ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 668
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Нова мода при нас, Никола спи спокойно сутрин само по коремче на краката ми. Нищо не мога да свърша, един комп ми остана....

Laughing Ние пък сутрин само на шезлонга си вземаме дрямката / не иска в леглото/ и после чак след 12 заспива.

# 616
Време е да отида до библиотеката, последните 2 месеца от бременността изчетох всичко налично и от съседите взимах няколко книги. Момето препоръчай някое заглавие  Praynig

Мами, вие имате ли диастаза на коремните мускули? При мен има и херия като бонус. Това открих http://www.fitbabyhotmama.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0% … 0%B0%D0%B7%D0%B0/ като упражнения за възстановяване.

# 617
Mometo, Mary_Angel Разбирам добре, какво преживявате с тая жълтеница  Hug Ние вече преминахме през този етап, че даже и бяхме спаднали на грамове! Но за 3 дни дадохме 1 банка глюкоза м/у храненията (за млякото не настоявах толкова колкото за глюкозата да приема), и следващите 4,5 дни разреждахме 50/50 вода/глюкоза, и жълтеницата изчезна. Стискам палци бързо да минава  Peace
Lidkata, believe за кърменето и при нас все имам някакво притеснение! Винаги съм си мислила, че около раждане, кърмене и всички грижи около бебето - кърменето ще е най-естественото и лесно случващото се явление! Но уви...., и при мен от два дни гърдите са много меки, и малчо се изнервя с дърпане на зърното и мрънкане след около 5 до 10мин. след слагането на гърдата и започва сученето на празен ход. Така сменям и двете гърди по няколко пъти, след което изцеждам и в повечето пъти няма и капка  ooooh! Тъй като през нощта не се събужда за кърмене, аз се изцеждам и тази нощ едва 100мл изкарах и от двете ( а нали уж през нощта лактацията е най-засилена)! Снощи за последното хранене го дохраних с 30мл и си ги изпи. Нищо не разбирам. А не спирам да ям сурови ядки, пия лактогонен чай от месец и изпивам поне 2л течност за денонощие. Пия и спирулина.Почти след всяко кърмене доизцеждам и изведнъж такава рязка промяна!!!
ЛЛЛ заради написаното по-горе, питах и за бирената мая, защото само това не съм опитала! Не разбирам дали му стига млякото!

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 12:48 от musleto

# 618
Здравейте, мамчета!

Нас коликите доста неприятно взеха да ни мъчат Confused  от което дребс взе да добива невротичен глад - час от началото на предното кърмене и вече писва smile3541 и айде пак цоцане Rolling Eyes Иначе изглежда като да наддава добре, макар храненията му да добиха доста чест, но разпокъсан и кратък като времетраене характер. В тази връзка да попитам ЛЛЛ: има ли нещо  неправилно в това да  му предлагам гърда на  половин-един час като стане неспокоен, при положение, че безпокойството  му видимо се дължи на коликите, а не че толкова е огладнял...,но пък сукането го поуспокоява Rolling Eyes  Мисълта ми е дали не му претоварвам така стомахчето с това начесто постъпване на  храна и вместо да съм му полезна, да "подпомагам"коликите да го тормозят още повече? Rolling Eyes  Другото което е, че по  начало моят малък змей се нацоква доста бързо - в повечето случаи за 10-тина минути е готов. Рядкост е кърменето да трае като "по книга" 20-30мин. На мен ми се вижда недостатъчно това времетраене за да е успял да се засити, но пък виждам, че гълта активно, устенцето му е препълнено с кърма, та често чак се задавя от притока й и от лакомията си Mr. Green..., та вероятно все пак си поема нужното количество.  Аз пробни тегления не правя, защото нямам подходящ кантар, но днес (впрочем закръгляме 20дни) направих два различни опита на обикновения механичен домашен кантар, на който се тегля аз - първо с голям панер, застлан с пелена - празен тежящ 1/2кг, а после с дребс в него, а вторият опит за сверяване беше да се претегля сама, а след това и с детето в ръце. И двата опита дадоха 4кг за негово тегло, а се роди точно 3кг,  а най-ниското му тегло след раждане беше 2850....Та колкото и да не е прецизен в грамовете моят домашен кантар, около 1кг нагоре за 20 дни мисля, че есъвсем ок.

deni_k, да ти благодаря за идеята за охладения зелев лист - почти се разнесе петното и е останало бледо червено, но гледам да не прекалявам, че да не ми повлияе на млекопроизводството Grinning

И докато пиша на вниманието на ЛЛЛ, още един въпрос - какъв контрацептив бихте ми препоръчали, който да не се отрази на кърмата, но и да е достатъчно надежден, защото предвид, че съм секцо, задължително трябва да се пазя от скорошна нова бременност?

