Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 477
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Gаlka1985 добре е да приемате пробиотици и двамата-ти Лактофлор например, бебчо Биогая, ако 10 дни пиете АБ примерно,след като спрете АБ още толкова дни пробиотици.

Дами, споделете опит с нещо против кашлица и кърмене, сиропи разни,хомеопатия.

# 46
Пробиотици приемаме, но мога ли да го кърмя? 

# 47
  • София
Пробиотици приемаме, но мога ли да го кърмя?  
Да,можеш.
Цитат
Кърмене
AUGMENTIN SR може да се приема по време на кърмене. Въпреки това както преди прием на всяко лекарство трябва да се консултирате с лекуващия лекар.

Аз бях на друг АБ,правех така-гледах да го пия след кърмене, до следващо да има 2-3 часа.

# 48
Притеснението ми е че и той взима антибиотик. Няма ли да стане предозиране?
На моя аугментин не пише SR дали има някаква разлика?
Задавам много и може би глупави въпроси но ми се иска да си го кърмя, а педиатъра нищо не каза. Когато му казах че сега съм взела АМ заради АБ той каза само като го изпиеш пак се кърмете.  Sad

# 49
  • София
Цитат
Антибиотичното лечение, когато такова се налага, се извършва чрез съвместими с кърменето антибиотици, които се прилагат и при болни бебета. Обичайно до бебето стига една много малка част (най-често под 1 %) от вашата доза, което не е достатъчно да се прояви терапевтичен ефект при детето и не засяга неговото лечение, ако то също е болно. В случай, че се наложи бебето също да бъде лекувано с антибиотик, е по-разумно да се използва един и същи антибиотик и при вас, и при него.

За Аугументин- съвместим е с кърмене. Обади се на лекаря и/или педиатъра да минете на един и същ АБ.

# 50
  • София
Благодаря за отговорите   bouquet
Вече извиках и консултант по кърмене, мина срещата, пробвахме какво ли не, но много трудно ще се получат нещата, защото нямам зърна и бебето отказва да суче, а със силиконовите също е тегава работата, защото пък се оказа, че ми трябва големия размер зърна, а бебето е много малко, зърната големи, устичката малка и малко се дави, дразни, не става да засуче както трябва, дъвче, боли, абе сложна работа  ooooh! Не знам дали ще успея да я науча  Sad

# 51
Благодаря   bouquet ще се консултирам отново с педиатъра.

# 52
  • София

Дами, споделете опит с нещо против кашлица и кърмене, сиропи разни,хомеопатия.
[/quote]

аз си правя мед с канела и ми помага много- 6 супени лъжици мед с 1чаена лъжичка канела. Леко загряваш меда на водна баня , объркваш с канелата и хапваш по лъжичка през час-два. Мен ме оправяше за ден-два.

# 53
  • София
Много съм притеснена относно количеството на кърмата  Sad Намалява прогресивно и не знам какво мога да направя по въпроса. От сутринта съм се цедила с помпата 4 пъти, първия - едвам 5 мл. общо от двете гърди, следващия - 15 мл., след това по 20 мл. оЗНАЧАВА ли това, че ми спира или да продължавам с борбата  ooooh! Как всъщност мога да разбера кога кърмата спира и да не вися поне с часове на помпата.  Cry

# 54
Каква е помпата? Ако планираш да храниш с изцедено мляко (доколкото разбрах, не се получава с връщането на бебето на гърдата), най-добре да си вземеш електрическа помпа и трябва като начало да се цедиш поне на 2 часа, включително и през нощта да имаш поне едно цедене. Цеди се, докато спре да изтича мляко и още известно време след това.

# 55
  • София
Електрическа е помпата (Авент) и се цедих поне 10 мин. след спирането на млякото и не капна и капка. Сега си взех топъл душ и пак се захващам, старая се да е поне на 2ч. и 30 мин., но как да разБера има ли смисъл от упражнението или кърма няма?

# 56
meggle, при положение, че бебето не суче, нормално е кърмата да намалява. С помпата стимулацията е по-трудна, отколкото с директно поставяне на гърда. Ако си твърдо решена да кърмиш и продължаваш редовно с цеденето, както казах, минимум на 2 часа, и с опити бебето да засуче, вероятно ще успееш да си запазиш лактацията. В противен случай постепенно кърмата ще намалее и ще спре.

# 57
  • София
Lexie благодаря за бързото включване   bouquet
Все пак познавам майки, които въпреки че не са кърмили на гърда с цедене с помпа са успявали да дават кърма в продължение на 6 мес., че и повече.
Сега след посленото ми цедене (от преди малко) не капна нито капка, 10 мин. на едната гърда и 10 мин. на другата и нито капка  Cry В колко часа да го правя пак и ще се получи ли нещо?
На какво може да се дължи това внезапно спиране на кърмата? АКо съм преживяла стрес и проблеми за последните 48 ч. възможно ли е това да е причината?

# 58
  • София
С малкия цедях до над годинката, с много труд се успява.
Да,от стрес е възможно да намалее кърмата.
Пробвай така-пий много вода, вземи си лактогонни чайове, не спирай да цедиш, опитвай да сложиш бебето на гърда винаги преди всяко цедене,ако трябва извикай консултант по кърмене да помогне да засуче бебето. Пробвай с ръчния вариант на Авент да цедиш Peace

# 59
Кърмата ти не е спряла внезапно. Кърмата ти намалява, защото бебето ти не суче, това е.

Писа, че е викала е вече консултант.

Общи условия

Активация на акаунт