Трудно проговаряне -тема 17

• 122 517
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря Saule!

# 541
Честита Коледа на всички майки ! Да бъдат здрави, силни и много успехи в лечението на всички деца! На Saule  да бъде здрава, все така отзивчива и да насочва родителите какво могат да направят за своите деца , тъй като тя има вече положителен резултат  в лечението на  нейното дете .Тя е посочила пътя за много родители в  борбата с безхаберието в нашето здравеопазване .Само искам да я помоля да пише от кой детски невролог най - много е доволна , и къде правят ЕЕГ амбулаторно с успокоително.

# 542
  • Най-сетне у дома
Честита Коледа и спокойни празници, майчета (и баби Simple Smile )!

Преди 4 г., изкарах най-ужасните коледни празници, само седмица, след като "специалист" без нужния ценз за поставяне на диагнози - логопед, ми беше казала, че детето ми едва ли някога ще говори или ще ходи на училище. Благодарение на други майки от тази тема, сега малкият досадник ме преследва из всички стаи да ме изпитва на думички на английски и в стаята непрекъснато кънти "Мамо, хайде да учим", а тази нощ ме събуди с думите "Винаги ще те обичам". Това нямаше да се случи, ако бях слушала официалната версия за проблемите в детското развитие - нижи макарони, прави гимнастика и масажи, и се надявай на чудо. От майки от тази тема знам за барокамерата, за добавките, за какво ли не. Аз пък искам да благодаря на тях, те си знаят кои са  Grinning

Така, че да не спираме да опитваме, все отнякъде изскача и нашият заек. Ще продължавам да пиша тук за всички неща, които откривам. Ще ми се някое от "старите кучета" да разкаже за фолатния дефицит и гъбичните инфекции, диетите без глутен и казеин, с които нямам никакъв опит. За много хора, това се оказва разрешение на въпроса.

http://www.mcdc-sofia.eu/nevrologia.html - Eто от тези невролози съм доволна, направихме ЕЕГ амбулаторно, без никаква упойка. И от д-р Янков от "Детско здраве" съм много доволна, не си поплюва, обаче върши страхотна работа. Все в София са, за други градове не знам, но аз пътувам от Брюксел за български специалисти, че белгийското здравеопазване е пълна скръб.

Последна редакция: сб, 27 дек 2014, 16:41 от Saule

# 543
  • София, Люлин-8
Slaveq 7 И аз за съжаление имам богат опит с детски невролози. От тези които е посочила  Saule съм доволна от Литвиненко, за другите нямам впечатления. За Янков съм безмълвна и то не в добрия смисъл, ако го бях послушала детето ми още щеше да се гърчи през седмица.  ooooh!
Но явно във всеки случай си е различно и специфично.
Аз лично съм доволна от Божинова и Радионова.  Peace
За Христова съм чувала много добри отзиви тя и ЕЕГ-та пуска.
А за амбулаторно ЕЕГ в МЦ Санус правят и д-р Попова е много добър специалист. Центъра се намира срещу педиатрията. http://www.sanus2000.com/?gg=3&hh=1&ii=244&jj=1& … p;mm=244&nn=0
За съжаление и аз имам инфо само за София. newsm78
Успех Ви желая и пишете после какво е станало. Hug

П.П. Честита коледа на всички и весело посрещане на новата година.  santa2
Желая на Вас и на семействата Ви най-вече здраве и много щастие другото се нарежда от самосебеси.  Hug

# 544
Благодаря на Romanol  за мнението от кои лекари е доволна. Ние сме от Пловдив , макар и втори по големина в България тук самите лекари си казват , че нямат много опит за тези деца .Казват ти работа с психолог и логопед ,и няма лекарства .Най - известният в Пловдив е проф. Иванов, който има много пациенти от Южна България . Вие чували ли сте преглед на дете ,което чака 5 ч. и в какво състояние е той ,за да му постави диагноза .Един преглед в 22 или 23 ч. какво ще покаже за детето и как да му се направи ЕЕГ.? Никой не те пита пие ли това дете лекарства и,че трябва да не се приемат медикаменти този ден.Детето вече има страх от лекари, неспокоен е.Може би и това ,че казахме , че сме ходили в София при проф. Райчев ,и той ни е назначил ЕЕГ ,и тогава да изпише лекарства от Германия имаше негативното отношение. Каквото и да е ние трябва да направим ЕЕГ .Казат ни ,че зимата не се прави. Имали нещо вярно ?Благодаря на всички майки и весели празаници !

# 545
  • София, Люлин-8
... .Казат ни ,че зимата не се прави. Имали нещо вярно ?

Пълни глупости Outta Joint ние сме правили по всяко време на годината. Миналата година лежахме в Св.Наум през декември, януари и февруари. И всеки път ни правиха ЕЕГ.    ooooh!

Само трябва да имаш предвид, че мажат главата на детето с един гел и след изследването е мокра, затова е добре да имаш шапка и да се придвижвате с кола за да не се простуди все пак.  Peace

П.П. - между другото като ходим при Божинова винаги чакаме минимум 4 часа това е нормално. Специалистите са малко и недостигът. Затова правя преди това ЕЕГ и на часа си отивам само с документите и изследванията и дори детето не водя напоследък, но те са я преглеждали многократно.

