Трудно проговаряне -тема 17

• 122 509
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Синът ми е изследван в Детокса - коса. Взима се коса от тила. Не требва да е близо до корена и близо до върха. Сега напролет мисля да повторим изследването. Там изследвахме и фецес, ойто също е много показателен, относно даването на добавки. В Иван Рилски изследват само няколко метала. В Детокса 32 минерала и метала. Аз лично въз основа на това изследване давам доста от добавките, а не на принципа една жена в интеренет ми каза...защото от няколко изследвани деца само моето беше с високи нива на тежки метали Wink

# 556
Благодаря Ви за отговорите

# 557
Честита Нова година на всички пишещи и четящи тук!
Да е успешна и щастлива за всички ни!
Пожелавам на всички дечица да зарадват родителите си и да започнат да бърборят и да питат без почивка!  Laughing Да натрупат голям речник и да не спират да любопитстват за нещата от живота!  Joy
На всички вас много здраве, сили, спокойствие и търпение в борбата за проговаряне!
На всички вече проговорили малчугани пожелавам да са любопитни, ученолюбиви и най-вече концентрирани при усвояването на новите неща!
За нас, с вече проговорило дете, важи с пълна сила последното пожелание... Joy
  bouquet

Благодаря на всички майки, най-вече на Доника и Saule (както и на свиня, която вече не пише тук), които с ценните си съвети и опит с добавките, ми помогнаха да взема решение и аз да започна да ги давам!

# 558
За много години, момичета!
И аз на свой ред искам да благодаря за ценната информация, която споделяте тук.
Пожелавам на всички дечица в темата бързо проговаряне!
Успешна и здрава година на всички!

Искам да попитам дали някой ще поръчва Биокюр? Ние вече ги приключихме и искам да се включа отново ако някой прави групова поръчка.

# 559
  • София
Честита нова година! На всички желая щастливи, любвеобилни и приказливи деца!
Ние преди празниците направихме нова консултация с детски психиатър и логопед - в центъра, в който ходехме преди. Специалисти, които се занимаваха с дъщеря ми допреди четири месеца преди да тръгне на градина. Отчетоха значителен напредък в говора й - тогава тя казваше отделни думи, сега вече прави изречения, макар и още да са кратички. За агресията в детската градина психиатърката каза, че е нормална при деца, които не говорят - просто това е начинът да изкажат мнението си, друго не умеят. Както и това, че взима играчки от другите деца било всъщност добър знак. Има въображаема игра, гледа в очите, търси контакт, иска да общува... Ще ни подготвят експертизи за ресурсен учител, макар че според тях дъщеря ми не се нуждае от такъв и ще е за успокоение на учителките в градината. Трябва й логопед и ще търсим такъв, който да ни е наблизо, евентуално може и психолог.

За недостига на кислород - дъщеря ми беше с асфиксия (умерена) при раждането, защото аз самата бях спряла да дишам. Оказа се, че е била и с вътреутробна инфекция, затова прекара първите си дни в неонатологията с коктейл от три антибиотика и не знам си още какво. Педиатърката й я следеше много внимателно през първата година, правили сме не една или две консултации с невролог за едва ли не всяка дреболия, която забележим. Правили сме ЕЕГ (още нямаше година) и твърдяха, че е идеално. Чудя се сега дали отново не трябва да направим, макар че ако е имала проблем с мозъка от раждането, би трябвало и на предишното да си проличи  newsm78. Истината е, обаче, че не съм сигурна на кое да хвърля вината за късното й проговаряне - трудното раждане, антибиотиците, ваксините (всички са направни), ние с баща й, които не сме много приказливи, телевизията и филмчетата на английски, липсата на деца около нея - абе, много неща може да са били...

# 560
Честината нова година на всички майки и баби ! Тези ,които са постигнали успех със своито деца ,все така да продължават и да съветват другите , какво да предприемат и какво да включат в лечението на своите деца .Имам въпрос към тези майки ,които са диагностицирали  децата с диагноза : дисфазия : къде и кой  е поставил тази диагноза ,защото разликата между дисфазия,дислексия и аутизъм и много малка, и само много опитен лекар може да направи разлика .Въпроса ми е най -вече към Saule , на която съм чела най- много постове/ можи би има и много други които могат да отговорят , но признавам , че отскоро ги следя/ -кой лекар и е поствил диагноза дисфазия на детето , защото в повечето случаи лекарите като чуят , че детето не говори се поставя диагноза ; аутизъм , без никави изследвания .Ние сме искали изследвания за тежки метали , но са ни отговаряли, че няма смисъл-Пловдив не бил замърсен град?Не желая да навлизам в подробности. Може би не е най- правилното лечение , което се прави от четене на вече успели майки, но трябва нещо да се предприеме .Четох и руски сайт на родители с проблеми в развитието  на децата, и там се постъпва по същия начин - всеки сам намира вярното лечение , или поне се опитва. Успех на всички през новата годнина  и нека се пише ,и споделя ,защото само така може да се постигне някакъв успех!

Последна редакция: нд, 04 яну 2015, 17:54 от Slaveq 7

# 561
  • Най-сетне у дома
Честината нова година на всички майки и баби ! Тези ,които са постигнали успех със своито деца ,все така да продължават и да съветват другите , какво да предприемат и какво да включат в лечението на своите деца .Имам въпрос към тези майки ,които са диагностицирали  децата с диагноза : дисфазия : къде и кой  е поставил тази диагноза ,защото разликата между дисфазия,дислексия и аутизъм и много малка, и само много опитен лекар може да направи разлика .Въпроса ми е най -вече към Saule , на която съм чела най- много постове/ можи би има и много други които могат да отговорят , но признавам , че отскоро ги следя/ -кой лекар и е поствил диагноза дисфазия на детето , защото в повечето случаи лекарите като чуят , че детето не говори се поставя диагноза ; аутизъм , без никави изследвания .Ние сме искали изследвания за тежки метали , но са ни отговаряли, че няма смисъл-Пловдив не бил замърсен град?Не желая да навлизам в подробности. Може би не е най- правилното лечение , което се прави от четене на вече успели майки, но трябва нещо да се предприеме .Четох и руски сайт на родители с проблеми в развитието  на децата, и там се постъпва по същия начин - всеки сам намира вярното лечение , или поне се опитва. Успех на всички през новата годнина  и нека се пише ,и споделя ,защото само така може да се постигне някакъв успех!

Славея, истината е, че в ранна възраст и Господ не може да каже със сигурност дисфазия ли е, аутизъм ли е или някакъв друг проблем на развитието. Злокобно много професионалисти приравняват липсата на реч (и съпътстващите характерни особености) с аутизъм. Обаче преди четвъртата година да се говори за диагностициране е несериозно. Освен, разбира се, ако аутистичното поведение не е просто очеизваждащо. Вижда се проблем, пробва се едно или друго. Моят син получи диагноза дисфазия чаааак след четвъртата му година. В Белгия беше това.

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 00:18 от Saule

# 562
Здравейте и от нас,
И аз съм се психирала, като повечето и само чета ли чета. Синът ми е на 2 години и не казва нито една дума. хаотични срички казва понякога. С храненето и дъвченето няма проблеми, фината моторика му е добре развита, общата също горе-долу. Изкачва стълби като се хваща за стената, слиза с помощ, не може да подскача на едно място и все още няма водеща ръка. Реди конструктори, дървени пъзели и формички за сортиране, също и може да ниже формички от тези дървените низанки. Имитира рядко-примерно бърсане на под или нещо подобно. Маха за чао, не дава целувка. Гледа прекалено много baby tv или поне гледаше защото от два дни решихме изцяло да спрем телевизора. Не страни от деца, но все още не си играе с тях. Опитва се да се храни сам с лъжица, изцапва се целия, но поне има желание. Не посочва по картинка или предмет, но понякога сочи, ако иска да достигне предмет, който е твърде високо. Почти не изпълнява команди. От около 2-3 седмици започна да се тръшка, когато не позволяваме нещо. Усмихнат е и има добър зрителен контакт, също има и пинсетен захват от доста малък. На 1 год. и 7 месеца сме правили консултация с логопед, не видя проблем, но за тези 5 м. няма никакакво развитие. Изчетох темите назад и прецених, че не искам да правя аудиограма, поради пълната упойка и няма смисъл да го водя за обследване в "Св. Никола", доколкото пътят е работа с логопед и психолог, независимо от диагнозата. Моля да ми препоръчате (може и на лични) логопед, който работи успешно с по-малки деца. Пумпелина не са ни удобни, живеем близо до мола на Стамболийски.
Благодаря Ви!

