КЪДЕ СИ ЧУВАЛА "КРАВАТА ДА СУЧЕ ОТ ТЕЛЕТО"

• 57 239
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 1 065
bungabanga, коментирах ситуацията ти с моя приятел и той ме помоли да ти напиша един съвет от негово име:

Най-лесното - събираш всичкия багаж на дедето и викаш мъжа ти да си поговорите и след това ако не съгласи с минималните ти условия просто му подаваш детето и му казваш "айде сега гледай го ти детето 5 години, да видиш колко е лесно. Всяко дете има нужда от баща, ако ти няма да му даваш нужните грижи като негов баща, когато трябва, и когато има нужда, значи не правиш всичко заради семейството си. Ти къщата винаги можеш да си я достроиш от там от където си я оставил, но със детето не е същото. Ако изгубиш дадени години от израстването му и 5 къщи да построиш, това време няма да го върнеш."
Ако ти каже нещо за развод, ти му кажи че ще му предостъпиш правата над детето, да си го гледа той, [а ти ще му плащаш една издръжка (около 100-150 лв) - ама не му казвай сумата]
И не се притеснявай, че всичко, което той строи се дели на две и ти имаш право на половината.

# 1 066
А ако бащата откаже да вземе детето?  Thinking

# 1 067
  • София
А ако бащата откаже да вземе детето?  Thinking

Или по-лошото, ако го вземе?

# 1 068
Моя:

Ако не го вземе значи ще се съгласи с нейните условия, пък ако не се сагласи, значи не му дреме за семейството му - от там да си направи извод. По този начин той ще покаже, дали действително е както казва, че той прави всичко заради тях, или материалното е важното за него.

Ако го вземе - какво като го вземе, и двамата имат еднакви права над детето, но щом до сега детето са го издържали нейните родители, от тук нататъка да си го издържа той. Тя да си работи като фризьорка, да си заделя пари, пък да си го вижда когато иска детето. Да видим той дали ще може да си го гледа детето, да отделя по 400 лв за бавачка и т.н.

# 1 069

Ако го вземе - какво като го вземе, и двамата имат еднакви права над детето, но щом до сега детето са го издържали нейните родители, от тук нататъка да си го издържа той. Тя да си работи като фризьорка, да си заделя пари, пък да си го вижда когато иска детето. Да видим той дали ще може да си го гледа детето, да отделя по 400 лв за бавачка и т.н.
Ти, извинявай за въпроса, имаш ли деца  Rolling Eyes Безумности предлагаш Stop

# 1 070
  • Бургас
Моя:

Ако не го вземе значи ще се съгласи с нейните условия, пък ако не се сагласи, значи не му дреме за семейството му - от там да си направи извод. По този начин той ще покаже, дали действително е както казва, че той прави всичко заради тях, или материалното е важното за него.

Авторката ако е достатъчно интелигентна може да си направи изводите сама, без да се налага да разиграва евтин театър и да блъфира мъжа си. Достатъчно е поведението на мъжа й за тази цел. Какво значение има дали ще вземе детето или не. Той може да е чудесен баща и ужасен съпруг. Това оправя ли нещо в случая?

400 лв за бавачка  Thinking Успех с търсенето.

# 1 071
Такива като него или не си взимат децата или ги връщат много бързо.Ако трябва да съм точна, до по-малко от 24 часа. Личен опит. А относно разводите, та в днешно време са по нормални от колкото браковете. Тоя филм "какво ще кажат хората" е бил преди 100години. Аз когато се развеждах изпитвах по върховно щастие от колкото в деня на сватбата.Въобще не съм нещастна,била съм,но преди развода. На запад сигурно половината народ са с по един брак зад гърба си. Никой не отдава такова значение,а тука си живеем с бабини деветини от преди 2000години. На един човек не му ли е приятно,комфортно и спокойно в къщи и с най-близките , с€ри на всичко останало.

# 1 072
  • София
Моя:

Ти на 12 ли си?

# 1 073
Ами като авторката, горе-долу Mr. Green

Казаха й да обясни на мъжа си, че злоупотребяват с грижовността на родителите й, тя го нагруби и навика по най-просташкия начин и го изгони Simple Smile Казаха й, че не е редно да си стиска майчинството и да чака на родителите си да ги издържат, тя изтегли пари и хукна по магазините:) Казаха й, че не трябва да слуша майка си и баща си какво да прави със семейството и живота си, тя обиди майка си, която ги дундурка 2 години с мъжа й и детото им Simple Smile
Най-добре спрете да я съветвате!
Авторката е разглезена, егоистична и инфантилна лигла. Всички я отглеждат и всички са й лоши и виновни. А тя нещастна Rolling Eyes

# 1 074
Извинявай, но къде прочете, че съм нагрубила и навикала майка си- напротив, опитах се да я успокоя след скандала с баща ми, гушнах си я дори и и казах, да не му обръща внимание. След това съвсем тихо и кротко и казах, защо иска и мен така да ме възпита-да "уважавам" мъжа си, казах и, че хич не е редно, защо да заробвам себе си, за да е добре мъжът ми и само той. Тогава тя се афектира и избухна- ти не си чакала мъж с дни да се прибере,без да знаеш къде е и с коя е и т.н и т.н. казавам, добре бе майче защо си си го причинила..."защото семейство така лесно не се разваля" и бля бля...
В никакъв случай не съм я засегнала умишлено.
И мъжът ми не съм го навикала заради съвети на който и да е- явно не си била под психически натиск никога...е на мен ми беше дошло в повече-години наред и след мълчание и свиване изведнъж просто избухнах-може би нйй-нормалната реакция.

