолу. Аз нали ви казвам - така или иначе се закопчавам само с горната част и не ми е неудобно.

# 474
Така или иначе на бременните ни е разрешено да шофираме без колан, но като че ли за собствена безопастност е по-добре да го слагаш. И аз като адичка малко ме е страх сега, колкото и бавно да си караш и да внимаваш- не знаеш кой може да ти изкочи насреща.

# 475
Така или иначе на бременните ни е разрешено да шофираме без колан, но като че ли за собствена безопастност е по-добре да го слагаш. И аз като адичка малко ме е страх сега, колкото и бавно да си караш и да внимаваш- не знаеш кой може да ти изкочи насреща.
Да, и като почне да ми прескача сърцето...да се стряскам от някакви идиоти..А, мерси, по-добре пеша да ходя running

# 476
И аз не мога да си представя да шофирам без колан, дори закона да го позволява, най-малкото става въпрос за моята (и на бебето) сигурност Rolling Eyes До ден днешен си слагам колана, честно казано на корема не ми пречи толкова, колкото на гърдите.. Нали са набъбнали и чувствителни такива  Embarassed Постоянно го хващам и го дърпам напред като спра на светофар примерно Simple Smile Коланът не би ме притеснявал, мисля, по-скоро имам притеснения как ще шофирам като порасне още корема и започне да опира във волана Laughing понеже аз съм миньонче и за да стигам педалите си дърпам седалката възможно най-напред Laughing Mr. Green
Предполагам, че просто ще спра да шофирам в един такъв момент Wink

anyka, и аз като теб бях хала, обаче и все още съм Twisted Evil Не че ми харесва да шофирам така, но обстановката го налага.. всички се бутат, отнемат предимство, не дават мигачи.. за да стигна където съм тръгнала навреме, трябва и аз да съм нахална и да се бутам ooooh! Освен това заради хормоните много се ядосвам и нареждам. На един тъпак онзи ден му показах среден пръст bowuu hahaha Laughing

# 477
anyka , аз си карам постоянно. Няма проблеми в това отношение. Коланчето е с основа - една плоска възглавничка, от която излиза едно лепкащо, закачено на ластик между краката. И това лепкащото хваща долната част на колана всъщност, която може да ти притисне коремчето. Удобно е,  чувствам се сигурна с това приспособление.

# 478
  • Sofia
Аз почти не слизам от колата. Използвам колан за бременни и ми е много удобен, при мен е с два лепящи се кукички, които дърпат долната част към коленара. Въобще не съм си и помисляла да карам без колан, отделно и колата пищи... Относно шофирането- станала съм по- докачлива от преди и всяка несправедливост отнася моя бибитка!!

# 479
Момичета преди малко си купих възглавница за бременни от Вис Виталис за 18 лв. Пълна е с някакви топченца и малко шумкат, но доколкото я пробвах на дивана ми се струва удобна, така че свикна с шумкането. Под формата на подкова е, но не е проблем да се огъва както ви е удобно. Това е от мен.

Общи условия

Активация на акаунт