# 563
Благодаря ти Saule , бях 90 % убедена , че такава диагноза не е поставена в България , затова питах точно теб. Ако има други майки , която пишат  в сайта - нека да споделят ,кой лекар в България им е поставил диагноза : Дисфазия на детето .Майките / а и бабите /трябва да знаят на кой специалист да се доверят, защото на повечето лекари не им се наблюдават такива деца - сега най- модерното е да поставят диагноза :аутизъм.Не ги интересува , че с тази диагноза могат да върнат детето още назад ,като ги оставят без изследвания и лечение /защото нямало такова/ .Оставят родителите сами да търсят разрешение на въпроса .Моето мнение , че самите лекари не са толкова подготвени , колкото майките в Bg mamma. Успех на всички !

# 564
  • София
emilova_s, това което описваш много съвпада  с поведението на моя внук. При нас очния контакт беше много зле, но благодарение на работата и диетата /която още спазват/ има рязък скок. Той е на 2г. и 2м. Не знаем дали е от това, но пробват.

# 565
  • София, Люлин-8
Slaveq 7 Малката е с диагноза моторна дислалия поставена й беше на 3 г. и 5 месеца от невролог. Само да кажа, че тя освен говорните проблеми има и увреда на мозъка точно в единия говорен център.

Каква е разликата между дислалията и дисфазията?  newsm78

Иначе към момента детето прави изречения от по 3-4 думи (изведнъж започна), но не са правилно граматически построени и експресивния речник е много малък за тази възраст, около 100 думи, като тук включвам абсолютно всички думи, които й се разбират. Останалото е напълно неразбираемо. Много е общителна и контактна, но говорните проблеми започват вече да й пречат.  Sad

Ето как говори, това клипче е от есента.

Ако някой може да преведе.  newsm78  Wink

# 566
Slaveq 7, на моето дете беше поставена диагноза по МКБ -  F80.1 разстройство на експресивна реч, това мисля, логопедите наричат дисфазия на развитието, по-запознатите да кажат. Поставена ни беше от детски невролог в България. Когато заведох детето на логопед за първи път логопедите искаха от мен детето да посети невролог за диагноза, те не се ангажираха с такава. А посетихме първоначално трима. Дислексия мисля е нещо съвсем различно.
Нашата логопедка също никога не е искала от нас да нижем, сортираме и др. такива. На заниманията се говори. Първата година едва по 5 минути успяваха да и задържат вниманието. През другото време тя искаше да е до мен, или тичаше, лежеше по пода, хвърляше, примерно и показват коте, тя го грабва, мята, пищи. И сега е много зле с фината моторика, не може да нанизва, да сортира. Но изречения прави и то все по дълги.
Също логопедката иска от нас детето да приема някакви добавки, подканя ни. Но при нас това до преди няколко месеца беше много трудно, и с храна съм пробвала,  усеща и тръгва да повръща.
Нейсе омегата вече я пие, но как давате препарат на хапче?

# 567
Saule , благодаря за бързия отговор и за уточнението на разликата между препаратите. На коя фирма сте ползвали L карнозин?Нашето детенце няма припадъци .В схемата която прочетох на 28.05.14 там не  видях за Пантогам и Глицин / може да съм пропуснала/ . Заедно с всички други медикаменти ли ги приемахте?Има ли значение кое  кога се приема ? Ако Ви е трудно всичко да пишете отново ,моля да ми посочите само къде да чета.Благодаря за това, което споделяте с майките , защото в България всичко е един омагьосън кръг.

