ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 760
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
здравейте и от нас , моля някоя мама ако вече е минала прегледа при ортопед да сподели впечатления  ,къде и доволни ли сте ? За София ме интересува ....нещо не ми идва на акъла къде да я заведа малката . Мерси и хубав ден ... Simple Smile

# 361
някой може ли да ми каже с този новия вид на сайта къде да си променя лентичката...
И аз най-после да се похваля,че на 02.07. ни се роди нашия син Светослав със секцио 3580 50см. след 5 дена преносване... Heart Eyes

# 362
Таня,честито!
На мен изгледа не ми се е променил...

# 363
# 364
Леле от вчера нещо ни се случва. Не знам колики ли са, скок в разтежа ли е нямам идея, но сме свръхактивни. Папаме на 2 часа и сме супер неспокойни. Направо не знам какво му стана на това детенце.  #Crazy Sad

# 365
skrech Благодаря първо за подробното разяснение! Ето и отговорите на въпросите ти:
Добавката от изцедена кърма ли е или АМ?
Добавката е от изцедена кърма и я приема от шише.
Ти как усещаш бебето си след сукане? Изглежда ли доволно и спокойно или се държи притеснително? Нощем колко часа пауза се получава без кърмене? Бебето приема ли вода/чай/глюкоза? Ползва ли залъгалка?
След около 20-30мин сукане си заспива като пич на гърдата и изглежда доволен, докато не го сложа в кошарата- и започва да се сърди и да плаче. Или най-много след около 5-10мин.Нощтната пауза е обикновенно м/у 24.00 и 6.00ч. Давам водичка след всяко кърмене за да изплаква устичката. ( Вчера при прегледа доки каза, че изглеждал леко обезводнен, и че трябва да давам м/у храненията повечко вода). Залъгалка все още не ползва, но съм на път вече да се предам и да давам, защото не мога да издържам да е все в ръцете ми за да не плаче!!!( Когато е в моите ръце все търси да сучи, а при мъжът ми не е така)
Дали успя да опиташ компресията и намираш ли да има ефект?
Пробвах, но нещо не ми се получава- в момента в който притисна гърдата и той спира да движи челюстите.
Когато бебето е приключило и с втората гърда, но е все още неспокойно, можеш да предложиш отново първата.
Почти не се налага да го връщам отново на първата, защото той вече спи дълбоко.
Само да добавя, че след вчерашния преглед се оказа, че трябвало да огранича храненията до 7 за денонощие и да спра с дохранването, защото за един месец общо е наддал 1500гр.( като се има впредвид, че първите 10дни не беше наддал заради жълтеницата).
Вече нацяло се обърках след прегледа и незнам трябва ли да дойзцеждам, или не. Предполагам, че след като наддава, имам достатъчно!? Или има вероятност, ако спра стимулацията и огранича храненията до 7 за денонощие пак да намалее?

# 366
Здравейте, момичета.
Mama na Viki, Вяра много сладки мишлета Simple Smile)))))
newsm10
Таня Димитрова честит син.   bouquet

# 367
Елси, благодаря, че писа!
Аз гледам да изцеждам, след като е ял, а да има за следващото ядене. Понякога му правя допълнително по малко АМ, ако не съм изцедила достатъчно.
Понякога ми е отчайващо това положение и май си търся подкрепа  Rolling Eyes
Понякога нямам време да се изцедя и си мисля, че по този начин ще намалее и без това не многото кърма.

Нещо по друга тема - родих със секцио. ДО сега не съм имала оплаквания, но от ден два имам някаква болка от лявата и от дясната страна малко над операцията. Мисля, че малко ми е подут корема там където ме боли. Трудно ми е да определя дали ме боли външно или вътрешно. На тези места имам и стрии. Дали е възможно да е свързано  newsm78
Днес ще звънна на АГ-то да питам за преглед, но ако на някой му говори нещо описаното, моля да сподели.

Таня, честито   bouquet

Amilia, аз по принцип ползвам Лактацид и съм доволна. Нямам забележки.

# 368
Добро утро ,
да Ви почерпя днес ставаме на 1 месец  Sunglasses

Вече сме 5190 грама и сме 59 см Simple Smile  малко сме неспокойни !
момичета вие спите ли след всяко хранене ,защото ние от сутринта сме спали 30 минути  #Crazy

# 369
 mama Barba, в легнало положение си слагаш стерилна марля, напоена с горчивка - около 10-на минути. Това го правих втората седмица, след като установих, че идиотската епизотомия е единственото нещо, което ме боли зверски и то така, че не мога да ходя, не мога да стоя, да седна....хранех се права (тихичко псувайки, извинете ме...).  След 2 дена точно спрях да усещам каквото и да било и преминах на натупване с памучен тампон след всяко ходене до тоалетната. Невероятен елексир за рани е това чудо, но моето не е разредено, това по аптеките е с добавена пречистена (дестилирана) вода, така че ще трябва повече процедури (може би), но си заслужава. С шведска горчивка само дето заплес не лекувам, но опитите продължават! Simple Smile
Musleto, как изглежда обезводненото бебе? Да не би фонтанелата да е хлътнала? Питам, защото аз не давам вода, но се замислям има ли нужда или не.
Въпрос към ЛЛЛ: възможно ли е заради регулиране на кърмата гърдите да стоят видимо празни, меки (на пипане), въпреки това да има кърма, която обаче заради мекотата да бива трудно изсмукана от бебето? Какво правим ако и силиконовите протектори не помагат? Пробвах и различни пози, но ако гърдата не е добра напълнена, нищо не помага. А с това сукане на 2, 2,5 часа трудно достигам до такова състояние. А и дърпането, ръмженето и ритането по време на кърмене го разбирам ли като неудобно захапване (пуска гърдата и веднага настървено иска да я намери пак), права ли съм? Хапвам жито, пия и доста вода и чай за кърмачки - не виждам особен ефект. Мислех, че с честото поискване, ще има пълни гърди, но уви....
Това да изцедя,за да има резерва във фризера ми е направо мираж на мен. Имам усещането, че не му стига, за 10 дена е качил не повече от 250 гр., при контролно мерене преди и след сучене - някакви си 30 грама (след 50 мин. игра с гърдата!). Слава Богу, днес вече кантарът показва изсукани около 90-100 мл. , но не знам дали не е временно (или дали проблемът с празната гърда и малкото изядено количество не е само за момента). Как мога да ги напълня тези гърди? Simple Smile
Само да допълня - проблемите дойдоха, след като 2-3 пъти цедя 90 мл. на ръка в шишенце - т.е. механично изпразвах и то все една и съща гърда (не последователно). Възможно ли е когато липсва стимулацията от бебето, да се получат нарушения в синтеза на кърмата, т.е. да е по-малко като количество?
Благодаря предварително!

# 370
Да попитам има ли друго бебче, което не прави пауза с хранения та през нощта? Sad ние се събуждаме като по часовник - през 2,30-3ч. От няколко дни даже и през по- малко иска да яде. През деня спи, но някъде след обедния сън се опулва и ако дремне 10-15 мин до вечерта , това му е. Чудех се дали не си е обърнал режима? Нормално ли е да  не можем да си организираме по голяма пауза вечер при положение че сме на 14 дни?

# 371
  • София
Здравейте момичета и честити на новите мами Simple Smile
gery_pink ние вчера бяхме на ортопед при д-р Алексиев и съм доволна от прегледа. За наше щастие всичко е наред.
sky_high__ и при нас положението е такова. Това ръмжене, дърпане  и настървено търсене на гърда го прави когато има колики по мое наблюдение. Ще чакам и аз отговора от ЛЛЛ.
Как сте с хълцането? При нас  е много често, независимо дали се е оригнал или не и нищо не помага. Хълца си по 15-20 минути.

# 372
primavera11, ние сме на 42 дни и още нямаме истинска голяма пауза през нощта - просто интервалът е по-голям. Не се шашкай изобщо, давай му да суче, още повече че само се събужда и то по едно и също време. Лека по лека ще се разредят храненетата, спокойно. Не им се връзвай толкова на приказките от родилния дом, че трябвало да почива стомахчето през нощта. Ами хайде да се опитаме да го обясним на едно ревящо от глад бебе. Simple Smile Вски фърфалак си е с неговите си номерца!  Wink
П.С - ние пък имаме зор да спим през деня! Едва днес показа, че и тогава все пак може...14 часа на денонощие ми мечта, но пък нощем спи здраво. Просто през деня съм обслужващ персонал.

# 373
Примавера, след 3 дни ще е на месец и се буди 2-3 пъти на нощ, случвало се е и през 1 час. За мен това е нормално!

# 374
И ние сме така плътно на 3 часа като по часовник се събужда , а така искам да премахна нощното хранене, някой има ли идея как става или той сам ще се регулира с времето?

Общи условия

Активация на акаунт