Трудно проговаряне -тема 17

• 122 532
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Най-сетне у дома
Здравейте, Saule !Прочетох за премеждията през които сте преминала и за успеха ,който сте постигнала в лечението на детенцето Ви от 28.05.14 .Схемата  от лекар ли е или Вие сама сте я комбинирала успешно? Искам да ми обясните има ли разлика между L- Карнитин 500 мг и Ацетил L-Карнитин 500мг+ Алфа липоева киселина200 мг  .Аз имам внуче което е на 5 г.и не говри. Може ли да се използва и втория препарат в схемата, която сте приложили за лечението на детето? Радвам се ,че свички споделяте проблемите и успехите на вашите деца и по този начин  помагате много повече отколкото да се пита ЛЛ.Повечето лекари още като чуят по телефона , че се касае за дете ,което не е проговорило до 3-4 г. казват:аутизъм , без да са видели още детето.А можи би  трябва поне да се опита някакво лечение?

Славея, здравейте!

Първо, за L-carnosine става дума, не за L-Carnitine. Това са различни неща и за нашите цели работа върши карнозинът. Започва се с една четвърт капсула от 500 мг, на следващия ден половин, на третия - три четвърти, четвъртия - цяла. Може би има родители, които качват дозата по-плавно, но аз реших така. С алфа липоевата киселина трябва много да се внимава. Тя е хелатор и ако не се дава по определен протокол, може да разбърка сериозно тежките метали из организма, ако има натрупване на такива. Разказвам това с уточнението, че моят син нямаше аутизъм, а дисфазия заради тежко раждане и съответните поражения от кислородния недостиг. Факт е обаче, че ако има нещо, което реши нашия проблем, това беше хипербарната оксигенотерапия или барокамерата. Виждала съм и дете, възстановено от съвсем истински аутизъм, след 6 г, мълчание с помощта на барокамерата.

Момичета, извиняйте, имам сериозни проблеми с дясната китка в момента и не мога да пиша много, предстои ми операция. Разровете се назад в постовете ми, аз пиша почти само в тази група вече. По-назад многократно съм описвала протокола и точно как съм го прилагала. Пояснявам само, че епилептичните затруднения на детето, за което споменах, се овладяха с 1000 мг л-карнозин и 1500 мг ГАБА дневно. Глицинът също е добро нещо, около 500 мг дневно.

Сега само искам да кажа за две неща, които свършиха страхотна работа и на практика сложиха край на всичките ни притеснения - Пантогам и Глицин. В гугъл ще се намерят много неща за тях.

Моля ви, не вярвайте на логопеди и психолози, които ви приспиват, че няма хапче за проговаряне и само "с много работа", низане на кръгчета върху пръчки и брейнджим упражнения, детето ще напредне. Това е зловещ шаманизъм. Ако мозъкът не бъде подпомогнат по биохимичен път, детето може да ниже макарони и да сортира дребни предмети колкото си иска, промяната ще бъде много малка.

# 526
Saule , благодаря за бързия отговор и за уточнението на разликата между препаратите. На коя фирма сте ползвали L карнозин?Нашето детенце няма припадъци .В схемата която прочетох на 28.05.14 там не  видях за Пантогам и Глицин / може да съм пропуснала/ . Заедно с всички други медикаменти ли ги приемахте?Има ли значение кое  кога се приема ? Ако Ви е трудно всичко да пишете отново ,моля да ми посочите само къде да чета.Благодаря за това, което споделяте с майките , защото в България всичко е един омагьосън кръг.

# 527
  • Най-сетне у дома
Saule , благодаря за бързия отговор и за уточнението на разликата между препаратите. На коя фирма сте ползвали L карнозин?Нашето детенце няма припадъци .В схемата която прочетох на 28.05.14 там не  видях за Пантогам и Глицин / може да съм пропуснала/ . Заедно с всички други медикаменти ли ги приемахте?Има ли значение кое  кога се приема ? Ако Ви е трудно всичко да пишете отново ,моля да ми посочите само къде да чета.Благодаря за това, което споделяте с майките , защото в България всичко е един омагьосън кръг.

На НАУ фуудс ползвахме Л-карнозин, по 500 мг 3 месеца, един по 1000 и още 2 - по 500. Пантогам и Глицин - това са завършващите фази в нашата терапия с добавки, тях ни донесоха от Русия, Глицинът обаче е лесно достъпен навсякъде. Ако мога да каж, че нещо помага почти винаги в една или друга степен (за съжаление - не мога да кажа винаги, има и случаи, в които не дава ефект) е дишането на кислород под налягане в барокамерата.

