ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 736
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета, имам нужда от помощ.  Малкия от 2 часа ми виси на гърдите и като го оставя в леглото надава вой. Държи се като гладен-смуче си ръцете, отваря широко уста, като го гушна почва да"кълве" а не е гладен - пробвах го с АМ даже и не преглътна. ККакво е това чудо незнам.

и ние сме така, ужасно е.
Не мога да разбера от какво е Cry

# 166
Svetoslava възможно е нуждата на бебо от кърма да се е увеличила и с висенето на гърдите,малчо подава сигнал на тялото ти, че трябва да произвежда повече.Обикновено за 2-3 дни нещата се подреждат.Другия вариант е,ако бебчо изпитва дискомфорт и суче за утеха и успокоение.  Peace

# 167
  • София
.светослава, и при нас е така, особено нощно време. Точно си описала действието като кълвене, а на мен Алекс ми прилича на къртичка, сякаш търси, а не може да види гърдата. Определено го прави за успокоение, а не от глад!

Лефакса давам три пъти по две помпичка!

Давам биогая и не съм забелязала да повръща повече от обичайното.

Днес  бяхме на първа ДК и педиатърката ни каза да започвам да давам витамин Д, по една капка дневно. Освен това, като й показах как се бели кожичката около слабините ми препоръча да взема крем срещу подсичане на себамед, защото този който използвам судо крем е доста силен и явно не понася добре. Ползвала съм само него при Виктор, но явно кожата на Алекс е по-чувствителна.

Пъпчето падна преди два дни, но ще го третирам със спирт и пудра докато се изчисти съвсем и се поприбере, защото е доста изкочил.

Белисима, искрено ти съчувствам. Знам как се чувстваш, преживях същото с първото дете. Той от самото си раждане непрекъснато ревеше и почти не спеше... Бях станала кълбо от нерви... Намирайки някой да те отменя за поне час от време на време, а ти излизай сама на вън да релаксираш, много помага!

# 168
ЛЕФАКСА :2 ВПРЪСКАНИЯ В ХРАНАТА

# 169
Благодаря ви за комплиментите мами   bouquet
Аз пак имам въпрос малката постоянно показва че е гладна и реве .. Незнам дали не я боло коремчето от смяната на АМ или нещо не я засища.. Вече незнам какво да правя а и забелязах че от Лактаната повръща често.. Моля дайте мнение или съвет  Confused

# 170
Здравейте и от мен, дойде и моят ред да се похваля с най-хубавото нещо в живота си - тази сутрин в 08,55 ч. се роди дъщеричката ми Дария, 2950 г, 49 см. Имах силни контракции 7 часа, накрая обаче се наложи спешно секцио, за да спасят мен и бебка. Важното е, че сега тя е добре, а аз лека полека ще се възстановявам Wink

# 171
  • Пловдив
Честита дъщеричка v.r.i. , много да ви радва, а на теб бързо възстановяване.  Grinning

# 172
  • София
Аз имам още едно питане към ЛЛЛ:
След кърмене изцеждам както споменах гърдата от която съм кърмила (другата не) - така ли трябва или да изцеждам и двете?
Успявам да изцедя между 20 и 50 мл, повечето пъти по 20мл. Бих искала да съхранявам изцедената кърма в камерата, имам торбички за целта, но питам - мога ли да събирам/доливам кърмата от няколко кърмения през деня, като я държа в шишенце в хладилника и вечерта да я излея в торбичката и прибера във фризера? Така ще позапълня торбичките, че сега са с по 20 мл почти всяка.
Благодаря!

Относно това коя гърда трябва да се изцежда, зависи каква е целта. На теб за какво ти е нужно изцеждането? По принцип не е добре да се произвежда значително по-голямо количество мляко от това, от което бебето се нуждае, защото създава риск за стомашни неразположения.  Ако обаче има причина да трябва да се събират запаси от кърма във фризера, тогава можем да помислим първо дали има възожност да се избегне това запасяване, после - с колко време разполагаш, за да събереш нужното количество (ако става въпрос за нещо, което не искаш да обсъждаш тук, може да ми отговориш в ЛС, за да имам представа с какви идеи мога да съм полезна). А ако изцеждането е заради бучките, които в началото се появяваха, ако вече не се образуват или дори да ги има, ако след кърмене се разнасят, тогава няма нужда от доизцеждане.

Прясно изцедената кърма може да се прибави към охладената, като годността на цялото количество мляко се определя от часа на изцеждане на първата доза.