Абе мамчета, тоя билерубин от болницата никой не ни го  е изследвал. Педи  като дойде  вкъщи след изписването констатира лека жълтеница, но  каза, че ще си отшуми и действително за 3-4 дни се махна  жълтевината на  лицето, но сега на моменти пак ми се вижда леко жълтеникав, та не знам....

Да питам  и мамчетата  със секцио - след колко време е  безопасно да се започнат някакви гимнастики за стягане на корема, пък и изообщо за възвръщане на  добрия общ тонус на  тялото?

Още по  доста от обсъжданите теми ми се искаше да се включа, но... ставам, че много време се  замотах пред компа, пък ще стане жега, а искам  да се разходим с младия господин bowuu Heart Eyes

Хубав ден на всички!

# 619
Здравей believe,
При нас нещата са почти същите, но като прибавиш и това, че понякога връщаме. Не съм сигурна на какво точно се дължи нежеланието да спим- понякога са колики, а понякога просто от умора не може да заспи. Аз се шашнах когато ми серегулира кърмата. В един момент просто ми омекнаха гърдите. Иначе и аз си изцеждат по 20 на мл. Сега нещата се нормалиИраха и отново изцеждам, но не често . Така че не смятам че ти свършва кърмата. След няколко дни нещат ще се регулират . А спането при нас е в количката. Като се разхождаме и после спи по спокойно.

# 620
Primavera11 и при нас има повръщане,даже вчера си се шашнах,че беше два пъти на едно хранене и то добро количество,не както друг път стичане по бузката...Звъннах на една педиатърка и тя ми се накара,как  можело да предлагам и двете гърди,трябвало да ги редувам на храненията и какви били тези 30 мин. на хранене,той се наяждал по-бързо и наистина го виждам как като се храни,част от кърмата излиза извън устичката му и се стича навън...А относно гърдите и моите са меки,просто ми е много трудно да преценя кога се наяжда,явно е лакомичък и дано повръщането е от това,а не индикация за някакъв проблем...

# 621
На вас зачервено ли ви е още около епизиотомията? Аз даже имам едно петно като натъртено по-твърдо и зачервено е. newsm78
В понеделник бях на преглед и док каза, че съм ок, но да продължавам със смрадликата и цикатридината, явно има защо  Thinking
Бях спряла цикатридината, защото почна да ми е дискомфортно вече от нея, но може би ако пръскам съвсем малко на зачервеното място ще е добре...
При вас как е положението?

# 622
везничка, ходихме миналата седмица на преглед във Вита при д-р Беличева. Много спокойна и приятна жена, обяснява всичко, прегледжда обстойно и внимателно. Много съм доволна и препоръчвам.
Тя ни показа масажа на тялото, масажа за очето. Така се случи, че днес пак ходихме при нея - сега ни показа и едно упражнение за изправяне на главичката.

Иначе Радослав се заглежда и проследява предмети, обръща се като му дрънчим с дрънкалка, задържа главата, когато го държим през мишничките и е по корем.

Имах май още да пиша, но не помня Simple Smile

# 623
Mometo, благодаря за споделения опит.

believe_, изследванията са правени на 1 месец и 4 дни.

Gaggi, благодаря за идеята. Ще опитам и ще споделя.

Miss Blondy~Redhat, изследваха ни билирубин, защото на консултация на 1 месец на бебо, той жълтееше още и педи реши да провери. Иначе от родилния дом при изписването ми казаха, че кара жълтеница, но всичко било в нормите, вероятно после доста се е позасилила или пък е упорита при нас.
За гимнастика след секцио, моят гинеколог кажа, че месец след секциото може да се започне спорт.

# 624
На вас зачервено ли ви е още около епизиотомията? Аз даже имам едно петно като натъртено по-твърдо и зачервено е. newsm78
И аз имам същото.  newsm78 Другата седмица ще ходя на преглед, а иначе Цикатридината и смрадликата само 10 дни ползвах.  Rolling Eyes

# 625
виждам, че се заговори и за неприятни последици от раждането и да питам и аз - някой има ли проблем с хемороидите - аз много страдам и какво ли не мажа, а дали може и да се пие нещо, съвместимо с кърменето освен хомеопатия? Утре е нашата месечинка и вече планирам и питката... дали е проблем да е един ден преди 40-я ден че тогава е неделя ?

# 626
здравейте мамчета
и при нас спането сутрин след  4 - 5 часа  е трудно и става само между нас с тати на спалнята иначе пробвах я два часа в нейния креват и не се предава и си мрънка и плаче докато не я преместим и спи после около 4 -5 часа без да се събужда а нощем си ядем 2 пъти в 2 часа и към 5 часа повечето пъти 
лек ден от нас и много усмивки

малко photo : http://prikachi.com/images.php?images/302/7475302z.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/307/7475307X.jpg

# 627
Деси, и аз бях спряла да ги ползвам, но започнах да се чувствам много дискомфортно.Сега ми е по-добре.

Светла, на мен ми се бяха появили след раждането, когато се пръсках с Цикатридина ги напръсках и тях, и се скриха. Има супозитории цикатридина за тази цел, пробвай ако искаш.
За пиене не знам.

# 628
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Добро утро,имамвъпрос към ЛЛЛ
От началото,когато започна кърменето,до преди няколко дена (период от месец) усещах гърдите си напрегнати между храненията,дори твърди като камък на моменти и още преди да е дошло време за следващото хранене протичаха,но сега всичко това изчезна изведнъж...Много трудно се приспиваме с малчо след хранене,спи по час,час и половина между храненията,които са на 3 часа някъде,имам чувството,че не се наяжда...Слагам го и на двете гърди,дори след хранене се доизцеждах преди,(не по много,около 20-30мл.)Също преди хранене изцеждах по 10-ина мл.,нужни са ми за капките,които давам,сега като опитам се случва доста по-трудно...Неспокойството и безсънието на бебо и на коликите се дължи,но сякаш, кърмата ми спира...Какво мислите според това,което съм описала,дали е наистина така??? newsm78
Благодаря предварително!

Здравей, believe_,
След първите дни и седмици, когато повечето майки описват, че гърдите са им напрегнати, настъпва момент, в който кърмата се урегулира според нуждите на бебето. Постепенно гърдите омекват и напрежението в тях спада. Това е нормален физиологичен процес и не води до намаляване на кърмата, нито е показател, че кърмата намалява или спира.  Постепенно бебето расте и започва да бодърства повече между кърменията, така че по- краткия период на спане между кърменията не би следвало да е свързан с глад, а с физиологическата нужда за общуване с околния свят.

# 629
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
....
ЛЛЛ заради написаното по-горе, питах и за бирената мая, защото само това не съм опитала! Не разбирам дали му стига млякото!

Здравей, musleto,
Бебетата понякога преминават през периоди, когато искат да сучат много често, видимо са доста нервни и сякаш са залепени за майките си. Най-често те се наблюдават през първите  3-6 седмици от живота на бебето, а след това могат да се повторят на 3, 7, 11 и 12 месеца. Тези периоди се наричат скок в растежа и са свързани с енергийните нужди на детето - периодически същите рязко нарастват и започва да не му стига обичайната порция мляко. Възможно е и твоето бебе да преминава през подобен период на скок в растежа. Често майките споделят, че когато бебетата им преминават през подобни периоди на скок в растежа, усещат гърдите си най-празни, но реално през тях преминава най-много кърма. Просто поради честото сукане бебето не позволява гърдата да се препълни.
Би било добре да продължиш да предлагаш често гърда, да се опиташ да приложиш всички работещи за теб техники за увеличаване на млякото, както и да си осигуриш максимално усещане за спокойствие и приятни емоции. Чаша чай или друга любима топла напитка преди кърмене, топъл душ или просто гушкане на бебето може да са такъв помощник за отпускане и приятни емоции. Ето една полезна статия: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5186

Общи условия

Активация на акаунт