Има стриктни протоколи при аутизъм, които казват кое след кое следва. Но в нашия случай не се касаеше за това, макар, че речта, грубата и фината моторика бяха просто плачевни. Така, че заложих на аминокиселини, витамини от б-групата, омега мастни киселини и ноотропни вещества (Ноотропил, но това с благословия от невролог). За съжаление, у нас няма кой да помага на родителите, решили да помогнат на детето си по биохимичен път, налага се да действаме на принципа на пробата и липсата на ефект. Ако на вас са ви казали, че се касае със сигурност за аутизъм, оббикновено родителите правят изследвания за фолатен дефицит (особено, ако детето върви по-дребничко), гъбични инфекции (с фекална проба) и тежки метали. Това са трите неща, които обикновено се търсят, може би някой от другите родители ще добавят повече.

Важното е да се търсят начини.Аз съм психолог, напуснал професията, отвратен от повсеместния шаманизъм при грижата за децата с проблеми в развитието и макар това да съм учила и практикувала (макар и не с деца), убедено твърдя, че да "лекуваш" проблеми в развитието с низане на макарони и сензорни масажи е все едно да сложиш лепенка на счупен крак.

Ако ми разкажете повече за детето, можем да помислим заедно.

# 528
Детенцето е даже по - високо за възрастта . Разбира какво му говорим , има очен контакт ,макар и не всеки път . Много обича да го гушкат и той да те обсипва с целувки.Много е подвижен . Винаги иска само на него да се обръща внимание и на него да се говори. Не страни от деца , гледа ги , но не играе с тях , можи би защото вижда , че е различен. Ако почнем двама възрастни да говорим почва да се сърди и да мрънка .Не се задържа много на едно място , но приема и той Ноотропил от 1 месец . Започна да изпълнява команди . Пие и Ескимо кидс. Поръчали сме и ние витамините Биокюр и другите добавки за които ти си писала .Затова исках да разбера в какъв порядък давате всичко. Аз мога да кажа , че много майки са имали повече полза от Вас отколкото от някои лекари.За тях -няма лечение , защо незнаят и не им се занима .Те даже и незнаят какво да предложат да пробваш.

# 529
Saule, от всичко прочетено за аутизма, това е, което за мен е най-логично като версия:  Децата аутисти имат повече неврони в ключова зона на мозъка

И все пак нека не забравяме, че няма две еднакви деца с аутизъм. Wink

# 530
Искам да се похваля, при нас като по чудо от няколко дни има голям напредък. Всеки ден като се връща от градината казва по някоя нова дума. Нарече ме мамо, вместо обичайното ма. Вчера дори каза: дай ми. Много съм щастлива. Това е без каквито да било препарати и логопеди. Доскоро си мислех, че това никога няма да се случи. Все пак след празниците ще го водя при една логопедка от държавния логопедичен център, приема в училище близо до нас. Много трудно се съгласи да го вземе, защото имала определен брой деца и работела само с много тежки случаи ( деца с ТЕЛК). В детската градина също има логопед, но той пък не работел с първа група, защото според него били много малки и нямало нужда. Не знам защо има логопеди и лекари, които смятат, че дете на 3 - 4 г да не говори е нормално и трябва да се чака. Аз за съжаление все на такива съм попадала досега. Мисля да включим и добавките за по - бърз напредък. На всички пожелавам успех и весели празници!

# 531
Saule, мога ли да попитам дисфазията засича ли се на ЯМР, скенер или ЕЕГ и  увреждане на мозъка ли е и има ли дисфазия с чисти изследвания. Бели петна ли се виждат на скенер или друго. Благодаря, ако ми отговориш. Весели празници.

# 532
  • Най-сетне у дома
Saule, мога ли да попитам дисфазията засича ли се на ЯМР, скенер или ЕЕГ и  увреждане на мозъка ли е и има ли дисфазия с чисти изследвания. Бели петна ли се виждат на скенер или друго. Благодаря, ако ми отговориш. Весели празници.

Не непременно се засича при образна и вълнова диагностика. Може да има дисфазия с чисти изследвания. Моят син даде отлични изследвания на ЕЕГ и ЯМР, но съвсем обикновен неврологичен преглед показа, че е минал много близо до детска церебрална парализа. Което не е чудно, предвид адското раждане, факта, че седна стабилно на 10 - 11 месеца и проходи на 1.9 г. Аз самата видях при неврологичните прегледи какъв трябва да бъде тонусът и рефлексите на дете без вътреутробен кислороден недостиг и какви бяха на моето дете. Хубавото е, че мозъчето му се мобилизира и компенсира, а и ние много му помогнахме с кислорода и нужните допълнителни вещества. Лошото е, че загубихме много време с логопед, който толкова се стараеше да ме убеди, че детето има аутизъм и почти успя. (По някаква причина, в днешно време всяко закъснение в говора се приписва на аутизма). А можехме да стартираме със същинската помощ много по-рано. Добре поне, че не слушах логопеда му, който искаше да му забранявам достъп до букви и цифри, от които той се интересуваше много рано.   

# 533
Saule от каква възраст започнахте добавките?

# 534
  • Най-сетне у дома
Saule от каква възраст започнахте добавките?

Трагично късно, беше на 4.9. Точно заради логопедичното облъчване, че нямало хапче за проговаряне. За година, почти затворихме разликите с връстниците в експресивната реч. Още е малко аграматичен, бърка предлози и местоимения, трудно преразказва, но пък отдавна чете гладко с разбиране и решава задачи за втори клас, а е само на току що навършени 6.

Ако бяхме започнали с добавки и барокамера, когато беше на 2, без да губим време в низане на макарони, до 4-тата година щяхме да сме изравнили речта с изискванията за възрастта.

# 535
а тези добавки, които си описала, само за деца с епилепсия ли са? аз давам само таурин, магнезий и риб. масло. живот и здраве лятото мислим и ние за барокамера.

# 536
  • Най-сетне у дома
а тези добавки, които си описала, само за деца с епилепсия ли са? аз давам само таурин, магнезий и риб. масло. живот и здраве лятото мислим и ние за барокамера.

Не. Моят син няма епилепсия. Просто още едно приложение на тези добавки.

# 537
  • София
Аз видях, че ние предлагаме  Л-карнозин на Нау и може би ще поръчам за дребния. Ще направя списък с това, което предлагаме и ще се консултирам с педиатърката.
Тя ми каза, че мога да му давам витамините, но за други добавки не сме говорили.

# 538
 ЧЕСТИТА КОЛЕДА И ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА 2015  НА ВСИЧКИ И  МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!
А сега въпроси към Saule .
Във връзка с протокола който давате на 28 май, 2014 год.  изчетох всичките Ви постове от година и половина насам но отново не разбрах
-последователността във времето (кое след кое е давано, кои добавки са давани едновременно )?
-как са разпределяни през деня ( сутрин, обед, вечер )?
-с какви дози се започва и как се увеличават ( освен за Л-карнозина )?
-какви почивки и на какви интервали сте правили?
Предполагам че са вземани на последователни етапи примерно:

1 етап - период от около 6 месеца:
- Л-карнозин 500 мг дневно
- Гамалон - 3 гр- дневно
- Ексимо кидс (Омега 3-6-9) - 7 мл дневно с течността от една капсула вит Е в лъжицата
- Биокюр джуниър

2 етап - период от около 4  месеца:
- Ноотропил 1200 мг дневно, еднократно сутрин 
-Глицин - около 500 мг дневно?
- Биокюр джуниър

3 етап - период от около 2 (? ) месеца:
-Пантогам  - ?
-Глицин - около 500 мг дневно.

Ако имате време и желание поправете и допълнете поста ми. И благодарности за всичко което споделяте!
Всичко добро!

# 539
  • Най-сетне у дома
Всъщност, последователността няма никакво значение, за това и не съм запомнила какво в ккаква последователност се е случвало. Това не е някакъв универсален протокол, просто моите усилия да въвеждам основни добавки, които подпомагат функционирането на мозъка. Дозата им зависи единствено и само от килограмите и възрастта на детето. Т.е. - в листовката на всяка добавка си пише каква е допустимата доза за определени килограми и възраст. Искам дебело да подчертая, че основната терапия е дишането на кислород в атмосфера с определено налягане - т.е. БАРОКАМЕРА, ХИПЕРБАРНА ОКСИГЕНОТЕРАПИЯ. Всичко останало е просто допълнително подпомагане, но не е основното.

Няма как да кажа - вземайте Гамалон (ГАБА) толкова и толкова време. Това, което е работило за моето дете, може да не свърши работа при вас и това, което свърши работа при вас, може би не е помогнало в нашия случай. Просто давате добавката, въвеждате я и ако за около 3 - 4 седмицци не виждате реакция в положителен смисъл, давате й шанс още малко и я изваждате - не е вашето нещо. При всички случаи, две са нещата, които не бива да отпадат - Ексимо кидс и барокамерата. Това са нещата, които доказано работят, пак казвам -- с малки изключения. Да кажем, че от около 50 деца, които съм видяла да влизат в камера, при две ефектът е нулев, другите показаха подобрение, някои голямо, други на практика разрешиха проблемите напълно.

ЗАдължителните елементи са Л-карнозин, ГАБА (Гамалон), струва си да се опита с Ноотропил, Глицин, Биокюр, Пантогам, Витамини от б-групата, Таурин, Ескимо. Ако ви се занимава да хеллирате - Алфа липоева киселина по протокола на Кътлър или ако доказано няма тежки метали, в съответната за възрастта доза. При децата, пострадали от кислороден недостиг, Нивалин-ът прави чудеса. Това е. Но аз не мога да кажа какви да са дозите, без да е ясно какво е теглото на детето и възрастта му. Както и не мога да прогнозирам какво ще свърши работа, за да кажа колко време да се дава. Наблюдавате детето, регистрирате разликите и толкова. Ако няма разлика след определено време, просто спирате добавката.

Би било добре тези неща да се казват от лекари. За съжаление, никой не го прави, нито си прави труд да следи какво се случва в областта на проблемите на детското развитие.

Общи условия

Активация на акаунт