Отговори
# 630
Мен на ФМ ме пращат на 20+5. Може би трябва да има 20 навършени или срок от-до. Аз като се обадих за час ме питаха коя седмица съм, за да определят датата.

Ето от Зачатие: Провеждане на специализираното ултразвуково изследване „ФЕТАЛНА АНАТОМИЯ” в 11-14, 15-17 и 19-23 седмица на бременността.

Също тук има инфо: http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 15:23 от Dakota

# 631
  • София
Аз може и после пак да отида, защото ми се иска повече мнения да събера. Като цяло искам всичко да се уреди преди 20-тата седмица, защото в моя случай има голяма вероятност за увреждания.

# 632
Здравейте от мен,
доста сте изписали за два-три дни Simple Smile Браво !!!
Да се похваля вчера изпита мина добре, благодаря на всички които ми стискаха палци. Ще ме вземат за докторант, за съжаление няма да съм редовно, както ми се щеше, но може би е по-добре, защото след като обсъдих състоянието си (бременността) ме посъветваха да съм задочно, защото няма да мога да се справя с постоянното присъствие.
За носа, аз съм със сенна хрема и от време на време ме хваща синузит. Докато валяха много дъждове ме подминаваше, но сега като спряха се обади, тъкмо си мислих че тази година ще ми се размине. Използвам физиологичен разтвор (да не се шашкате това е морска вода, просто пречистена) - същото като Стеримарито е, но е по-евтино и много повече, впръсквам си в носа с една спринцовка докато не започне да тече вода от него, и всичко изтича. Много ми помага.
Утре имам записан час при доктор Станков в Шейново, някой ходил ли е при него ? Ако ми хареса и съм доволна от него може и да го направя водещ. А за ФМ имам записан час на 21 юли, при доц. Русева в МД, тя ми го записа, като бях на БХС там, тогава тъкмо ще съм завършила 18-стата седмица.

# 633
Ирайн, не мисли негативно и не се тревожи. Стискам палци тревогите ти да са били напразни!

# 634
З
Мамии, да ви попитам, вие в коя седмица точно ще ходите на фетална морфология? Изчетох сума материал, общо взето наблюдаващия лекар праща майчето по негово усмотрение, само че моя АГ ми вика има време, а ще ходя при него чак след 2 седмица,  а за феталната искам да отида в Пловдив и от сега искам да си запазя час...

Аз ще ходя в края на 21 г.с.

# 635
мерси, момичета Simple Smile
аз си запазих за 1ви август, тогава по мои изчисления ще съм в 21 седмица /20 +5/
надявам се да е добре Simple Smile По тел ми казаха че в 22 даже 23 седмица се правила ФМ, ама не мога да чакам повече.. като се вземе предвид, че не съм и виждала бебчо на хубав видеозон Sad

# 636
Да, и аз така знам, и аз съм в 20+5 Simple Smile  Peace
Аз даже щях по-късно, но следващата седмица заминаваме на море и няма как да стане Simple Smile

# 637
Хай, мамчета! bouquet

Вчера минах така желания от мен ехограф на гърдите, видяхме каналчетата, по които ще минава млякото и множество венички - всичко уголемено и разширено, защото се подготвя за бебето Simple Smile  Heart Eyes Единственото нещо, което ме притесни е, че според доктора имам един леко увеличен лимфен възел под лявата мишница. Странно ми е, защото нито го усещам с напипване, нито ме боли, ама той го видя и измери с ехографа Rolling Eyes Някой тук имаше такъв проблем, ама не се сещам кой newsm78 Ако може да сподели пак какво е казал АГ-то, че моя ще го видя чак другия понеделник и сега ще се побъркам от мислене по тоя възел... а такива страшни диагнози изчетох из нета, че ми настръхна косата... Tired

Мелина, браво на вас, голям мъж ще си имате Simple Smile  Hug

# 638
  • Великобритания
Момичета аз съм в чуденка .. започнах малко по-малко да си купувам разни дрешки за бебчо .. поръчах си  първите в размер 0-3 месеца , но като пристигнаха - ми те едни такива мънички , сладички -все едно за кукла . Та сега въпроса ми е дали да взимам по-големи, че да се носят малко повече , ясно ми е, че човечето ще расте бързо , ама все пак не ми се иска и да е някво развлечено ..  newsm78 ..ММ ми казва, че още е рано , но му отговорих, че така си лекувам депресията от растящото коремче  Laughing

# 639
Моят съвет е да не купуваш много - хем ги израстват бързо, хем и ще ти подарят. Можеш впоследствие да си добавиш, че нали се перат отделно все пак, може в един момент да се окаже, че не ти стигат.

А иначе и аз си вадя тайничко бебешките дрешки и си ги гледам...

# 640
  • София
Аз малко ще изчакам с покупките, иска ми се първо всичко да се разбере дали е наред.
Предполагам тези за новородено бързо умаляват. Племенникът ми е с едра структура и на погачата носеше гащеризонче за тримесечно и тогава вече му стягаше. А се роди 3.300, просто растеше със скоростта на светлината.
Аз имам по принцип фиброаденом и май две малки кисти, трябва да се.прегледам за тях, мамоложката ме беше предупредила при евентуална бременност. Но ще е след другите прегледи.

# 641
Нашият батко се роди малък - 2,600, и всичко му беше голямо, но той бързо навакса.

# 642
  • Великобритания
Dakota благодаря за съвета .. но тук нямам приятелки , които да ми подаряват дрешки , така че ще носим това, което си купим ..та затова искам да имам малко повече, че да съм подготвена ..но май ще заложа повече на 3-6 месеца, че тези ми се струват много мънички  Wink

# 643
Аз имам под лявата мишница едно топче,което ме боли.Преди доста години ходих да ме гледат,нищо не казаха.Миналата седмица споделих с АГ.Той даже не го погледна,каза ми да отида на мамолог и при препоръча един доктор,но каза че докато съм бременна нищо не може да се направи.И мен много ме е страх,понеже не минава много години вече.Чудя се да ходя ли сега или да изчакам да родя.

# 644
Galaa,  в 21 г.с. точно (20+7) ще ходя. На мен доктора ми каза, че оптимално се ходи в 20, 21 г.с. Иначе срокът е 19-23 г.с.

Mimmito, правилно ли разбрах, че искаш да купиш дрешки 3-6 месеца за новородено? newsm78 Доста ще са му големи според мен. Като сметнеш, че новородените, зависи в кой месец се родят, са между 46-53 см. в 99% от случаите (не говоря за недоносените естествено). Като 53 са най-едрите, които са по 4 кила. Има дрешки, гледала съм по сайтовете, за 1 месец, които са 56 см. и ако ти е едричко бебето, ще му станат. А иначе, ако е за по принцип, аз мисля да взема само до 3 месец дрехи, другите по-нататък, когато се види как върви с растежа детето. Peace

Общи условия

Активация на акаунт