# 1 075
На майка ти си и кзала истината,за това те е "захапала".
Няма нищо по гадно от това,всички да се правят на приятно разсеяни и да си дават вид ,че всичко е наред. По добре всеки да си каже кой какво му е на душа. Ще има засегнати и обидени,но после нещата ще минат на друг етап. Сега всеки си тъпче на едно място ,всеки си трае уж за добро,а всъщност на никой не му е добре.
Седнете и говорете всички заедно без разправии и караници. Един съвет- знам че обичаш вашите ,но се дръж за мъжа ти,в смисъл, не му показвай че едва ли не, майка ти е повече от него. Отдавай и необходимото уважение,но не пренебрегвай него за сметка на това,не зависимо дали е прав,крив,кой на кого дължи и т.н. Не знам дали ще ме разбереш правилно.

# 1 076
Птица, авторката не е обидила майка си. Питала я е що търпи грубостта на мъжа си, къде е обидата.

# 1 077
  • София
Колко ще трябва да е изкукала авторката, за да се направи, че ще си даде детето  Sunglasses
Колкото колежка на майка ми през 2001-ва. След 15 години брак се чатна, че нещо не е наред. Драпа още 2 години, накрая подаде молба за развод. Иииии се почна - "Ще ти взема деца", "Повече няма да ги видиш" - никаквица, боклук, измет, добре, че те взех, та те гледах, прибрах те и т.н и т.н
В резюме - провинциална девойка с добро софийско образование, хванала единствен син на пост-комунистически величия /и понастоящем такива/. Господинът с безупречно образование и нулев стаж /0 дни/. Мама и тате му харизали един апартамент и дирижират всичко -сватба, име на децата, начин на живот, семейни отношения. Жената не знам колко е драпала, но накрая се отказа.
На делото, на което майка ми беше свидетел, жената е казала - да ги вземе баща им, има пари, дом, аз не мога да се справям, нямам достатъчни доходи....
Господинът след всички заплахи за отнемане се е стреснал и почти е ревнал, че не знае какво да ги прави.
По разкази на дамата - господинът еднократно е возил дъщеря си до кварталната градина, без да подозира, че тя е във втори клас и веднъж синът си, без да знае в кое училище учи.
Най-хубаво от всичко е, че тя му живее в дома /още година, де/ , а най-жалкото, че преди 2 лета майка ми го показа - кварталната долна пияница с работни дни - 0. Tired

# 1 078
Колко ще трябва да е изкукала авторката, за да се направи, че ще си даде детето  Sunglasses
Колкото колежка на майка ми през 2001-ва. След 15 години брак се чатна, че нещо не е наред. Драпа още 2 години, накрая подаде молба за развод. Иииии се почна - "Ще ти взема деца", "Повече няма да ги видиш" - никаквица, боклук, измет, добре, че те взех, та те гледах, прибрах те и т.н и т.н
В резюме - провинциална девойка с добро софийско образование, хванала единствен син на пост-комунистически величия /и понастоящем такива/. Господинът с безупречно образование и нулев стаж /0 дни/. Мама и тате му харизали един апартамент и дирижират всичко -сватба, име на децата, начин на живот, семейни отношения. Жената не знам колко е драпала, но накрая се отказа.
На делото, на което майка ми беше свидетел, жената е казала - да ги вземе баща им, има пари, дом, аз не мога да се справям, нямам достатъчни доходи....
Господинът след всички заплахи за отнемане се е стреснал и почти е ревнал, че не знае какво да ги прави.
По разкази на дамата - господинът еднократно е возил дъщеря си до кварталната градина, без да подозира, че тя е във втори клас и веднъж синът си, без да знае в кое училище учи.
Най-хубаво от всичко е, че тя му живее в дома /още година, де/ , а най-жалкото, че преди 2 лета майка ми го показа - кварталната долна пияница с работни дни - 0. Tired
CrazyужасТ

# 1 079
  • София
На майка ти си и кзала истината,за това те е "захапала".
Няма нищо по гадно от това,всички да се правят на приятно разсеяни и да си дават вид ,че всичко е наред. По добре всеки да си каже кой какво му е на душа. Ще има засегнати и обидени,но после нещата ще минат на друг етап. Сега всеки си тъпче на едно място ,всеки си трае уж за добро,а всъщност на никой не му е добре.
Седнете и говорете всички заедно без разправии и караници. Един съвет- знам че обичаш вашите ,но се дръж за мъжа ти,в смисъл, не му показвай че едва ли не, майка ти е повече от него. Отдавай и необходимото уважение,но не пренебрегвай него за сметка на това,не зависимо дали е прав,крив,кой на кого дължи и т.н. Не знам дали ще ме разбереш правилно.
+1

Общи условия

Активация на акаунт