Последна редакция: нд, 28 дек 2014, 12:45 от romanol

# 546
  • Най-сетне у дома
Romanol, и аз съм чувала злокобни истории около Янков, особено що се отнася до епилепсия. Мен ме впечатли с това, че само по рефлексите на детето успя да определи с какво колко е закъснял и всякакви неща, които врачка да беше, нямаше как да узнае, включително и проблеми със задържането в 30 - 32 г.с. и последвал кислороден недостиг заради проблеми с плацентата. Той беше първият, който ми показа и изобщо направи догадка, колко близо до дцп е минал синът ми. Но отказа всякакви медикаменти с аргумента, че детето е възстановено и другите части от мозъка са поели функциите на проблемните зони.

Но очевидно терапевтичните назначения не са му силната страна.

# 547
Извинявам се за въпроса, може  би назад в темата има отговор, който аз не откривам. Но как разбирате за недостига на кислород. Какво точно изследване се прави. Искам да попитам и за тежките метали ако някой е правил дали в Детокс център е подходящо и какво точно е. Доколкото прочетох може от кръв, урина и от косъм

# 548
За недостиг на кислород - ЯМР.

# 549
здравейте и от нас
да споделя нашият опит с еег-то. ходили сме няколко пъти при Христова. аз лично не мога да кажа нещо впечатляващо за нея. по скоро съм доволна от д-р Дундова от мц кортекс. там еег се прави с шапка  без да семажат разни гелове. всичко се записва с компютър и всъщност програмата прави диагностиката без субективния човешки поглед. в колкото запишеш час в толкова те преглеждат. това безумие с висенето с часове го няма. има обаче друго което е по интересно. от скоро ходим на една биофедбек терапия . и там всъщност разбрах че освен да правят еег  трябва да се отчитат чрез него и вълните в мозъка. и въпреки че всички невролози ми обесняваха как няма проблем се оказа че има проблем и вълните ни не са в симетрията в която трябва да бъдат. мога да кажа че за месец проведохме осем терапии и резултата е впечатляващ. ние за сега не можем да правим барокамера защото имаме проблеми с ушите. при нас имаше липса на кислород при раждането -нарича се асфикция. не знам доколко ямр е полезен , н ай вече заради упойката която се слага на детето. от личен опит казвам че една дори слаба  безобидна упойка може много да върне детето на зад или да го спре в развитието за дълъг период от време. както каза един доктор има изследвания които по скоро могат да доведат до негативни последици от колкото до точна диагностика.

искам да благодаря на всички които сподеят опита си с добавките. много полезна информация.

# 550
Питат-отговарям. Недостиг на кислород може да има и вътреутробно. При нас е така и правихме ЯМР, поради други причини, а не заради проблеми с проговарянето.

# 551
Здравейте usmihnelka , бихте ли споделили в какво точно се състои резултата от  биофедбек терапията – казвате че след само осем терапии резултата е впечатляващ. Къде ходите на терапии?

# 552
здравейте,
при нас на кратко ситуацията е следната. родени сме с тежка асфикция, родов дистрес синдром, ниско тегло, тежка хипотония, някои както ги наричат лицеви стигми. нашияг апгар при раждането е 3 . прогнозата  беше че детето няма да доживее до края на първия месец.  купища изследвания без резултат всичко в  норма. имахме огромни проблеми с храненето. не можеше да гълта. до ден днешен ядем докато дремем. сега сме на две години и пет месеца. но изглеждаме като пет шест месечно бебе. и като размери и като развитие. минали сме две операции и все още имаме белези от взимане на кръв за какви ли не изследвания. според невролозите нямаме паталогични рефлекси.
това което се промени през последният месец е следното . детето порасна с около седем см, започна да общува с нас на нейният си бебешки език, има огромен скок в моторното развитие, преди някак блуждаеше на около и рядко за кратко нещо можеше да привлече вниманието, докато сега съвсем съзнателно се съсредоточава и изследва всичко около нея, издава много звуци като видимо се наслажава на гласът си и като че ли се опитва да усъвършенства това което произнася, стана едно спокойно и весело дете, изчезнаха огромна част от нервностите и безпричинните ревове, започна да спи хубав и дълбок нощен сън. някак мога да кажа, че за осем процедури които сме правили някак направи скок с около два три месеца в разстежа и развитието. а и резултата прави впечатление на всички. според терапевтката основната причина за проблемите са асфикцията при раждането и упойките.
в никакъв случай не искам да кажа че тази терапия е някаква панацея, заниманията в къщи са непрекъснато, но все пак  при се получи доста добре. а и се правят мимум 20 процедури.

# 553
  • София
Искам да попитам и за тежките метали ако някой е правил дали в Детокс център е подходящо и какво точно е. Доколкото прочетох може от кръв, урина и от косъм

На внука ми го правиха в Иван Рилски-от кръв.

# 554
usmihnelka, благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Дано прдължавате да напредвате със същите темпове! Не разбрах обаче къде ходите на терапии и някой назначи ли ви ги или решихте по свое усмотрение?

Общи условия

Активация на акаунт