Факти за бременността, за които никой не говори?!

• 36 566
  • 251
  •   1
Отговори
# 75
На мен първите три, дори четири месеца много ми се гадеше, постоянно висях над кофата и не можех да готвя, защото ми ставаше лошо от миризмата на манджа, но само от тази миризма, от парфюми и препарати никога не ми е било лошо.
При всеки е строго индивидуално.
Имам приятелка, която ако не я рита бебето, ще забрави, че е бременна.
Аз даже и ишиас развих, а в последния триместър и гестационен диабет, да не ми е скучно  Laughing

# 76
Никой не ми беше казал, че има такова чудо, наречено тапа, което пада преди раждането  Shocked Нямаше я и БГ-мамма тогава  Mr. Green, та доста се постреснах при вида на това чудо.
Никой не ми беше казал и че водите могат да не изтекат наведнъж, като изляти, както си мислех, а бавно и постепенно, така че да не разбереш какво, аджеба, е това нещо, мехура си ли не можеш да контролираш вече  Crazy

# 77
  • Бургас
Елиас, моите се изляха като по филмите върху килима след звучно "пук". Бяха една кофа Simple Smile  И аз цяла вечер мислих дали мъжа ми е изчистил наводнението  Embarassed   

# 78
На мен никой не ми беше казал какво е чувството, след като достигнеш 10см разкритие и напъните започнат...   Laughing Laughing Laughing

# 79
  • вече Пловдив
Никой не ми беше казал, че има такова чудо, наречено тапа, което пада преди раждането  Shocked Нямаше я и БГ-мамма тогава  Mr. Green, та доста се постреснах при вида на това чудо.
Никой не ми беше казал и че водите могат да не изтекат наведнъж, като изляти, както си мислех, а бавно и постепенно, така че да не разбереш какво, аджеба, е това нещо, мехура си ли не можеш да контролираш вече  Crazy
За тапата и аз не знаех, макар че я имаше бг-мама по мое време  hahaha Добре, че беше кумата ми, която роди 5 месеца преди мен, да ми каже, че е хубаво като усетя нещо мокро, да си сложа превръка и по нея да "усетя" дали ми изтичат водите - щом "пълня" за 1 час превръзка, да тичам в болницата да раждам... Shocked

# 80
аз пък не знаех, че при сутрешното протягане от сън, се схващат прасците до болка ooooh!.  не предполагах, че ще се държа на моменти, като психо и да рева за глупости, понеже съм твърд характер и ми е малко странно и неприятно с тия неоправдани сълзи Crossing Arms Blush драйфането първите три месеца ме смазаааа, беше нечовешко.  #Crazy

# 81
аз пък не знаех, че при сутрешното протягане от сън, се схващат прасците до болка ooooh!.  не предполагах, че ще се държа на моменти, като психо и да рева за глупости, понеже съм твърд характер и ми е малко странно и неприятно с тия неоправдани сълзи Crossing Arms Blush драйфането първите три месеца ме смазаааа, беше нечовешко.  #Crazy
Хахах и аз така, даже някои изблици граничеха с истерия.
Добре, че мъжът ми е прекрасен и не ми се връзва  Heart Eyes

# 82
и моя мъж е безкрайно добър и търпелив и е наясно с тези промени, и гък не ми е казал newsm51 txtloves

# 83
  • Шумен
Аз не знаех че за девет месеца може да не ти падне и косъм от скалпа а имало и накъде да се сгъстява още косата ми. Не знаех че после може с месеци косата да пада на кичури буквално и да не оплешивееш.
Бях чувала че на бременните им се дояждат различни храни, но не и че това желание може да се изпари в момента в който ги видиш (90% от храните които ми се дояждаха не близвах дори). Не знаех че вкуса коренно се променя, хапвах с желание храни които винаги съм мразела а желанието ми за сладко и месо се изпари.
Не знаех че може да си дотолкова чувствителен към миризми, че от всичко да ти се гади. Това си ми беше постоянното състояние. Зимата вкъщи при затворени врати и прозорци надушвах дима от комините навън.
Не знаех че първо можеш да наблюдаваш движенията в корема ти, без да усещаш това движение, седмици преди да усетя ритниче легнала една сутрин случайно се вгледах в голото си коремче видях как подутината (толкова и ми личеше) се раздели на две по-малки, които поеха в различни посоки.
Не знаех и за затъпяването. Понеже си излежах бебетата, си запълвах времето с ТВ и книжки. Месеци след раждането случайно се загледах в библиотеката си и установих че нищо от изчетеното не помня, дори кориците на новите книги ми бяха непознати.
Не знаех, че бременна в 8-мия месец може да не отиде до тоалетна 6 часа въпреки поетите течности, само защото от мен се искаше да дам проба урина не стана по поръчка.
Не знаех, че леглото ще ми отеснее в последните месеци и ще спя сама.
През цялата ми бременност акушерките в консултацията ми повтаряха колко много се тегло качва в последните месеци, да не се притеснявам че по-рано не качвам (след като спрях да повръщам и свалям наваксах 7-8 кг само). Е колко много в 8-мия застой и в 9-тия 0.5 кг. А бебчетата си растяха и си бяха добре.

# 84
Мдам, крампите в краката болят много. Толкова много, че докато раждах вече накрая, получих крампа на краката- беше по-силно от контракциите, забравих и раждане, и всичко и се свих, за да си дръпна палеца в контрашпиц- единствения помагащ метод.

# 85
Здравейте мили мами ,интересува ме нормално ли е понякога след ритници да усещам бодежи във влагалището  много неприятни ,също и след контракции Sad

# 86
  • Драгоман
Здравейте мили мами ,интересува ме нормално ли е понякога след ритници да усещам бодежи във влагалището  много неприятни ,също и след контракции Sad

Не знам дали е нормално, но на мене  ми се случваше в края на бременността. Не съм питала никой затова  newsm78

# 87
  • Варна
а на мен пък ми се врастна нокът на краката..и на двата  #Crazy #Cussing out ..отврат...ве4е 2 години все не мога да разбера какво става....и двата ходих да ги режат ..пффф с лидокаин в пръста и няква  смешна "ножица" ?! оправиха се и ей сега пак го скопосах единия ...ааамаха ..и аз не вярвах....

а на 8-мия месец след раждането "родих мъдрец секцио"... 8 шева в бузата..пффффф..разкатах се   bouquet и се падна най-малко израстналия,съответно много клъцни-срежи!

# 88

В началото и на мен ми се случваше често и моята АГ каза че е нормално, но ти пак си питай твоята/твоя АГ, при всеки е различно

# 89
Да споделя и аз, че така ми горят вечер стъпалата, че все едно стъпвам по жарава. По няколко пъти ставам вечер да си заливам краката със студена вода.
Болките в кръста стават наистина ужасни в края на бременността, едвам се изправям  ooooh!
за горенето се киснех в леген с лед Laughing,на моменти чак ми се плачеше

Общи условия

Активация на акаунт