ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 790
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Ах мамчета, как успявате да пишете. На мене не ми остава време да се изкъпя, да ям....  само ви чета. Та, страхоооотни снимки на бебоците   Heart Eyes  малки слънчица. Малката се обрина от 2 дена по личицето, а днеска и по гърдичките малко и раменцата. А като цяло доста голичка си ходи момата. Жегите определено не и понасят. Като сравнявам с други бебоци и ако аз я облека така съм сигурна, че няма да и е весело. Чудя се дали да не я заведа на педиатър да погледне тези пъпчици. На мене ми се струва, че е от допира и до моята кожа докато я кърмя. Двете се залепяме ииии се потим....Също така млечницата - не млечница още си седи на езичето - просто е бяло. На друго място няма бяло в устата... надничам докато реве   Mr. Green  За коликите - имаше със сигурност няколко пъти, но не съм сигурна, че винаги мога да ги различа. За сега и давам само чай от семена на копър (само това пие от биберон.... с вода още не се е излъгала, със залъгалка също), а аз пия чай за кърмачки в който също има копър. На вън е по боденце само.
Да ви се оплача - още не мога да я ползвам тази помпа. Зърната ме заболяват от вакума. Не знам къде бъркам. Ух.... имам още да разправям но очите ми просто отказват вече. Тия дни пак. Лека вечер мамчета

# 286
chilimura, поставяй по няколко пъти, докато захване правилно. Имах такива случай при неправилно поставяне, иначе не боли при цедене

# 287
Здравейте мамита!
И ние сме си вече вкъщи,още ми е странно какво си случва,а таткото беше през цялото време с мен в болницата-от първите контракции до изписването,само в родилна зала не.Тук е така Simple Smile
Иначе беба изкара по-тежка жълтеница и беше 3дни на лампи.За радост кърменето върви идеално,което спомогна оздравяването й.
Проблемът ми сега е, че още не мога да си седна на задника.Не само да седна,ами и да ходя или стоя права.Всичко така ме боли и смъди отдолу,страх ме е да се пипна Sad всичко е надуто и като бетон.Не знам какво да правя,чувствам се като инвалид,едва си намирам място за кърмене.Знам,че ще отмине,на сега е Кошмар!! Утре ще сваря смрадлика,дано помогне.И ходенето до  WC

# 288
И ходенето до  WC  ми е голям проблем,всяко.
На всичкото отгоре ме шиха "на живо" и беше един малък ад за около 1,30 след раждането Sad
Единственото ми успокоение е красивата ми дъщеря и това,че всичко минава и се забравя.
П.П Сори за продължението,не можах да се върна на предния пост.

# 289
За мазането на бебетата: ползвам преварен зехтин и за 3-4 дни всички места, които се белеха се оправиха.

За спорта след раждане: след предното раждане започнах с тренировки по тае бо 3  пъти в седмицата по 1 час и 1-2 пъти в седмицата бягане по 5км от около 45-я ден след раждането (секцио). Сега във вторник съм на контролен преглед и пак се надявам на същата зелена светлина.
Иначе водя подобен спортен график от 10 години.

# 290
Jujetka  нашата педиатърка каза че няма проблем бебка да е на поискване макар и да е на АМ а ако искаме да е на режим трябва да създадем такъв просто и ясно ми обясни че и в двата случая трябва да има 7 хранения на ден и през 3-4 часа.. От начало почнахме през 3 часа а сега както писах и на Алексче когато спи вечер не смея да будя а като се събуди тя примерно в 4 и яде следователно немога да я събудя в 6 да яде и чакам тя да поиска обикновено става след 3-4 часа всеки ден е индивидуален при нас така че ако си качва грамчетата не мисля че е проблем тези объркани часове макар че като е на режим знаеш кога горе долу ще приреве за папкане Simple Smile
Относно лохиите и аз имам още то е почти вече като бяло течение леко кафеникаво ..чакам да ми свърши да лекувам гъбичките че през лятото е ужасно да ги имаш.
Шезлонга и нашия е с лек наклон аз не смея да я слагам все още тъй като на нея тепърва и се оформя гръбначето затова предпочитам да я оставям на дивана под назор да поседи а като цяло е в коша от количката но я виждам че иска внимание и почва да стенка  Crazy

# 291
Mary_Angel благодаря!
Addy _1 стискай зъби още малко, след няколко дни болката отшумява - става по търпима. На мен нямаше кой да ми помага в болницата. И всяко ставане и лягане беше истинско озпитание,но стисках зъби и поглеждах към мъника Simple Smile . То като се замисля и сега на моменти ме боли доста, а вече минаха 10 дни от раждането. Ама и това ще мине.

