Всички вече знаят,Януари с мен ще си играят 3

• 24 140
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро!
Пуфи, няма ли кой да я замени девойката? Ти не си давай много зор!
Чудесно е, че вече знаете пола! Искам и аз да науча, дали ще познае моя док. обаче ще видим...

# 631
  • Пловдив
  Добро утро и от мен!
 Аз сега съм в края на 11г.с. и чета, чета страница след страница вашите мнения..
 Не съм правила никакви изследвания от тези за Даун и другия скрининг.
 Имам дъщеричка на 11г., трудно забременях с второто, имам преди това извънматочна и ходене по доктори за стерилитет. Слава богу, за сега всичко е наред. На 33г. съм от Пловдив.
 Извинявайте ако се повтарям, но обяснете ми кога се ходи на тези скъпите изследвания.
 Благодаря

# 632
barba28, добре дошла при нас  Hug

скрийнинг се прави на 3 пъти. Ранния е между 12 и 14 седмица, но казват, че е най-добре в 12, вторият се прави 16-17 седмица, а третият е 22-24 седмица.

Много хора не ходят на първия и казват, че е безмислен и директно отиват на втория, защото там вече се виждат  органите на бебечето, а третия е просто за потвържедние, че сърцето и останалите органи след приключване на развитието са ОК и функционират правилно. Теста за синдромите се прави от рисковите бременни - над 35, за другите е препоръчително.

за Пловдив имаше доста изписано като инфо по напред в темичката, така че може от там да се ориентираш.

Успех и дано и с тази бременност всичко ти е наред!
 Peace

# 633
  • Пловдив
bgzvezdi4ka, много ти благодаря за бързия отговор.
   bouquet  Hug

# 634
няма за какво, дано съм ти била полезна. Успех с иследванията и леко бременеене

# 635
  • Пловдив
 Да, наистина ми даде много полезна информация.
От май месец съм в отпуска, т.е. от както разбрах, че съм бременна. АГ ми забрани всякакви друсания по рейсове, напрежения и стресове - имах контракции и трябваше много да се пазя. Та.. утре съм на работа и ми е много неприятно, просто ми се ще да си стоя вкъщи и така..
А за болничните- имаме право на 180 дни до майчинството, а на мен не ми достигат няколко дни и за това се налага да отида на работа /тъй като взех 33 дни, заради лапароскопия февруари/.
 Гадно ми е и за това споделям  Blush

# 636
да, много неприятно, но ще е за кратко или? какво работиш, нямаш ли право на отпуска да си пуснеш?

# 637
  • Разпиляна във въображението
На мен ми предстои да кажа в работа, че ще излизам в ново майчинство. Направо не знам как ще реагира шефката. В петък точно се развихри разправия, защото ще се пенсионира другата ми колежка и трябва да се обучава нов, а сега и аз ще ги "сразя" с новината. Само да мине прегледа утре и се надявам да свърша с неприятното задължение до края на седмицата.

# 638
и аз още не съм казала, ще съобщя на шефката си  другия понеделник, когато имам среща с нея - тя не е българка и е малко трудно по телефон да се казват такива новини.

# 639
Добро утро!
Пуфи, няма ли кой да я замени девойката? Ти не си давай много зор!
Чудесно е, че вече знаете пола! Искам и аз да науча, дали ще познае моя док. обаче ще видим...

Няма, то за два дни...  Crossing Arms мина вече, тя от утре се завръща  Peace

И аз много се зарадвах на мамите научили пола.... ние сме чааак на 14.07 на преглед... и после на 16.07  preggo вчера се шегувах със свекървата да си взема един видеозон да си го гледам, че не издържам така  Rolling Eyes  Laughing

# 640
  • пловдив
И мен нещо ме обзема параноя, ако мога всяка седмица ще ходя на ехо.

При мен днес е малко по-спокойно с контракциите, но все още ме боли корема и го пия тоя нош-па, надявам се скоро да се успокоят нещата. Във вторник ще ходя на ЖК и ще й кажа да ми вземе една микробиология, не че имам някакви оплаквания, ама тия болки ме притесняват, а пък и не ми е взимала и си мисля, че е време.

В петък на ехото не ми казаха пола, ама и аз не питам, че да няма фалшиви предположения, пък и бебо почти през цялото време пак се беше обърнало с гръбчето, видя му се стомахчето едно черно кръгче.

Аз съм от един месец вече в болнични при мен освен, че имам оплаквания и работата ми не е много за бременна жена, въпреки че и в къщи не се стои, особено сега като съм сам сама. Sad

# 641
  • Ямбол
Ехо,здравейте на всички, върнахме се от почивката,беше супер,мислих,че ще изпишете темата,без мен, но има още няколко странички до края, давайте идеи за новите заглавия.
За тези прегледи, защо ги правите,а после се шашкате напразно, а за пола, ще има да се менят гащите до финала по няколко пъти,първите предположения,често не са реалните,да няма изненади.

# 642
Добро утро! Аз също мисля, че не трябва да се вкарваме в тези филми с изследвания. За съжаление голяма част от здравеопазването се превърна по-скоро бизнес и печелбарство, а грижата за здравето мина на втори план. Моят съвет е да бъдете спокойни и позитивни, моя приятелка психолог постоянно ми повтаря - спокойна майка-спокойно и здраво дете.
Аз вчера се чуствах ужасно, такова повръщане и главоболие не е било, поне днес се чуствам по-добре. Синът ми събота паднал на село и снощи видях, че едното пръстче е подуто и сега чакам да се наспи и хукваме по болници и ортопеди, само се моля да не е счупено, пък и съпруга ми каза че ако е счупено ще го боли много, направо незнам Sad Хубав ден ви пожелавам Hug

# 643
Момичета здравейте, отдавна не съм писала, но имам проблем и бих искала да го споделя. Имам много бяло течение, взеха ми микробиология, излезе чиста, но онзи ден еднократно имах течение пак бяло и с миризма, без сърбеж, парене и зачервяване. От тогава пак си имам течение, но е без миризма, снощи имах многоооооо светло кафяво гъсто течение  #2gunfire Вече 2-ри път ми взимат кръв и урина и са отлични. Утре съм на преглед, но бих искала и вашето мнение. Благодаря предварително  Hug

# 644
  • бургас
_стаси_ Тези дни да не са покрай дните на менструация ?

Общи условия

Активация на акаунт