дано всичко лошо е останало зад гърба ви и от тук насетне се радвате само на хубави моменти заедно с бебоците си 
. От кюретажа не се бой, дори и да се наложи, не е страшно, нали и аз минах през това. Между другото не се знае със сигурност дали това е плацента, докатп не се потвърди от микробиология. На мен ми изпадна едно голямо парче нещо си в болницата още, не приличаше на обикновен съсирек, имаше нещо като жилки, казаха че било плацента, изтече кръв на струйка, гледаха мена ехограф и видяха още неща в мен. Решиха - кюретаж (бебето взеха в общата стая - по повод на предишен коментар). Мина бързо, за няколко часа със съвземането от упойката, вечерта си взех бебка обратно примен,щях да се чръсна от кърма.
...но аз въпреки всичко, все се притеснявам, като си видя оражевото бебче.
Ака поне по 4-6 пъти, но билирубина не се изчиства.

...но аз въпреки всичко, все се притеснявам, като си видя оражевото бебче.
Ака поне по 4-6 пъти, но билирубина не се изчиства.
, а имахме уговорка с бебо да не е на датата на баща си, че да имало два повода за празнуване. Както и да е. Приеха ме в болницата в 00:50 със седем см разкритие - и естествено нямаше време за клизма. А аз си бях погапнала доволно. Твърда кушета, подлога и ужасно болезнени контракции ( а аз търпя на болка)- 3 в 1 / неочаквано ужасна комбинация. След час и половина на датата на термина се роди малкото ни съкровище. При мен - епизотомия и доп. Шевове. В болницата бях сама. Мм идваше веднъж на ден и трябваше да се оправям сама със ставането, раздеижването. В болницата бяхме 3 дни и после у дома 
И така и стана, а ММ настоя да си взема багажа за всеки случей, че не се знаело и по-добре, че го послушах. Отидохме ние в МД уж само на преглед само, че докторицата дето ме прегледа ми каза, че имам 3 см. разкритие и по-добре да ме приеме през патологията, защото според нея до вчерта вече ще има родова дейност и се оказа права. На въпроса ми, защо през патологията ми обясни, че ако тръгна през приемното от там ще ме върнат с тея 3 см., а няма смисъл само да се разхождаме до болницата през 5-6 часа. Та така полежах си на 5-тия етаж от 12 на обяд до към 1 вечерта, когато ми започнаха болезнени контракции през 6-7 мин. и от там айде пак на магарето за преглед оказа се, че вече имам 5 см. и съответно клизма, душ, багашчето и от 5-тия на 3-тия етаж. Там на 6 см. ми спукаха водите и се започна същинския екшън с големите контракции. Сложиха ми окситоцин една банка и на 8 см ме тушираха на 10 см вече започна същинската част. Като започнаха напъните се оказа, че не са ми направили клизмата като хората, та се наложи да отида до тоалетната, което беше малко кофти преживяване, но станах някакси и отидох. Така след няколко напъна докии реши, че трябва да и помогне на малката и двама доста солидни лекари ми скочиха на корема, защото тя не беше застанала правилно и се мъчеше милото. Наложи се епизиотомия, но съм благодарна, за което защото това ми спести доста шевове (реално имах 2 вътрешни и 4-5 външни). Така от 1 ч. в 5:15 изплака малкото ни шастие.

стискайте палчета
дай боже от тук нататък всичко да е нормално..
Препоръчани теми