Отговори
# 495
against, и аз имам болки в краката. Прасците ми се схващат изведнъж и е много болезнено, най-често се случва нощем. Четох, че е нормално, но не се знае точно на какво се дължи. Аз ги разтривам леко и ми минава. За оттичането на краката си взех крема на Матернеа, струва към 5 и нещо и съм доволна. В него има див кестен, доколкото знам се слага в кремовете против разширени вени, мента за охлаждане и лавандула. Като се прибера от работа се измивам, намазнам се и вдигам краката, действа ми много добре. Мажа се и сутрин преди да изляза, за да действа през деня и като че ли не ми оттичат толкова много.

Вчера много се ядосах и разстроих заради клюки в офиса, а бебе взе че се разшава, не исках да е при такива обстоятелства, обаче поне сега съм спокойна, че мърда и мойто  Simple Smile  Много бях изкрейзила, сигурно от хормоните... После си дадох сметка, че думата "бременност" идва от "бреме", а "бременна" звучи като "обременена" ужасно, нали  Thinking

# 496
against, мен ме болят петичките, вечер се измивам със студена вода и си вдигам краката. Просто обувките ми не са пригодени за бременните ми крака, неудобни са ми и ниски, и високи обувки, та съм в чудене с какво да ходя. Изморяват ме и двата вида.

g-style, ми казват, че към 7-8-9 месец бебето е вече голямо и те подритва и било нормално някаква болка в подребрието. newsm78

Венче, на тези болки в прасците им се вика крампи и се дължат на липса на Магнезий. При бременните особено има често срещана липса на Магнезии, заради което и изписват като добавки Магнезии, не само заради матката и контракциите. Аз пия Магнезий, болките са вече много много рядко. Бях на една лекция от училище за родители и докторката каза, че крампите може да ги има от време на време дори като пиеш Магнезий, докато не се насити организма с нужното количесто. Можеш да споделиш с твоя лекар, той ще ти обясни. Изрично докторката каза, че това е витамин - добавка, а не лекарство, така че е безопасно за вземане колкото да пиеш Витамин Ц или други Витамини.

Благодаря за съвета за крема на Матернеа, аз мисля да го пробвам  Hug

# 497
Честит Петък от мен, приключи и тази работна седмица неусетно.
За карането на кола, радвам се че не само аз съм станала по-плашлива, явно е нормално. И аз предпочитам да си ходя пеша или с градския транспорт. Колата я ползваме много рядко, само когато е наложително и когато излизаме извън града. За колана - смятам да си го слагам накрая. Обезателно е по-безопасно с колан, отколкото без, пък и вече веднъж ме е спасявал от чупене на нос в предното стъкло .
И аз ползвам крема за крака на Матернеа - доволна съм от него. Още като забременях забелязах че краката ми се разшириха доста и половината ми обувки не ми стават вече, а тези които ми стават на сутринта до вечерта вече ми стягат, само едни кецки и едни летни сандали мога да нося вече. Дано после се оправят, че иначе трябва да си купувам цяла нова колекция обувки за всякакви поводи. Ползвам и другите продукти на Матернеа и също съм доволна от тях, само че не съм много постоянна, мажа се през ден-два, но засега мисля че това не е голям проблем.
За възглавницата, харесва ми идеята. Аз от месец-два си слагам между краката една възглавница която имам - дълга и кръгла и с нея се спи много удобно - подпирам си всичко което ми пречи. Пък и с нея почти успявам да легна по корем - като разпльокана жаба  Laughing, както бях казала по-рано.
А за АГ-то , един приятел много ми препоръча баща си  Laughing който работи в Шейново и другата седмица ще ходя да си поговоря с него, да видим дали ще го харесам и може и да го сменя. Като му разказах как моята докторка се държи, той се шашна и вика това доктор ли е ? Та после ще разправям как е.
Хайде стига толкова от мен че пак изписах един ферман, много съм многословна Simple Smile

# 498
against, мен ме болят петичките, вечер се измивам със студена вода и си вдигам краката. Просто обувките ми не са пригодени за бременните ми крака, неудобни са ми и ниски, и високи обувки, та съм в чудене с какво да ходя. Изморяват ме и двата вида.

Извинете за дублирането на постовете.
Адичка има един магазин на Солунска, близо до Витошка където продават немски обувки, които са много удобни за разширени крака, аз от там си взех едни и са ортопедични подметки, и най-вече широки, но струват по близо 150 лв. Ако имаш възможност мини от там да ги видиш и пробваш Simple Smile

# 499
Момичета, благодаря ви!  Hug Определено ще го взема още днес този крем (пък 6 лева къде ли не съм ги дала, ако помага ще е супер) Мойте крака странното е че още не отичат, а само парят и болят. А и не съм качила много килограми, за да е от тежестта. А за крампите съм съгласна, те са малко по-различни от тези болки. Първия път имах вече към края на бременността и пиех магнезий. И винаги по нощите ми се случваше  Rolling Eyes
Ади, аз наскоро си купих едни много удобни джапанки от адидас (като сандалки) и са с въздушни възглавнички на ходилото. Определено нито ми се набиват краката, нито ми стискат. Ама не бяха и много евтини..
Скрит текст:
нещо подобно ама не мога да ги намеря точно моите, чисто бебешко розово, бяха около 70 лв http://sportdepot.bg/bg/product/adidas_djapanki_chilwyanda_glitt … nb3J5SWQ9NTY.html

# 500
Адичка, не знам...различно е от крампи сякаш. По принцип от години получавам крампи, понеже ходя предимно с високи тесни елегантни обувки, получавала съм и след прекаляване с вело или аеробика, обаче не е същото и минава за секунди. Ще питам лекарката за всеки случай.