# 173
Дубрутрууууу Simple Smile
Моето малко будилниче реши, че е време за закуска та рекох да уплътня времето и да ви питам
на вас прегъват ли ви се ушенцата?
Ние като спим редовно едното ни е смачкано и залепнало чак. Почвам да се тревожа да не се деформира и да ходи после с клепнали уши. Thinking

# 174
Дубрутрууууу Simple Smile
Моето малко будилниче реши, че е време за закуска та рекох да уплътня времето и да ви питам
на вас прегъват ли ви се ушенцата?
Ние като спим редовно едното ни е смачкано и залепнало чак. Почвам да се тревожа да не се деформира и да ходи после с клепнали уши. Thinking

Добро утро и от мен ,
относно ушите аз със баткото бях мн уплашена и го държах с лента на главата ,че викам да не ни щръкнат ушите,а сега малката не съм забелязала да ги подгъва.
ХуБАВ ДЕН ОТ МЕН НИЕ СЕ ГЛАСИМ ЗА РАЗХОДКАА

# 175
Мирче-Немирче и на двете ми деца се прегъваха нищо им няма  Peace
v.r.i. честита дъщеря,много здраве и щастие и желая   bouquet
Момичета бебоците ви са разкошни радвам се , че ни ги показахте  Heart Eyes
Пъпчето третирах точно 2 пъти след падането със спирт и пудра.Бързо се подсуши и затвори.
Пампита ползвам Пуфис 2 доволна съм.
Маги вчера имаше сериозни колики и донякъде аз съм виновна,че прекалих с доматите,а подозирам отдавна,че не и понасят  Rolling Eyes Днес ще взема Ентерокинд на баткото само това помагаше пък да видим  Thinking
Ето и една обузила се Маги на 1 месец :
Скрит текст:

# 176
Момичета имам въпрос,знам,че не по темата,ама незнам къде да попитам.От този 45-дневния болничен са ми изплатили последните три дни на 16,19лв на ден,а другите дни на 17лв на ден.Сега влезнах да проверя този болничен от болницата на колко лева на ден ще ми го изплатят и видях,че пак е по 16,19лв на ден.Някой знае ли защо ми го изплащат на по-малко.Има ли и при вас нещо такова?Мислих си,че всички дни ще ми платят по 17лв на ден.

# 177
Здравейте! Въпрос към ЛЛЛ:
Родих на 15.06., дъщеричка 4020гр. Много хубаво се храни. Проблемът ми е, че нямам кърма, от двете гърди изцеждам общо 20гр. и я дохранвам с 60гр. АМ. Пробвах без добавка, но милата започва да реве, да си смуче ръцете. С 20гр. няма как да е друго. Държа я на гърда, но като я изсуче, започва да се изнервя и за ме дърпа. Винаги я кърмя от двете гърди.  Пия чай за стимулиране на кърмата, пробвала съм всичко , което го дават за стимулиране, но ефект няма. Толкова много исках да е само на кърма. Има ли някакъв начин да се стимулира кърмата или съм от тези 2-5%, които нямат кърма.Забравих да спомена, че след раждането бях с адски болки в таза и едва вървях.Личната лекарка ми каза, че от болката кърмата ми не е много. Благодаря предварително!

# 178
И аз се присъединявам към въпроса на Gini, но нямам достатъчно кърма по причина на стрес, та ще ми е интересно да прочета. Аз не дохранвам всеки път обаче, не повече от 2- 3 пъти на ден. Също така не цедя, преценявам по кратката часова разлика в храната, ревът и сплесканото коремче, когато е сукала на празни обороти за заспиване...

Относно обривът ни очеидно се касае за гъбички след антибиотиците, дерматологът предположи кандида, които често избухвали в подобен вид след употреба на антибиотици, докато се нагласи баланса в тялото. Та мажем сега два пъти на ден с противогъбично,а в останалото време каза Судокрем или Бочко, дори по белещата се кожа.
Това бялото, коеро в началото взех за остатъци от крем и исках да изчистя, а не ставаше, очевидно са гъбички, сами не падат...
Ще се потвърди дали е така в четвъртък с резултатите от акото.

# 179
Относно това коя гърда трябва да се изцежда, зависи каква е целта. На теб за какво ти е нужно изцеждането? По принцип не е добре да се произвежда значително по-голямо количество мляко от това, от което бебето се нуждае, защото създава риск за стомашни неразположения. 

Skrech, за какви стомашни неразположения става въпрос? на бебето или на майката  newsm78
Мики, тези капки ли си давала на баткото - http://biovita-bg.com/index.php?route=product/product&product_id=424
Ние взехме Коликинд а сега разбирам, че май Ентерокинд и Коликинд са едно и също.
И нашите уши се прегъват и внимавам, когато го слагам да лежи.
За скока в растежа - ние май имахме такова чудо  Mr. Green точно трета седмица. И даже сега ми е странно, че яде по-малко. А то просто преди това ядеше по много.
От 7 юни до 1 юли е качил 950 г Simple Smile

А, и купихме си слинг джоб. Но сега се чудя как точно да го сложа на мен, защото има едни като дунапренчета в единия край по протежение на шева и не съм сигурна къде точно трябва да стоят те и каква им е целта. Купихме го от Зилана. Някой дали има такъв?
Амилия, щом се е получило така от стрес, може би трябва да отстраниш причината и да опиташ да релаксираш колкото е възмножно. Примерно аз забелязвам, че когато съм отпочинала имам достатъчно кърма. Иначе - не винаги.  Peace
И за ортопеда - благодаря за коментарите! Вече знам при кой лекар ще отидем, щом няма да е късно, ако отидем до 4 месец.
Честито на merlinatsts и на vri    bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 12:31 от little afternoon

Общи условия

Активация на акаунт