# 292
addy_1,  честита дъщеричка. Да ви здрава, да папка, да спинка и да няма колики! В болницата научих мързеливия вариант на смрадликата. Понеже не ми се занимаваше да варя, го пробвах и наистина облекчава. В едно шише вода капваш малко йод. С такъв разтвор всеки път, след като ходиш до тоалетна, се изплакваш. Ако искаш пробвай, и сподели как ти действа на теб.

# 293
addy_1,  честита дъщеричка. Да ви здрава, да папка, да спинка и да няма колики! В болницата научих мързеливия вариант на смрадликата. Понеже не ми се занимаваше да варя, го пробвах и наистина облекчава. В едно шише вода капваш малко йод. С такъв разтвор всеки път, след като ходиш до тоалетна, се изплакваш. Ако искаш пробвай, и сподели как ти действа на теб.

Това е много полезно...прави се докато се оцвети водата като нюанс,много помага.Друго също така полезно е лайката или тетрата.Действат антибактериално и спомага за нормализиране флората и фауната..... Grinning

# 294
Благодаря за съветите,момичета.Сега действам активно със смрадликата и се моля скоро да съм добре, че се чувствам като инвалид Sad и болката понякога е нетърпима.

# 295
Благодаря за съветите,момичета.Сега действам активно със смрадликата и се моля скоро да съм добре, че се чувствам като инвалид Sad и болката понякога е нетърпима.

Съвет от мен (от личен опит) след банята със смрадлика ,след това мажи с йодасепт след 2-3 часа престой пак смрадлика и след това пръскаш със спрей Цикатридина.Чувствах се идеално така Simple Smile Успех и от мен

# 296
Момичета бебка е на 11 дена, според вас, мога ли да й давам домашно приготвен чай от копър. И ако да, моля да напишете рецептата по която го приготвяте.(може и на лични).  Hug
Благодаря предварително.

# 297
мами как се чувствате мен ме е хванала следродилната депресия и се чувствам ужасно, чудя се колко време е необходимо да се адаптираме и кога ще отмине това, какво може да се прилага с цел оттърсване малко или много от това състояние, дали като почнем да се разхождаме няма да се чувствам по-добре, отчаяла съм се, а има на кой да разчитам, имам нужда малко и от вашата подкрепа, имам чувството че само аз се чувствам така, споделете вие как сте?

# 298
Всеки един проблем ме смазва. Като излязох от болницата ми се ревеше постоянно. Страхове различни понякога ме блъскат в ъгъла и различни филми и сценарии ми минават през главата. Форумът както ме окуражава, че не съм сама в препятствията, така и ме подтиска - ами ако и това ми се случи и на мен?
Моят съвет са основни и прости неща: храни се добре, спи, излизай на разходка дори за 10 минути, прави по нещо любимо всеки ден, нека близките ти говорят за бъдещето с надежда. Аз при нужда ги питам: Нали всичко ще е наред? Те разбират, че съм в критичен момент и реагират адекватно и мило.
И при мен хич не е лесно. На 40, трето дете, десетки тревоги, бавно се възстановявам (както винаги), грижи колкото щеш, но и радости също.
Депресията много често е свързана с умората и стреса - антидот са почивката и малките удоволствия.

# 299
И аз така се чувствам на моменти.Амила е дала добри съвети.
Един малко глупав въпрос:как преварявате зехтина?на водна баня ли? А не е ли тежичък за мазане в жегите?София е дебело бебенце и искам да й мажа гънките да не изсъхват, но не знам какво е по-удачно...

Общи условия

Активация на акаунт