Да ви кажа, повечето може и да знаете де, обаче сега една приятелка ми каза, че ни се полагат повече безплатни прегледи и манипулации. Примерно при зъболекар сме имали право не на 1, ами на 2 прегледа, на още 1 безплатна пломба, ако работи със здравна каса, разбира се. Моят за съжаление не работи, но това може де е полезно за някоя мама  Simple Smile

# 501
Мен не ме болят краката, но паренето си го имам. Гледам да не нося много токчета, а обувки с цяла платформа, защото работата ми не позволява ниски...не че ако позволяваше щях да нося, де  Laughing
Много ме облекчава вечер да си накисна краката в студена вода с морска сол, СПА един вид, мини море у дома  Mr. Green. Много съм се чудила на ваничките за хидромасаж на краката и май сега е време да се сдобия с една  Wink

# 502
Елиас, не знам за ванички, защото аз имам и не ми помага. Още повече, че не мога да слагам препарати (соли, ароматизиращо оли и т.н.) в нея, за да не я повредя. Ама може да има и такива модели, които го позволяват. Единствената разлика с лихена е, че бълбука  Laughing Ако имаш позната с такава може първо да я помолиш да я пробваш, за да не се набутваш да взимаш.

# 503
Благодаря, много са хубави джапанките, но къде да ги нося..На работа не мога с джапанки да ходя, юрист в държавна институция съм Embarassed Ортопедични гледах на Алабин и Витошка, ма много грозни ми се струват..ма то няма угодия и ако продължава да ми е гадно на краката, ще се наложи да си купя май Sad

Венче, това потвърдена информация ли е? Бих се възползвала, ако е така

# 504
Елиас, не знам за ванички, защото аз имам и не ми помага. Още повече, че не мога да слагам препарати (соли, ароматизиращо оли и т.н.) в нея, за да не я повредя. Ама може да има и такива модели, които го позволяват. Единствената разлика с лихена е, че бълбука  Laughing Ако имаш позната с такава може първо да я помолиш да я пробваш, за да не се набутваш да взимаш.
О, мерси! Явно затова съм се чудела, вече не помня-имах идея по едно време да си я поръчам като подарък, но не помня защо се отказах  Laughing
Снощи сънувах, че имам бебе, което се казва Ясен  Shocked Rolling Eyes- не е лошо име, като се замисля  Flutter

# 505
  • София
Момичета най-накрая и на мен ми казаха някакво предположение за пола. По актуална информация ще си имаме дъщеря. Вече тежи 250 грама Heart Eyes

# 506
Ей, честити розови гащииии!!! Розовият отбор се увеличава Hug

# 507
  • София
 благодаря adi4ka-maslinka ако следващите дни щанда с розовите неща в Джъмбо е поопразнен да знаете, че аз съм била там Laughing

# 508
Момичетс,  аз да кажа за 18- левовата възглавница - вече повече от две години е в употреба и си е съвсем добре. Ползвах я за спане първата бременност, за кърмене, като я сложех като подкова можех да слагам бебока понадигнат на гледка в нея, и сега с новото бебе пак я употребявам. Малкия обича да я мачка заради топчетата и шума. Даже в родилното си я взех:-)  мисля, че отдавна си е избила парите... Тогава нямах никаква опция да си купя 70-левова, но сега хич не искам.
Относно поса на китариста, аз пък с чиста съвест ще те упрекна за начина ба поднасяне и съдържанието на тая история. Прелестно е да се притесняват и плашат бременни, за да ги предупредиш да вниамават. Малко по-внимателно, нямаш и представа колко можеш да натовариш и напрегнеш жена и бебчето в нея с такива истории. Трябва уважение, хора носим в себе си! Може да звучи като конско и четене на морал, но тук жестоко се подценяват бременните жени и нуждата им от спокойствие и мир. После защо има нервни и ревливи бебоци...

# 509
благодаря adi4ka-maslinka ако следващите дни щанда с розовите неща в Джъмбо е поопразнен да знаете, че аз съм била там Laughing
Laughing Изчакай моля понеделник, когато ми е прегледа, че ако ми потвърди розовите гащи, ще се борим за щандовете на Джъмбо, че ми е следващата спирка Joy

Драматеа newsm10 Аз затова се повъзмутих и казах, че предпочитам да не го бях чела това..Аз като съм чуствителна и със слаби нерви преди бременността, представете си как съм сега..Плачех преди на новините, като видех нещо по-гадно, сега изобщо не ги гледам, че кой знае какво ще си причиня Cry

Общи условия

Активация на акаунт