ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 784
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро  Simple Smile

Абоколикена са силни и често водят до разстрийство.

За вибрациите на шезлонга невролог ни каза, че са вредни, защото натоварват и без това незрязалата нервна система на бебетата. Нямам налюдения. Нашият е само люлка, както вече писах.

# 256
Аз имам един шезлонг, но той няма легнало положение и швъргалото се смъква надолу ако му подложа нещо. Ако ли пък не - е ужасно свит, раменцата излизат напред и си мисля, че за едномесечно не е добра тази поза. Въпросния шезлонг е за за малко бебе, ако станем на 6 месеца ще събират само ръцете и главата там Simple Smile

# 257
Добро утро  Simple Smile

Абоколикена са силни и често водят до разстрийство.

За вибрациите на шезлонга невролог ни каза, че са вредни, защото натоварват и без това незрязалата нервна система на бебетата. Нямам налюдения. Нашият е само люлка, както вече писах.

на нас не ни помага абоколигена, а и се оакваме яко от глицерола в  него  Blush

# 258
Аз имам един шезлонг, но той няма легнало положение и швъргалото се смъква надолу ако му подложа нещо. Ако ли пък не - е ужасно свит, раменцата излизат напред и си мисля, че за едномесечно не е добра тази поза. Въпросния шезлонг е за за малко бебе, ако станем на 6 месеца ще събират само ръцете и главата там Simple Smile

Петър в такава поза седеше първите месеци в столчето за колата. Превит напред и свлечен. Аз изпитвах ужас, че ще се задуши, но при ходенето по болници казаха, че било близо до ембрионалнаа поза и им било ок  Rolling Eyes

# 259
Въпрос към ЛЛЛ

Здравейте, бебето ми е на 17 дни. От няколко дни имаме голям проблем с кърменето - кърмим се около 40 минути уж ефикасно суче и се пуска сам или заспива, но като го преместя в леглото се разбужда и започва да плаче, да си смуче ръцете и да показва признаци на глад - отваря и затваря широко устичка. Ако го гушна почва да търси зърнато, за да суче. По съвет на педиатърката на всяко хранене предлагам само едната гърда. Пробвала съм да го сложа отново на същата гърда - пак суче, движат му се челюстите, виждам, че поглъща мляко (изтича по малко от устата) пак откарваме към 40 - 50 минути и като го сложа в леглото се повтаря същата история. Пробвах да му давам и другата гърда и историята се повтаря. Така храненето ни се проточва по два часа, че и повече. Ако успее да заспи се буди след 2 часа и пак е гладен. Пробвах да давам и АМ - понякога изпива 20мл и заспива, друг път 40 или 60.
През първата седмица нямаше такъв проблем - даже имахме 3 дни само на кърма.
Възможно ли е позата за кърмене да не е удобна за него и заради тази причина да не може да се нахрани добре?
В момента слагам главичката му в свивката на лакътя (лява гърда, лява ръка), гръбчето му придържам с лъчевата кост, а дланта ми е върху дупето му. Крачетата са или върху корема ми или висят леко отстрани. В тази поза суче известно време и после започва да се върти, да пуска зърното и пак да го поема.

# 260
Здравейте мами,
искам да питам относно папането....мойта бебуна си прави 2 паузи от по 5 часа някъде. Едната е през нощта като папкаме към 9 вечерта примерно и после чак към 3-4 през нощта, а другата е сутрин като папаме към 10 и после се будиме към 3-4 следобед. Така пропускаме 2 хранения. Та мисълта ми е дали тези 2 паузи не идват в повече, защото нали бебетата си правят само 1 такава пауза, а повечето изобщо не правят такива и си хапват на 2-3 часа дори и през нощта. До сега се успокоявах с това, че все пак си натдаваме добре и сме само на кърма, но все пак да попитам и вас дали не е редно да я будя на обяд, за да си хапва детенце.  newsm78 newsm78

# 261
  • София
Ние сме на Абоколикен от вчера и още не мога да преценя до колко помага.  Ние имаме  1-2 кратки кризи на ден, ама реших да почна да му давам капките с идеята да не се мъчи занапред. ЛЛ ни ги препоръча като по-подходящи за недоносени.

# 262
little afternoon, нашият шезлонг е на Fisher Price с вибрация, става на столче и е подходящ и за деца и на 3 години. Реално не сме спирали да го ползвали от както го купихме преди 4 години.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … ad06b84a6453f391a

Да Ви питам как сте с лохиите? Утре Ники става на 1 месец, а аз имам още - не са обилни, но не мога и да ходя с ежедневни превръзки все още.

# 263
Mary_Angel и при мен още се точат тез течове. Макар и на ежедневни вече от време на време виждам да прокървява. И ние сме почти на месец.
Алексче23 ако детенце качва на килограми мисля, че сте много добре Simple Smile Не го буди, нали растат докато спят Simple Smile Аз бих дремнала с бебе ако спи по толкоз.

Да питам при вас коремчетата прибраха ли се? Правите ли някакви упражнения?
Забелязах, че като легна и напрегна коремните мускули, между двете части има един пръст разстояние.  Shocked Това оправя ли се?

# 264
  • Пловдив
Здравейте, момичета.  Влизам набързо да се отчета, днес на 04.07. в 9, 35 ч. се роди нашата малка принцеса Нелина , 3480 гр.  и 51 см.

# 265
Mary_Angel и при мен още си ги има. Не са обилни но си ги има и много се надявам скоро да изчезнат вече.

Мирче-Немирче за миналата седмица сме качили 400гр. така че добре си качва малката буболечка. Иначе си поспивам с нея. Още не  мога да свикна че ми се накъсва съня през нощта и колкото и да е кротка и да се буди само по веднъж пак ако не спя с нея през деня поне 2 часа съм като ударена с мокър парцал.  Simple Smile

А относно коремчето...имам си го още. Значително по-прибрано е от колкото беше на изписването примерно, но все още си го има. Мен обаче все още ме е страх да почна с упражненията, планувам да възобновя стария си режим (фитнес 4 пъти в седмицата за по 1:30ч.) като ми паднат всички конци, че все още си имам няколко. Иначе с кремче за стягане на кожата и с тренировки всичко се прибира и няма проблем.

ЦветеЙо честита радост, а на теб бързо влизане в ритъм...   bouquet

# 266
Да питам при вас коремчетата прибраха ли се? Правите ли някакви упражнения?
Забелязах, че като легна и напрегна коремните мускули, между двете части има един пръст разстояние.  Shocked Това оправя ли се?

Има какво да се желае още, че ме питаха дали не съм забременяла пак  Laughing Успокоявам се, че влизам в панталоните от преди да забременея. За упражненията на мен ми казаха 6 месеца след секциото, но аз така или иначе с тоя малкия дивак съм толкова изморена, че ми е само до упражнения.

Да питам вече раждалите мами - Бях на първия преглед след раждането. За мое учудване Гърчев реши да ми направи колпоскопия  newsm78 Знаех, че се прави само, ако има проблем с цитонамазката, а на мен ми взе секрет за изследване сега при прегледа .

# 267
Записче.

# 268
Благодаря, момичета, за пожеланията за малкия племенник Simple Smile момченце е Simple Smile
Благодаря и за коментарите за шезлонга. Определено искам да купим.
Белисима, и нашия човек стои така странно в коша за кола и мен ме е страх да го слагам така  Confused толкова свлечен изглежда... Но ни предстои дълъг път след две седмици и ще трябва да го наместя някак  Rolling Eyes
Везничка, може аз да не съм го написала добре, но разбрах от приятелка, че по Сандански нямат традиция с погачата Simple Smile Аз съм от югоизточна България и даже след известно време ще се преместим от София в моя роден град. Решихме да отгледаме бебо в по-малкия град  Peace Надявам се това да е правилното решение за нашето семейство!
Mary Angel, и аз имам още течения и се чудя кога ще спрат. Вече точно месец съм така.
Коремът ми прилича на желе, когато съм седнала  Laughing ужас! А иначе като съм права и се гледам в огледалото не изглежда зле  newsm78 Не ми изглежда да е много по-голям, отколкото преди, но факт е, че дрехите не ми стават... Може би ханшът е разширен.
А като сме секцио - може ли да слагаме стягащи гащи?
Ние сме на Коликинд. Вчера от обяд до днес сутринта не беше акал и не знам дали е от капките. Може да си представите какво количество ако имаше в памперса, щом не е акал толкова часове наред  Mr. Green Mr. Green Памперсът е издържал геройски!!

Честито на новите ни мами!!

# 269
Белисима и аз вече минах на преглед. Правих го при Сашо Георгиев в МД, защото той ми следеше бременноста. Огледа ме и звънна на Гърчев. Като го попитах дали има проблем той ми каза, че просто искал и той да ме види, защото все пак той ме е шил и ме е израждал. Като ме погледна и Гърчев каза, че всичко е наред и ме прати само на ПКК и това е.... Разбрахме се за втори преглед след около 10-тина дни да ме види пак и това беше... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт