Болничен по време на бременност-5

• 113 425
  • 755
  •   2
Отговори
# 180
  • Пловдив
Здравейте.
В болничен съм от 17.11 до 16.12 вкл.Задължително  ли трябва да отида за новия болничен на 17.12 да,или както сте се разбрали с док или може и на 18-ти?
Утре ще ще ми бъдат изплатени болничните за 10 работни дни, останалите кога да ги очаквам? След 16-ти ли? да
Благодаря   bouquet

# 181
Момичета,скоро ми настъпва термина и ми изтича 45 дневния болничен. Ще раждам в болница,различна от тази за женска консултация. Как се процедира със следващия болничен?кой го издава? Какво се прави,ако преносиш бебето?

# 182
  • Пловдив
Момичета,скоро ми настъпва термина и ми изтича 45 дневния болничен. Ще раждам в болница,различна от тази за женска консултация. Как се процедира със следващия болничен?кой го издава? болницата,в която ще родиш Какво се прави,ако преносиш бебето?чакаш да родиш и тогава АГ то,издал 45 дневния,ще ти издаде болничен за дупката между 45 дневния и 42 дневния от болницата

# 183
Много ти благодаря,Елфита:)
Има ли право този от жк да ми откаже болничен за периода на преносване?ако ми откаже,може ли личният лекар да ми издаде?

# 184
  • Пловдив
Има ли право този от жк да ми откаже болничен за периода на преносване?Не ако ми откаже,може ли личният лекар да ми издаде? предполагам,да.ЛЛ има право да издаде и 45 дневния

# 185
Моя термин е на 2-ри Юли,и мисля да започна да излизам болнични още през Февруари.В много теми имаше доста негативни мнения за бремелинки искащи да излязат по-рано от 45 дневния,преди термина,но на такива хора ще им кажа само ,майтата им!В България да си бременна,работеща жена се превърна в наказание.Не всички работим в офис с редовно работно време,не казвам и,че има лесна работа,но все пак има и такива като нас които сме по 16 (и повече)часа на крак и ако седнем за по половин час на ден да си починем е добре...Имаме право на 180 дни болничен в годината,без да се налага да се ходи на телк.Аз не съм ползвала и един ден болничен,никога не съм закъснявала или отсъствала от работа и дори и полагащият ми се годишен отпуск ми се отказа,щото нямало кой да работи.За това мили майки,възползвайте се от всяка възможност и всяка вратичка,питайте,интересувайте се и се борете за правата си,защото повярвайте ми,ако има как там да ги родим и да не отсъстваме въобще,ако може и да не почиваме и да не взимаме заплата,за тях е най-добре:)

# 186
  • варна
От 24 октомври съм в болнични 45 дни рреди раждане .На 8  декември ми беше термина на 28.11 родих.
Болничния ми от болницата още не е предаден .Има ли за какво да се тревожа ? Закасняват ли? Знам че срока е до 15 но този или другия месец?

# 187
Болничните, за ноември се предават до 15 декември. А ти вече дала ли си го на работодателя?

# 188
  • варна
Да , занесох го.

# 189

А от къде знаеш, че не са го занесли в НОИ?

# 190
  • варна
Ами имам ПИК

# 191
Ами по принцип до вчера е трябвало да го занесат  Thinking

# 192
  • Пловдив

пиши мейл и попитай

# 193
А болничните за ноември дали ще бъдет преведени до края на 2014г?Моят болничен е представен в НОИ на 10.12.

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 19:22 от tedy_x1

# 194
  • Пловдив
А дали болничните за ноември ще бъде преведен до края на 2014г?Моят болничен е представен в НОИ на 10.12.

декември или януари чакаш

Общи условия

Активация на акаунт