КЪДЕ СИ ЧУВАЛА "КРАВАТА ДА СУЧЕ ОТ ТЕЛЕТО"

• 57 212
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 1 050
И аз на мястото на майката ще реагирам така ако щерка ми при положение, че един ден не се е грижила финансово дори за себе си, ми окачестви брака като нещастен, че и ме обвини за нейния инфантилен начин на живот. В крайна сметка и да е слугувала цял живот на бащата, не значи, че е била нещастна. Това, което е казала авторката, е най-малкото нелепо. Майка ѝ виновна, че слугува на мъжа си Crazy И баба ми цял живот принасяше на дядо ми и си мълчеше само и само мир да има, такъв човек беше, но кротко си постигаше своето. Снимката, която цял живот ще ме просълзява, е на целувката им на 80-годишнината му. При майка ми и леля ми семейството няма нищо общо, а при мен пък съвсем.

На мен честно ми стана мъчно за майката, по-скоро тя има нужда от съвет.

# 1 051
  • Куциндрел
То не е ясно дали майка й има 30 год нещастен брак, може да е щастлива и такива проблеми като на авторката да е нямала или своевременно да са се оправяли.
Спокойно момичето може да каже на майка си - ми ти имаш 30 год брак, защото си попаднала на подходящия човек, а аз не съм, не искам да бъда нещастна.
Като гледам, родителите й ще й помогнат, даже и да мърморят.

# 1 052
  • Бургас
Ако съдя по думите на бунгабанга "да слугувам на мъжа си, да не му се противопоставям само и само мир да има, да го слушам", явно майка й не е имала брака-мечта. Оставам с впечатлението, че майка й е угаждала на мъжа си, само за да крепи семейството. Е, друг е въпросът, че майка й сигурно щеше да е по-нещастна като разведена жена /пази Боже, какво ще кажат хората за нея/ от колкото като жена-подлога.

# 1 053
Очевидно слугинството носи щастие на някои жени. Crazy

# 1 054
Само ако чуете как звучи от устата на някои жени: Разведена. Дете на разведени.
В пъти по-презрително отколкото: Мафиот. Дете на мафиот. Примерно.
Много хора-змии има по този свят. И аз понякога се чудя къф им е проблема, та късат на другите хора сърцата без причина.

# 1 055
Много хора-змии има по този свят. И аз понякога се чудя къф им е проблема, та късат на другите хора сърцата без причина.

Нека да ги мачкат тогава, хак им е! Naughty

# 1 056

Нека да ги мачкат тогава, хак им е! Naughty
Всъщност права си. Ако аз самата имам презрително отношение към няква група от хора, сигурно ще ме е много страх да попадна в нея. Ако съм ок и приемам, едва ли ще гледам толкова драматично на нещата.

# 1 057
Презрително или не, такива хора са страхливци, не могат да поемат отговорност за собствения си живот и имат нужда от хорското одобрение.
Пък на хората реално хич не им пука кой как живее в къщи.

# 1 058
Не става въпрос дали слугинажът води до щастие или нещастие, така избрала майка ѝ да живее - хубаво, но да ѝ кажеш, че цял живот била нещастна, че и теб иска да направи нещастна...при положение, че жената се бъхти да ги издържа всички и то в момент, когато е разстроена, ай сиктир.

Само така си мислиш, много хора се "хранят" с чуждите драми и  се успокояват, че живеят по-добре.

# 1 059
  • Бургас
Презрително или не, такива хора са страхливци, не могат да поемат отговорност за собствения си живот и имат нужда от хорското одобрение.

Тези хора, които окачествяват другите по това дали са разведени или по други подобни издухани критерии, са тотални нещастници и злобари. Какво да ми пука, че един нещастник и злобар ме мисли за пропаднала или лош човек. Свекърите на една моя приятелка говорят за мен "Тя, на 29г, щом не е женена и няма дете - значи не е стока". Много съм се смяла на това. За момент не съм се обидила. Само изпитах съжаление към тези хора. Свекър й разправя как "жената трябвало да си знае мястото", а свекървата е като подлога /особено за 30г. си синче/ и обяснява подгъзуването си с "То си е едно уважение".
Е, от такива хора ли да ми пука. Не са ми критерий за нищо. На мен нали ми е добре - какво ми пука кой какво ще каже. Те са нещастниците, които осмислят живота си, коментирайки и оплювайки хора, които дори не познават.

П.П. Разводите често са повод за щастие  Peace

# 1 060

Само така си мислиш, много хора се "хранят" с чуждите драми и  се успокояват, че живеят по-добре.

Значи по презумпция разведените са нещастни и това кара другите да се чувстват ОК? Thinking
Къде живеете бе хора?
В кой век и в коя част на земното кълбо? Shocked

# 1 061
Само изпитах съжаление към тези хора. Свекър й разправя как "жената трябвало да си знае мястото", а свекървата е като подлога /особено за 30г. си синче/ и обяснява подгъзуването си с "То си е едно уважение".
Е, от такива хора ли да ми пука. Не са ми критерий за нищо. На мен нали ми е добре - какво ми пука кой какво ще каже. Те са нещастниците, които осмислят живота си, коментирайки и оплювайки хора, които дори не познават.

П.П. Разводите често са повод за щастие  Peace

newsm10 newsm10 newsm10

# 1 062

Само така си мислиш, много хора се "хранят" с чуждите драми и  се успокояват, че живеят по-добре.

Значи по презумпция разведените са нещастни и това кара другите да се чувстват ОК? Thinking
Къде живеете бе хора?
В кой век и в коя част на земното кълбо? Shocked

Не знам от къде я извади тази презумпция, не виждам какво от казаното от мен води до извода, че разведените са нещастни. Tired

Чуждите драми, без значение около развод или друго са повод на вдигане на самочувствието на хора, които живеят заради клюките. Което не означава, че трябва да плащаш данък обществено мнение. Ако кажеш, че за завист и злорадстване не си чувала, няма да ти повярвам.

Авторката ако е нещастна да се развежда, но мен ме подразни, че се опитва да вмени вината на майка си.

# 1 063

bungabanga, коментирах ситуацията ти с моя приятел и той ме помоли да ти напиша един съвет от негово име:

Най-лесното - събираш всичкия багаж на дедето и викаш мъжа ти да си поговорите и след това ако не съгласи с минималните ти условия просто му подаваш детето и му казваш "айде сега гледай го ти детето 5 години, да видиш колко е лесно. Всяко дете има нужда от баща, ако ти няма да му даваш нужните грижи като негов баща, когато трябва, и когато има нужда, значи не правиш всичко заради семейството си. Ти къщата винаги можеш да си я достроиш от там от където си я оставил, но със детето не е същото. Ако изгубиш дадени години от израстването му и 5 къщи да построиш, това време няма да го върнеш."
Ако ти каже нещо за развод, ти му кажи че ще му предостъпиш правата над детето, да си го гледа той, [а ти ще му плащаш една издръжка (около 100-150 лв) - ама не му казвай сумата]
И не се притеснявай, че всичко, което той строи се дели на две и ти имаш право на половината.

# 1 064
Колко ще трябва да е изкукала авторката, за да се направи, че ще си даде детето  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт