Австрийска тема- №51

• 67 129
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
Avinceto, дано и други да се включат.
Аз за Германия гледах един филм, в който показваха дискриминацията. Като ти чуят името или акцента и веднага ти казват, че жилището е заето.  Rolling Eyes
Но аз самата не съм се сблъсквала с подобни проблеми.

# 31
Трябва да оправя акцента Laughing

# 32
Нашият опит е малък (апартаментът е може би 4тия, който мъжа ми е видял), но никъде не са питали за деца. А мъжът ми не говореше и дума немски. Може би е до квартал, знам ли. Но пък и договорът ни за наем е чуден. Има ли изцапани стени - плащаш пребоядисване. Какво го интересува хазяинът има ли деца, няма ли, и дали примерно цветните моливи се държат под контрол  Mr. Green

# 33
  • Пловдив
друго съм чула аз - ако имаш деца и си наемател от една година, при спиране на плащането на наем закона те пази - наемодателя трудно те гони. Закона един вид закриля хората с деца, сега не знам дали не каза "малки деца", но и въпросният приятел на баща ми, който е 10 години там трудно е намерил жилище първоначално..явно не им е проблемът в цапането, а след това в плащането дали ще сте коректни.

# 34
друго съм чула аз - ако имаш деца и си наемател от една година, при спиране на плащането на наем закона те пази - наемодателя трудно те гони.

Глупости.
Ти на това разчитай  Laughing

# 35
  • Пловдив
хахах,не бих разчитала на това, но много други явно са го правили  Laughing

# 36
хахах,не бих разчитала на това, но много други явно са го правили  Laughing
Tи лично познаваш ли ги?
Можеш ли да цитираш закона?
Кой е този закон дето пази семействата с малки деца и им позволява да не си плащат наема?

# 37
Момичета благодаря за коментарите ви:)

Това в закона за семействата с деца не го знаех...Ние търсим в 4-ти район, тъй като каката ходи на градина вече, а на мен ми е супер удобен транспортът до работа.
Може би нашият апартамент още ни чака / поне с това се успокоявам/ Rolling Eyes.

А относно сериозността - все пак ни виждат какви сме,всички документи, които си изискват си ги имаме, има си Kaution, има си договор - всички са защитени според мен.

Стискайте палци да излезе нещо до седмица, две  Praynig

# 38
Ако си платиш калцион и си спазваш договора, плащаш си редовно наема, аз не виждам причина някой да не иска наемател с деца. Ами някои части от населението на този град като имат по цял катун деца, те да не живеят на улицата?
Avinceto , горе главата, ще се намери квартира, но все пак вижте и в някой друг бецирк, поне транспорта в този град е редовен и удобен почти навсякъде.

# 39
Avinceto, точно в 4 намерих от страницата, която ти написах  Simple Smile

Beruška, транспортът е редовен, но аз в 10 например не бих отишла да живея.
Хубаво е градината на детето да е наблизо, а и след това ще тръгне на училище и от 10 ще е трудно да го приемат в 4

# 40
Ох, изобщо не съм наясно с детските градини и как става приема, извинявам се, че се обадих неинформирана  Sad
Иначе имах предвид съседен бецирк или пак по- трудно става приемането?  newsm78

# 41
Beruška  - и аз това се питах при отказите - къде живеят всички с деца Thinking

B & C - напълно споделям мнението ти относно градините и горе споменатия бецирк:)

Още веднъж благодаря за подкрепата - ще намерим, но явно трябва време..Simple Smile

# 42
Avinceto, в 4 има жилища, но са скъпички или разпределението на стаите не е много добро.
Сега са построили страхотен блок до Anton-Benya-Park  Heart Eyes Не знам какъв е този блок, но многооо ми харесва  Heart Eyes
Ние търсихме няколко месеца, докато намерим жилището.
И добре, че беше мъжът ми, който не искаше да живее къде да е, за разлика от мен по онова време.
Аз цял ден се рових в Интернет, а той след това казваше - не, не, не  Laughing
Тогава изтъкна градините и училището като причина и се оказа прав.

# 43
B & C - явно мъжът ти мисли като мен, защото и моят търси каквото види, а аз - не, та не.../ поради изложените причини - градини, транспорт и тн./.Ще го накарам да се разходи утре до там да разгледа /ние точно в този район гледахме последните дни, но точно този блок не сме видели/.

Момичета извинявам се, ако го обърнах на чат Embarassed

# 44
Avinceto, няма смисъл да разкарваш мъжът ти да гледа новия блок
това е блокът: http://www.raiffeisenevolution.com/de/big/immobilien/wohnimmobil … projectid/155163/
намира се на Plößlgasse 15
В момента жилищата се продават, а след това наемът ще е доста висок.
Аз определено на този етап нито мога да си позволя да си купя там жилище, нито да наема.  Rolling Eyes
А толкова ми харесва  Heart Eyes Една ограда го дели от парка и е почти в центъра.
Апартаментите са с огромни тераси.  Heart Eyes
Блокът мечта  Heart Eyes

Търси в  http://www.immobilien.net/
като напишеш само 4 и трябва да имаш търпение.
А и като се появи нещо ново, трябва веднага да се обадите и да отидете да видите жилището

Общи условия

Активация на акаунт