На НАУ фуудс ползвахме Л-карнозин, по 500 мг 3 месеца, един по 1000 и още 2 - по 500. Пантогам и Глицин - това са завършващите фази в нашата терапия с добавки, тях ни донесоха от Русия, Глицинът обаче е лесно достъпен навсякъде. Ако мога да каж, че нещо помага почти винаги в една или друга степен (за съжаление - не мога да кажа винаги, има и случаи, в които не дава ефект) е дишането на кислород под налягане в барокамерата.

Има стриктни протоколи при аутизъм, които казват кое след кое следва. Но в нашия случай не се касаеше за това, макар, че речта, грубата и фината моторика бяха просто плачевни. Така, че заложих на аминокиселини, витамини от б-групата, омега мастни киселини и ноотропни вещества (Ноотропил, но това с благословия от невролог). За съжаление, у нас няма кой да помага на родителите, решили да помогнат на детето си по биохимичен път, налага се да действаме на принципа на пробата и липсата на ефект. Ако на вас са ви казали, че се касае със сигурност за аутизъм, оббикновено родителите правят изследвания за фолатен дефицит (особено, ако детето върви по-дребничко), гъбични инфекции (с фекална проба) и тежки метали. Това са трите неща, които обикновено се търсят, може би някой от другите родители ще добавят повече.

Важното е да се търсят начини.Аз съм психолог, напуснал професията, отвратен от повсеместния шаманизъм при грижата за децата с проблеми в развитието и макар това да съм учила и практикувала (макар и не с деца), убедено твърдя, че да "лекуваш" проблеми в развитието с низане на макарони и сензорни масажи е все едно да сложиш лепенка на счупен крак.

Ако ми разкажете повече за детето, можем да помислим заедно.

Пантогам-а таблетки или сироп ползвахте? Като количество колко опаковки ви трябваха за един "курс"? Има кой да ми донесе и искам да поръчам за моето дете.

# 568
Здравейте,отдавна не съм писала.При нас нещата вървят добре.Казва и повтаря думи ,но на въпроси все още не отговаря.Нямаме и изречения,но вчра го чух да казва "чакай малко".Вече сме на 4и 4м.,времето си върви и на моменти се отчайвам,на моменти се обнадеждавам.Аз от добавките давах гамалона около два месеца .Хиперактивността доста намаля.Биокюр също давах ,но го замених с брейн бустер,давам и пробиотици.Продължавам и със звукостимулацията.Отчитам напредък през изминалите 4 месеца -откато предприех мерки.Най вече напредъка е поведенчески -концентрацията доста се повиши.Дразни ме ужасно тази ехолалия.Питаш го "кой е този",отговаря"кой".Питаш "Какво е това",отоваря "коко".Не знам дано го преодолее .Нашата логопедка много ми препоръчва делфинотерапия.Правят такава в Мармарис.Доста пари си е .Някой правил ли е подобно нещо?Дали ще има ефект?Иначе и аз мисля да пробвам биофийдбека,а барокамерата съм я оставила за краен случай.На мен много страшна ми се струва,ама ако мерките дето предприемам не свършат работа и до нея ще опра.Сигурно и с л карнозин ще се снабдя да давам.

# 569
Здравейте , мили момичета ! При дисфазията имаме разтройство на експресивната и рецептивна реч . При дисфазията водещо е езиковото нарушение. Дислалията е неправилно произношение на някои звукове , или артикулационно нарушение .Причините за дислалия са заболявания на челюстите , на зъбите ,аномалии на устните и езика , на твърдото и мекото небце ,- недоразвитие на звукоразличителните способности.Колкото до това ,как се дават твърди лекарства на децата ще ви кажа нещо, което и известно можи би на всички.Стривате таблетката на прах , разбърквате я с някакъв сок или мляко . Ако приема с лъжица , значи с лъжица , ако ли не, както е моя внук - разтворен с малко сок и със спринцоката за Панадол - в устата .Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт