Работа, CV-та, HR-и, съвети - 38-ма тема

• 56 657
  • 719
  •   1
Отговори
# 600
  • КиТ
На същото мнение съм,винаги е полезно да научиш нещо ново Peace

# 601
  • София
Aз имам друг въпрос към Вас. Бихте ли започнали работа, на която Ви предлагат обучение, което ще Ви вдигне квалфикацията, но ще е по-ниско платено. Имахте предвид, че става дума само за 3 седмици, и след това задължително започвате работа ако издържите теста. Заплащането през първите 3 седмици е минималната за страната заплата.

И аз бих започнала!

# 602

Аз пък като човек ти казвам, че развитието ми не е задължително да е с цел да съм полезна на някой работодател и да изкарам повече пари. Нещо, което вие, ЧР-тата, трудно разбирате понякога. Хората не живеят за да работят, а работят, за да живеят.

Toва звучи ужасно. С какво желание ще ходиш всеки ден на работа тогава?

Прави сте за стажовете. Все пак трябва да ти покажат някаква практика. Аз винаги съм била на мнение,че стажанта след стажа трябва да способен самостоятелно да работи.
В момента, въпреки че не харесвам микроклимата, ходя с невероятно голямо желание да бъда полезна.  До края на деня нихилизмът на колегите-стари кучета успява да ме зарази. И пак въпреки това на другия ден пак отивам с огромно желание, пак да бъда полезна. Нека не говорим за желание, мога да кажа неща, които на ЧР няма да са приятни.

По въпроса, свързан с повишаване на квалификацията - да, бих, но и аз искам гаранции за назначаване. Вижте, човек не може вечно да стажува, да се учи в професионален аспект и да си повишава квалификацията и поради всичко това да отлага започването на истинска работа. Все някой ден трябва да започне да си изкарва прехраната с тази квалификация.

# 603
  • София
Aз имам друг въпрос към Вас. Бихте ли започнали работа, на която Ви предлагат обучение, което ще Ви вдигне квалфикацията, но ще е по-ниско платено. Имахте предвид, че става дума само за 3 седмици, и след това задължително започвате работа ако издържите теста. Заплащането през първите 3 седмици е минималната за страната заплата.

Да.

# 604
  • София
Popule, за кое време говориш?

80-те години и преди това.

# 605
След обучението,ако се издържи теста, се започва работа. Ние нямаме никаква изгода ако не издържите теста, предпочитаме след това да започнете работа. Гарантирана е работата след това, както и заплатата.

# 606
Popule, за кое време говориш?

80-те години и преди това.

Така си и мислех. Но тогава, както казах, имаше и разпределения и жителство. Така че тогава имаше осигурена работа за всеки, но никой нямаше избор. Майка ми има приятелки, които са се омъжвали само, за да не ги върнат да работят в Бургас, а да останат в София.

И тези стажове, за които говориш са възможни и са се случвали само по онова време - времето на плановата икономика.

Освен това, тогава държавният университет е плащал на държавното предприятие за да взима стажанти. От единия джоб в другия. И при раздутите комунистически щатове, проблемът "много сме заети и нямаме време да обучим стажант" изобщо не съществуваше.

Честно казано, аз не виждам много основание да се сравнява трудовия пазар и трудовите реалности преди 90-та и след това.

# 607
След обучението,ако се издържи теста, се започва работа. Ние нямаме никаква изгода ако не издържите теста, предпочитаме след това да започнете работа. Гарантирана е работата след това, както и заплатата.

къде може да се види какво предлагате и какви са изискванията?

# 608

къде може да се види какво предлагате и какви са изискванията?

Red Velvet, и аз се присъединявам към питането на Зизу.

# 609
  • в огледалото на живота

Може ли един въпрос?
Това предложение на кандидати за нова работа ли предлагате или на текущи?

# 610
  • София
Здравейте! Някой дали има отзиви за фирма Олианс България? Предлагат ми да започна работа там, но аз нещо се колебая.

# 611
Понеже преди време говорихме, че всички обещават, но никой не вдига заплатата след изпитателния срок, идвам да ви дам положителен пример - моята я увеличиха след 3 месеца изпитателен срок, и то с повече, от колкото беше първоначалната договорка.  Simple Smile

# 612
Браво!  Hug

# 613
Те и моята я увеличиха, но пък след още 6 месеца закриха фирмата.

# 614
Мисля, че на въпроса, който ще задам и сама мога да си отговоря, но пак да попитам.
Преди около месец, а може и малко повече беше пусната обява за Консултант физически лица по заместване в една банка. Пуснах СВ-то, мот. писмо, но преди няколко дни обявата пак е пусната. Има ли смисъл изобщо пак да пускам СВ и писмо? Аз сама си отговарям с не, но да попитам и тук.

Общи условия

Активация на акаунт