Факти за бременността, за които никой не говори?!

• 36 531
  • 251
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Привет и от мен.

В 9г.с. Съм и съм станала направо непоносима за околните. Има една хубава чужда дума "хейтър" , но не мога да разбера защо? Какво се случва с мен? Не знам как ме търпи таткото вече...  newsm78  Twisted Evil  #Cussing out  #2gunfire
Бушуват хормоните!Всичко в организма се нагажда към новото състояние.

# 106
не знаех, че ще си докарам дискова херния и че ще умирам от болка година след това.
не знаех, че ще си чувствам корема 6 месеца чужд и няма да мога да си стегна коремните мускули

станах крайно романтична - плачех дори като видя кичозно мече, което държи сърце - а хич не съм такава
 Joy

# 107
Не очаквах, че няма да ми капе косата. Не очаквах, че гърдите ми може да си останат същия размер. Не очаквах, че последните месеци силен смях може да те накара да се напишкаш, ама хич не очаквах.. Не очаквах, че може да тръгне коластра преди да родя. Хич не ми се вярваше, че ще опра до там, че едва да си обувам чорапите.

# 108
  • Варна
Хич не ми се вярваше, че ще опра до там, че едва да си обувам чорапите.
И аз не вярвах, но ми стигна до главата  Simple Smile Все си мислех, че има как да свиеш корема, но такъв вариянт се оказа, че няма. Сега добре, че е топло и чорапи не ме притесняват толкова, но педикюра наистина е мисията невъзможна  Laughing

# 109
На мен пък тези оплаквания са ми били винаги много странни - и обувките съм си обувала сама, и педикюр съм си правила в 42 г.с., не разбирам как точно пречи коремът...

# 110
  • Варна
Обувките да, но педикюра-на къде да си сложа крака, за да стигна спокойно до пръстите си и да ми е удобно да пиля, лакирам, махам кожички и т.н. Навътре не мога да се свия от корема, а навън нямам добра упора и достъп с двете ръце.

# 111
Крака си го подпирах на ръба на масата или на стол пред мен.

# 112
  • Варна
Ще пробвам  Peace

# 113
Мен пък винаги ми е много странно когато си кажа мнението в някоя тема и се намери някоя, която да ми каже, че при нея не е така, тя не така ми така. Ако искаш и на лампата си качи крака. Simple Smile

# 114
Ако искам и на лампата ще си кача крака, да, щом мога, а ти се лигави, колкото си искаш.

# 115
Аз пък не очаквах, че няма да повръщам и че няма да има смени на настроения. За сметка на последното сега при кърменето съм много по-нервна и ужасна от когато и да било в живота ми.

Много се разнежих, просълзяване от репортажи и кадри на бебета. И когато на едно от първите 3Д-та видяхме как нашето се прозя щях да ревна. 

Също така не знаех, че походката ми ще се промени и според мъжа ми стъпвам на криво с единия крак. Вероятно от доскорошната тежест.

Очаквах повишеният апетит да си отиде с раждането, но при кърменето нещата съвсем не се подобриха.

# 116
  • вече Пловдив
Не очаквах нещо приятно - вечно студените ми ръце и крака след 1-я триместър се стоплиха и все ми беше топло, а по принцип съм зиморничава  Grinning

# 117
Лекси, виждам, че си тука само и само да се заяждаш с хората и по-напред в темата. Супер разбирачка си - призната си!  Wink

# 118
В 21 век да си бременна е научно-популярен проект, в който обикновената жена е изложена на повече информация от което и да е било поколение. Например, бабите се изненадаха, че в 12 г. с. "то било много оформено", все едно бебетата са някаква безформена маса и чак накрая стават човечета. Обаче цялото това мерене и следене предизвиква малко паника, както си личи от една съседна тема.

Та ако ще сте бременни, изисква доста повече мислене, отколкото при предишни поколения. Че коя от бабите и майките ни е знаела какво е БХС, FL, BPD и други абревиатури...

То не че днес няма напълно неграмотни жени, но който иска, може да научи дори повече, отколкото му трябва.

# 119
  • София
Аз съм голям непукист, през повечето време съм повърхностна, иронична, неромантична.
Затова не очаквах, че така ще ме друса нервата, ще рева за всичко и от всичкото това четене ще ми се прожектират какви ли не сценарии в мозъка. Сега така ми се е свило сърцето преди ФМ, вече съм се филмирала за лоши резултати, изчетох сумати теми, в които разни момичета разказват как се е видяло нещо лошо.
Иначе не съм такава, но сега даже не мога да спя от всичко, което мисля.
Не знаех, че носа се запушва. Непрекъснато ми е запушен последните 2 седмици, тече кръв, разранява се и е пълен с гадости, час по час ходя в банята да се мия и почиствам. Било нормално, аз не знаех, че така се получава.
Мислех, че се преувеличава за нетърпимостта към миризми. Това беше едно от най-гадните неща, взе да ми поминава.
Бях решила до онзи ден да родя с упойка, онази която уж те обезболява, но чувстваш контракциите. Взеха разни приятелки да ми обясняват какви ужасии са преживели жени с упойка, които били в същата стая. Та сега се чудя... не знам дали те са прави.

Общи условия

Активация на акаунт