КЪДЕ СИ ЧУВАЛА "КРАВАТА ДА СУЧЕ ОТ ТЕЛЕТО"

• 57 209
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 960
Само да вметна, че Хърмаяни е адвокат.  bouquet

# 961
Чак пък развод!?
Поговорете, оправете се, хора сте. Имате малко детенце, къща ще имате скоро, стига крайности!

# 962
Чак пък развод!?
Поговорете, оправете се, хора сте. Имате малко детенце, къща ще имате скоро, стига крайности!

Ти сериозно ли?!  Shocked
И ако беше на нейно място с тоя "мъж" щеше да стоиш и да го гледаш в очите ли? Щеше да му слугуваш и да просиш пари от него за лекарства на детето си
Не мога да повярвам че има жени които не се самоуважават  doh

# 963
Аз се опасявам, че е говорила, но той не ще да я приеме за човек и това е Sad явно продължава да държина това тя да го "слуша" и да няма думата за нищо.
А за детето... нито го гледа, нито го издържа, даже като е болно не иска да му купи лекарства. Съмнявам се, че ще усети разликата, ако баща му го няма.

# 964
  • Бургас
Всяко дело е различно и зависи от много фактори. А и всеки съдия си интерпретира ситуацията различно. Както казах не мога да знам с точност какъв е случая на бунгабанга. Има много неизвестни. Затова я посъветвах да си наеме читав адвокат, който да успее да й защити правата и интересите добре.
Мисля си, че с това нейно леко потъпкано съзнание и самочувствие, допълнено с робския манталитет на майка й, дълбоко се съмнявам, че ще стигне до развод. В най-добрия случай ще си останат разделени и като намери мъж, с който да е истински щастлива, ще й дойде смелостта.

# 965
Чак пък развод!?

Ти сериозно ли?!  Shocked
И ако беше на нейно място с тоя "мъж" щеше да стоиш и да го гледаш в очите ли? Щеше да му слугуваш и да просиш пари от него за лекарства на детето си
Не мога да повярвам че има жени които не се самоуважават  doh

Хората имат малко дете, могат да опитат, да оправят нещата помежду си.
Аз не съм толкова плаха и притеснителна, както авторката и още отдавна щях, да го поставя на мястото му. Щях да си ползвам парите от майчинството, не да му прося пари.
Могат да седнат и да определят правилата. Най - лесното е, да се разведат.
Въпреки че аз не вярвам, да го направят.

# 966
Точно това имах предвид, но не смеех да го напиша...
По добре момичето да знае възможните негативи, преди да вземе прибързани решения.

happy mama®    Hug

И аз съм на мнение, че решение за развод не се взема след тема във форума. Бунгабанга би трябвало да опита да промени ситуацията. Може би ако похарчи малки суми от майчинството за себе си, ако излиза малко по-често, без да чака предварително одобрение и без да се извинява, ще предизвика разговор и промяна. Може би, ако покаже малко самочувствие и увереност, че е човек, който може сам да преценява кога да направи дребен разход за себе си или детето, съпругът й би могъл да прояви малко уважение. Тя си го познава, тя трябва да прецени доколко е възможно.  
     Мен никакви къщи и материални загуби не биха могли да ме задържат при такъв партньор. Но поне бих опитала да променя нещо.

# 967
Хората имат малко дете, могат да опитат, да оправят нещата помежду си.

Сигурна съм, че тя полага и ще полага усилия. Подобно решение не се взима лесно, нито защото някой някъде е написал.
Но нещата могат да се оправят, ако и той има желание. Ако няма - какво може да направи тя?

# 968
И като свършат парите от майчинството какво? Ще си делят сметките, тя ще продължи да му слугува цял живот, той ще продължи да си мисли че тя му е робиня. Само искам да вметна че аз деца нямам, живея с приятеля ми и винаги сме се допитвали един до друг за сметки, за покупки и са всичко. Ако двама човека който се наричат семейство не решават заедно битовизмите си то те не са никакво семейство.

# 969
Прави сте за всичко, това е и моето мнение по темата.
Не е нормално поведението на мъжа, нито пък отношенията им.
Обаче за развода не съм съгласна.  Могат да опитат, да говорят, да се карат дори, да измислят компромисни варианти.
Авторката сама каза, че преди не е бил такъв, може би сега наистина му е дошло в повече, не го оправдавам, но  хората не се развеждат толкова лесно.
Не може, до сега, да му е мигала на парцали и да се е съгласявала за всичко с него, без да опита, да направи промяна в своя полза и изведнъж развод.

Не вярвам, че ще го направи. Тяхното семейство е свикнало на патриархат, само си приказва и се жалва във форума, а на него сигурно нищо не е казала.. Confused

Бунгабанга, седни и говори с мъжа ти.
Дано се наредят нещата и не се стига до развод.  Hug

# 970
Идеите за развод се появиха в главата на авторката след многократното натякване от страна на съфорумките. Реално един развод няма да и реши проблемите. Родителите няма да я подкрепят, общността няма да я подкрепи, а тя няма собствени сили да вземе едно такова решение и да го отстои до край, заедно с всичките му последствия.
Дори да се разведе, бързо-бързо ще ѝ се наложи да се ожени отново, с огромна вероятност да попадне на същия тип.

Най-доброто решение за всички е, да се отделят час по-скоро в новата къща, да си "излеят" един другиму всички болки (едва ли някой се съмнява, че на мъжа му е чак пък толкова лесно - трудности в работата, строеж с майстори и мърмореща жена в къщи...), и да продължат напред, но не докъдето са стигнали, а отначало.
Един нов дом е прекрасна предпоставка за рестарт на отношенията им. Естествено, ако всеки от тях успее да загърби простотиите, които са сътворили по време на "тежкия" им период, и тръгнат на чисто, в името на детето си.

Виртуалната подкрепа може да наведе авторката на всякакви мисли и действия, но реално е едно нищо, и ще е много жалко, ако наистина е толкова лекомислена, че да се е поддала на идеалните внушения на идеалните съфорумки с идеалните бракове.

# 971
Разводът също е ангажимент, същата ситуация даже, само че някой друг ще вземе решенията, вместо тях...евентуално. Да кажем, че къщата и детето останат общи...Същата работа, както сега. Просто авторката не вижда как може в момента да се възползва от ситуацията и да въведе ред в каквото и да е.

# 972
  • Насред хаоса
Аз от написаното от нея оставам с впечатление, че не тя мърмори, а той.  За това, че нямало салата примерно, за това, че трябва да остави пари, за това, че се харчело за дрехи и лекарства на детето. Такова натякващо мрънкало е неприятно и отблъскващо точно колкото и постоянно мърмореща жена. Като прибавим и останалите претенции, базиращи се единствено на това, че е мъж, става ясно защо авторката се оплаква. Развод - не, поне не веднага и на всяка цена, но ако иска промяна, тя трябва да стане самостоятелен човек и да направи така, че той да го забележи и разбере. А тя се страхува точно от това.

# 973
  • Бургас
Решение за развод не се взима, заради тема във форум. Но ако една такава тема подпомогне такова решение, то същото е било обмисляно като вариант и преди, а сега узрява.

Велика грешка е да оправяш отношения, поради наличие на дете. Отношения се оправят ако има бъдеще в тях. Иначе е глупаво и води до прахосване на нещо безценно - време.

Ако мъжа на авторката не чуе и дума от казаното от нея, то смисъл от оправяне на каквото и да е няма.

Не мога и не искам да си представям мъж, който не може и не желае да се грижи за семейството си. Че за какъв дявол ми е тогава? 

Има нещо много интересно в поведението на мъжа на авторката: За мен той е тотален психологически насилник. Така е смачкал жена си, че тя не смее да му мръдне. Той е заел мястото си на трона и ръкомаха от там. Удобно му е. А всеки опит на жена му да излезе от така удобната позиция, бива елиминиран по някакъв начин.

Този човек следва да бъде "преместен" по неговия начин. Така да се каже да бъде изигран в собствената му игра. Ако не може да се случи това, мисля, че нещата по - хубави няма да станат.

# 974
MeMyselfIbouquet

Общи условия

Активация на акаунт