ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 772
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
 Amilia Pond, аз я ползвах до около 3-тата седмица някъде, но отделно слагах и компреси с шведска горчивка, което помогна да зарастне всичко много бързо и всъщност нямах нужда повече. Най-добре виж как са нещата при лекаря щом има сърбеж.  Simple Smile

# 346
sky_high, как си правеше компресите с горчивка?

Може ли някой да ми каже как да мина пак на старата версия на форума? Тази новата ми е много дразнеща... ooooh! Исках да си  сложа лентичка, но, като няма да я виждам, няма смисъл.

# 347
Гаги, напълно разбираема е депресията след такова раждане  Sad важното е че вече е отминало и е само лош спомен.
Аз ползвах Цикатридината оклоло 5 дена, но можех да мина и без нея. Още на следващия ден си сядах нормално, не съм имала никакви болки или щипане от перинеотомията (имам 5 шева) не съм си правила промивки  с нищо.

Мама Барба, за да виждаш подписите трябва да го отметнеш в пржфила си, по подразбиране е отметнато да НЕ ги виждаш.

Идея си нямам колко изяжда, той качва доста и не се притеснявам. Вече и многократните пелени ползваме, значи е почти 4 и половина кг.

Мажа само дупето където се търкат двете бузки с мас и невен по 1-2 пъти на ден, защото иначе се зачервява.

Къпем го всеки ден само с вода, заради прахоляка по улиците, докато не излизахме беше през ден.

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 09:41 от до-ре-Ми

# 348
До-ре-ми, благодаря за отговора!!! Simple Smile

За мазането. Аз почнах да мажа памперс зоната с мас. Само това ни оправя на нас подсичането. Peace Пробвах с преварен зехтин, но прекалено бързо попива.

И да питам, вие правите ли гимнастика на бебетата. Ние сега сме само на масаж, но май е време и за гимнастикаnewsm78 кога се почваше с нея?

За всички със следродилна депресияHug Hug Hug Намерете някой да ви гледа бебето, наспете се, наприказвайте се с приятелки (но не за проблеми!), угодете си с нещо за хапване, разходка, пазаруване...

Какво стана с Магдалена Величкова и мъничкия Преско?

И ние тия дни ставаме на 1 месец и мисля, че е крайно време за профилактичния преглед. Миналия път ходих на 40-тия ден, но сега не мисля да чакам до тогава. Аз почти не се третирах този път и малко ми е притеснено дали всичко е наред. Thinking

# 349
Здравейте!
Здравейте мами, искам да питам относно папането....мойта бебуна си прави 2 паузи от по 5 часа някъде.
И Надя прави две паузи - от около 21,30-22,00 до 3,30-4,00 и от около 4,00-4,30 до 8,30-9,00 часа. Не виждам проблем - батко й винаги беше с едно хранене по-малко от други на неговата възраст, а на кг и см ги минаваше. Simple Smile
Да Ви питам как сте с лохиите?
И аз все още не съм минала на дневна превръзка.  Rolling Eyes
ЦветеЙо, елхичка честити ви принцеси.   bouquet
Да питам при вас коремчетата прибраха ли се? Правите ли някакви упражнения?
Поприбра се малко, но все още има какво да се желае. Моята докторка каза, че упражнения след нормално раждане е хубаво чак след втория месец да се правят. По-ранното им правене вредяло на коремните мускули да се съкращават правилно - каквото и да означава това. Simple Smile
Днес правим месец!  Flutter
Аз пак да подновя питането си. Докога се михте със смрадлика/пръскахте с Цикатридина и прочие?
Честита месечинка. Със смрадликата и Цикатридина - точно 10 дни. Толкова ми препоръча док и каза, ако чувствам дискомфорт - да отида на преглед, а ако не - около 40-ия ден на преглед.
За депресията - мисля, че мен също ме обърна на любов - към ММ, че ме дари с тази принцеска и към самата нея, разбира се. Да не пропусна и баткото, който много ми помага с бебка. Simple Smile

# 350
относно корема, аз ползвам на мустела розовата серия -гела за стягане и крема за гърди.
Кремът за гърди съвместим ли е с кърменето или трябва подробно да се отмива преди това?

За лохиите - 18-ти ден след раждането са си като цикъл, но си мисля че до 40-тия ден е  нормално да си текът.

От Цикатридината използвах един флакон спрей, след това вече ме облекчиха шевовете и не съм взимала нов.

За фрактурата
- нищо не направиха, казаха да пазим ръчичката, да не я дърпаме и т.н., а тя сама щяла да заздравее към края на първия месец. Сега напипвам едно топченце на мястото на фрактурата, това се очаква като заздравява.

# 351
Лохиите при мен почти се изчистват вече. Вече си ходя с ежедневни превръзки, защото ми тече само някаква течност наподобяваща бяло течение. Така е от около седмица.

А за Цикатридината ходих на първи преглед вече и доки като ме видя ми каза да пръскам сутрин и вечер докато не ми паднат конците. Аз от време на време пропускам по някое пръскане, защото вече като не ме боли и забравям, но май всичко си се развива нормално там, защото нямам оплаквания. Мисля че е останал само 1 конец да падне.  Grinning

# 352
# 353
здравейте и от нас
аз нямам време дори да ви следя постоянно се гушкаме и храним  и деня минава бързо докато се преоблечем сменим пелените и пак е време за ядене Grinning а докато спи се опитвам нещо да свърша вкъщи ето снимчици и от нас http://prikachi.com/images.php?images/451/7453451o.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/461/7453461c.jpg
дори не се и снимаме толкова
лека вечер мами и сладки сънища на малките юнчета  Heart Eyes

# 354
Здравейте момичета, да ви се оплача - за втори път бебо се Задавя. Посинява и спира да диша. Ужас!!!  случвало ли ви се е? Много е стресиращо Cry

# 355
Nie  se davim chesto no veche sama se zakashlq i samo rqsko nagore q izpravqm i tq poema vazdoh vse edno zabravq da disha i galta dokato qde dori  pri  karmene se davi  vednaj no ot shisheto pochti vinagi go pravi spored men e zashtoto veche preqjda no neznae da spre vse pak sukaneto q uspokoqva  neznaq no te razbiram napalna nie sashto ispitvame ujas vsrku pat no nqma kakvo da napravim davi se vnimavame i taka

# 356
Момичета, някоя от вас изцежда ли кърма и да я дава с шише на бебо?
Как се справяте, как сте се организирали? Да споделите някои хитрини около целия този процес?
Може и на лични. Благодаря!

# 357
Аз изцеждам кърма и я давам с шише. Тъй като не ми е много, първо узцеждам нея, кънчм 1 час преди ядене и допълвам в същото шише с Вода и АМ, така че да стане необходимата доза. Общо взето това е Peace

# 358
  • в Кошера
Добро утро!

Нашата погача мина, всичко беше повече от добре, доволна съм.  Party

Лохии си имам все още, но съм с евридейка от 5-тия ден след раждането. Дано спрат скоро, че ми писна вече.  Crazy

# 359
Mama na Viki, Вяра много сладки мишлета Simple Smile)))))

Общи условия

Активация на акаунт