ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 784
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Алексче, те двамата ми правиха секциото  Simple Smile

little afternoon, аз като беше по-малък го подпирах с пелени. Сега вече на 3,600 е ок вътре . Когато забременях работех в малък град. Толкова харесвах спокойствието там, че исках да отгледам детето там. Е, за съжалене нямаше как да стане. И двамата с мъжът ми сме от София. Единственият проблем на малките градове е липсата на адекватни медицински грижи, ако се наложи нещо по-необичайно и това, че след определена възраст няма голям избор за развлечения на децата.

# 271
 Алексче23 относно твоя въпрос да ти кажа че и ние сме като вас..и аз съм в чуденка щот и при нас има пропуск понякога на 1 а друг път и на 2 хранения  . уж гледам да яде през 3-4 часа но вечер след 12 като се събуди да яде и объркваме целия режим..има моменти яде и през 2 часа дано наддавате и вие и ние като цяло когато е гладна й давам да яде иначе почва да се дере от плач..

# 272
относно корема, аз ползвам на мустела розовата серия -гела за стягане и крема за гърди.

Има какво да се желае, предния път с баткото още в началото на 3 месец стартирах със сериозна аеробика и коремни преси по над 100 бр. на ден, но тогава бях на 24 год., сега след повече от 12 год. съм по предпазлива.Още повече, че една приятелка сподели, че започнала упражнения след 3 месец и сега си докарала усложнения и лекаря и забранил-без излишни напрягания поне 6 месеца след секциото.Затова сега си трайкам. Но мисля да подкарам велоаргометъра по около 15 мин на ден.

# 273
Здравейте майчета,
И аз да се включа. Чета редовно, но нямам възможност да пиша, пък и от телефона ми е трудно. светослава павлова и при нас положението е подобно. Ще очаквам отговора с интерес. Да питам другите мами - какво ползвате при белеща се кожа? Ние имаме хидра бебе на мустела, но нещо не ми харесва резултата. А иначе да се оплача подсякохме дупето- ужас. Накрая само седла мол ни помогна. Лека вечер на всички (hug)

# 274
Love your Smile Дано положението с качването на грамчета да си остане все така добро и при двете ни пък останалото здраве да е. Иначе и аз гледам все пак да има някакъв режим и да си хапва на 3-4 ч., но и при нас го има това, че понякога и на 2 часа се събужда да папка и ако не и дам е страшен рев. Или то не е рев тя направо се дере. Ама стискам палци всичко да е наред пък да си хапват когато им е сладко на малчовците  Heart Eyes Hug

А Белисима аз съм изключително доволна от Гърчев и екипа му. За Георгиев по-скоро не ми допадна как работи, но мина вече цялата история със Женските консултации та не мис е връща натам вече.  Mr. Green

# 275
Здравейте,  мами! Ех, как се радвам, че вече сме в Родени 2014г. Колко бързо минаха 9 месеца и вече всички гушкаме бебоци...да са ни живи и здрави и споделяме само радости Simple Smile
Чая от анасон и копър аз го пия, а не го давам на бебка..въпреки че има жестоки колики, несмея да й сложа в устата друго освен кърма. Относно паузите между храненията моята прави по-голяма пауза само през ноща макс 5 часа, мен ме устройва, така що годе се отспивам...но не всяка нощ се случва де..всеки ден и нощ са различни, тъй като я храня на поискване. Също така не всеки ден кърмата е достатъчно хранителна, затова има дни в които бебетата ядат по начесто, зависи какво сме яли. Понякога е по мазна,, друг път по-водниста, затова паузити .са различни според мен.

# 276
А Белисима аз съм изключително доволна от Гърчев и екипа му. За Георгиев по-скоро не ми допадна как работи, но мина вече цялата история със Женските консултации та не мис е връща натам вече.  Mr. Green

И аз не чух добри отзиви за него за ЖК - то, но иначе много готин. Вкара мъжът ми при мен да се видим, беше ми запазил стая на 12 етаж, после заведе мъжа ми да види бебето. Изобщо страхотно отношение, а не е видял и една стотинка от нас, че аз нали бях по спешност там.

# 277
Искам да питам, тези които са на АМ - как се справяте с режима?
Малката всяка сутрин се буди по различно време, м/у 8 и 10:30 и е гладна.
Правя й по 90мл, но някой път остава, а някой път не й стига и трябва да правя допълнително.
Общо взето се получава така, че яде не под час, а когато е гладна..
При вас какво е положението?

п.с.: Май се справихме със запека и се наяжда повече с новото мляко, но коликите си остават и се дундуркаме почти по цял ден Sad

# 278
Jujetka , при нас е по същия начин, но когато споменах на неонатоложката, че яде около 90 мл. през около 2 часа само не ме уби с камъни. Каза, че за разлика от кърмата, АМ не се преработва така лесно и трябва пауза между храненията поне 3-4 часа. Откакто взех да го изпълнявам обаче животът ни се превърна в ад. Той едва издържа около 2-2,5 часа и после става страшно. Не помагат нито залъгалки, нито вода за повече от половин час. За съжаление от няколко места чух, че бебетата на АМ не може да се хранят на поискване като кърмачетата и стискам зъби и караме така с надеждата скоро да отмине и да се нагоди към този режим.

# 279
И аз така знам - поне 3 часа трябва да минат за кърмачетата на АМ. Да ви питам вие по колко давате - бебка в понеделник прави месец, засега давам по 100 мл, а от понеделник ще давам по 110мл. , но все реве и отваря устичка, лапа си ръчичката, дали й стига. Давам смесено - 30,40,50,60мл. Кърма и Допълвам с Аптамил,ч newsm78

# 280
Вчера четох, че лапането на ръце не е показателно за глад. Понякога бъркат коликите с усещането за глад, а друг път просто искат да се успокоят Simple Smile

# 281
Белисима, и аз четох доста по въпроса, но пък би трябвало, ако детето е гладно - да е преработило храната. Все пак за всичко друго обясняват, че всяко бебе е различно и трябва да го "слушаш" и да се съобразяваш само с него. Не знам..
Бтв и ние няколко пъти не разбрахме, че има колики, а мислехме че е гладна и я охранвахме като прасенце Grinning Аз засега се върнах обратно към Лефакса. Като свикне с млякото може пак да пробвам с Инфакол, за да сме сигурни дали действа или не.

# 282
Така е, но пък като слушах него се скъсваше да повръща, защото явно му идваше в повече. Бебетата са лакоми и това е един от начините да се отърват от излишното. Щом в Майчин дом, когато беше 1800 грама можеше да кара на 3 часа и сега ще кара  Laughing

# 283
Предполагам, че за момента просто не мога да уцеля колко да й правя и затова малко по-късно се налага дохранване. След това се старая да изчакам повече време съответно, затова и режима ми отпада.. Надявам се скоро да започнем по-точно и ясно да разбираме какво и кога иска Simple Smile
Съжалявам за спама! Simple Smile

# 284
Аз доста време правех по 120, докато установя, че твърдо яде до 100 и няма смисъл от повече. Докато установим това ще е дошло време за нещо друго  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт