ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 718
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София
skrech, много много благодарности за отговора! Установих, че това ръмжене, дърпане и мрънкане са били заради ужасните газове, които го мъчеиха напоследък! Сега такова дръпване се случва веднъж-два пъти на кърмене, което не е никакъв проблем. Но вечер към 19 часа е винаги едно и също - храним се около 50 мин. (при средно 15-20 минутни хранения през останалата част на денонощието) и пак с дърпане и пускане.
Някъде бъркам с храната! Мислех, че имам щастието на бебето ми да не му се отразява толкова това, което хапвам, но уви... Къде да намеря подробна информация за най-дразнещите храни? По-известните ги знам (ягоди, череши, лук, царевица), но може би има още, от които ям и после става мармалад без да се усетя. Конкретно - патладжанът дразнител ли е? От млечните продукти силно съм редуцирала краве, основно хапвам овче и козе млечни.
А за наддаването - преди тази криза наддаваше поне 40 гр. на денонощие, изведнъж стават 20, а лекарите ми говорят за един минимум от 30 гр. Разбирам, че не е машина и няма как винаги да наддава еднакво, затова го приемам за нормално.
За болки в ушенцата, как да разбера?
Още веднъж благодаря за помощта!

Чудесно, че са намалели моментите с дърпането, а вечерното нервно сучене не е необичайно дори да нямаше газове, защото тогава бебетата са претоварени от наученото през деня и имат нужда да "си го изкарат", за да се успокоят и да заспят. Пък и майките често са по-изнервени или изморени, което може да се отрази на потичането на млякото (но с опити за максимално отпускане и релакс по  време на кърменето положението би се подобрило).
 Защо смяташ, че бъркаш нещо с храната? Обикновено когато бебето има газове или колики, рядко причината е в храната на майката (освен ако в семейството има хранителна алергия). По-честите причини за колики са поемане на цигарен дим, алкохол, голямо количество кафе или чай (зелен, черен и т.н, които съдържат кофеин и голямо количество танини), газирани напитки, лекарства или хранителни добавки, които майката или бебето приема (включително витамини за бременни и кърмачки).
 Конкретно патладжана има славата на нитратен зеленчук, особено ако не се изкисва със сол и се консумира и обелката. Зеленчуците с високо съдържание на нитрати (например тези, които не са в сезон) биха могли да подразнят стомаха, ако се консумират редовно и в големи количества. От млечните храни само прясното мляко има славата на алерген, не и млечните продукти (когато всичко се консумира  с мярка, разбира се). Черешите не са сред силните алергени, даже са сред по-безобидните плодове. Лукът дори се смята за лактогонно средство от някои майки, а опит с кърмещи майки, които консумирали големи количества чесън показва, че дори децата започнали да сучат по-лакомо  Simple Smile

Ето един масаж против колики, който може да ти бъде полезен: http://lllbg.org/2013/07/masazh-koliki/ . Гушкането кожа до кожа с коремче опряно в теб също дава положителен ефект. Също кърмене в по-изправена прегръдка ( а не бебето напълно хоризонтално). Ако по принцип бебето се оригва след кърмене, може да опиташ да го оригваш по няколко пъти по време на хранене.

# 511
Здравейте, имам питане към ЛЛЛ консултант или към вас, момичета. По ред случки в момента се изцеждам и давам от шише кърмата. Детето яде различно, но като средна стойност ще посоча 90 -100 - понякога хапва 110 (веднъж 130) , понякога 80 и т.н.
Тази вечер към 8 и половина направихме кърмене със силиконово зърно и го изтеглихме преди и след кърмене. Кантарът отчете 50 грама разлика. Той заспа дълбоко на мен и го сложихме в креватчето. Спа непробудно около 3 часа, което за мен е изненада. Но не защото по принцип не спи, а защото е изял само  50 грама преди това и аз очаквах скоро да е гладен. Но следващото хранене направихме преди малко - чак в 00:20, пак със силиконовото. Кантарът отчете 70 грама разлика след сукане, а Радко заспа безотказно. Отново ми се струва малко количество.
Той се роди 2800, сега след 40 дни е 4210. Ни ние виждаме, колко яде и той хапва добре.
Та се чудя - дали да се притеснявам да не започне онзи момент, когато детето спи повече, защото няма сила да се събуди, за да яде. Но от друга страна той вече не е толкова малък и немощен както е бил в началото...
И също така - 50 грама, отчетени от кантара, равни ли са на  50 милилитра кърма? Защото ако е така,  детето наистина е яло много малко според мен на предишните хранения. И трябва да променим нещо може би  newsm78
Благодаря предварително!

# 512
Момичета, да попитам за пъпчето. Нали има такова поверие да се дава на някой да го хвърли и да му ориса бъдещето. Има ли ограничения? Може ли да се даде на роднина например?
И друго да попитам. Тази вечер малчо не искаше да заспи. Беше много неспокоен, иска само гърда и само така се успокоява. А иначе маха с ръце и крака, върти се, сумти, скимти. Абе, луда работа. След около 3 часа борба накрая заспа. И се чудех може ли да има общос банята? Това занимание ни е меко казано неприятно. Но пък да не би нещо през деня да го е стресирало? Ще видя утре без баня как са нещата. Но се чудех дали и при вас се е случвало?

# 513
Примавера11 пробвай преди да го вкарваш в банята да го успокоиш едно хубаво. При нас имаше ефект. И да не е много късно.
Да ви пита нещо относно лохиите. От 3 седмици вече съм на ежедневни превръзки и лохиите са едни такива воднисти някак си. Но днеска си имам бистра, червена кръв. Не е много, пак за ежедневка е положението, но се чудя каква е тази промяна   newsm78

# 514
И при мен стана така. После след кръвта си мислех даже, че ми е спряло, но след затишието   Laughing отново имах кръв за кратко. Явно се редуват. И аз се чудех дали е нормално, но аз слагах нормална дневна превръзка.

# 515
Примавера скоро чух, че който си пазел пъпчето не го хващали уроки и магии  Crazy
Та има вариант и да си го запазите. Нашият татко го пъхна в една дебела книга Simple Smile

chilimura и при мен така, за няколко дена направо си бяха изчезнали и от вчера процапа пак. Малко, колкото за ежедневна, но по ярка кръв.

Да ви питам как се справяте с промяната в бюста. Вчера излязох да си купя нов сутиен и установих, че от С съм минала на Д чашка.  Shocked И усещам вече сериозно гравитацията. От друга страна всички сутиени (че и дрехи) ме дразнят много.
Мислех си, живи и здрави, един ден като спрем с кърменето... Thinking
Та въпроса ми е към всички и към ЛЛЛ -  Има ли нещо, което можем да направим за да запазим все пак гърдите в прилична форма? Ясно е, че с времето нещата няма да се подобряват  Laughing , но все пак някак си е рано.

# 516
На 11-13 дни възможно ли е да са й започнали коликите?
От 2 дни няма и следа от мжето добро бебе,което само яде и спи...Започна да се пъне,да пъшка,изкарва газове,реве и все ми е на ръцете и на гърдите...
А още не сме ходили и на педиатър, то нямам нищо за колики.

# 517
На Ивайло коликите започнаха точно на 13-тия ден , по симптомите които си написала това са си чисти колики.И моето бебе беше така отначало , но после започна и неспокойството до ден днешен.

# 518
  • Шумен
И аз мисля че нашите колики започват снощи като се събуди да суче и започна едно пъшкане едно къркорене на червата и доста се изпъваше не плака но мънкаше и около 10 минути беше това после се изака успокой се като го смених и заспа спокойно та и аз се чудя дали това са колики вече  Thinking

# 519
Chilimura той обикновено  е доста спокоен преди къпането, по време на, но не и след. Като се изкъпем пада един рев, докато се намажем с кремче, да сложим памперса и да се облечем. Голям рев, голямо чудо. Опитвам се да го успокоя но безуспешно. Само като го сложа да суче тогава се кротва.
Мирче- Немирче това не го бях чувала Peace ще помислим още тогава по въпроса с пъпчето. При нас коликите започнаха на 4-5 ден. Даваме капки и вече сме добре!
И аз се присъединявам към въпроса за гърдите Peace

Последна редакция: нд, 13 юли 2014, 12:40 от primavera11

# 520
Не се притеснявайте за лохите, нормално е да си променят цвета и консистенцията, това ми го обясниха в родилния при прегледа.

За гърдите и аз имам същите въпроси като Мирчето  Rolling Eyes Моите дигнаха размера на чашките с две и вече много малко сутиени ми стават и стоят добре  ooooh! Мирче-Немирче и мен всичко по зърната ме дразни, затова винаги когато мога ги мажа обилно с крем за зърна и ги оставям голи.

addy_1 нашите започнаха точно тогава. Еспумизан много ни помагаше до сега, но от вчера пак е същата песен  Sad ще пробваме с Колиф май. Някой има ли отзиви дали наистина са добри, преди да ги купя, че не са евтини?

За витамин Д - не е нужно да се смесва с кърма! Нито да се чака 15мин преди ядене. Ние го даваме с лъжичка непосредствено преди второто кърмене за деня - т.е. в 9ч.

Давам вода когато плаче от колики основно, това малко го успокоява и му помага да пръцне, което облекчава много коремчето. За подслаждането на водата някой беше питал - аз смесвам преварена вода с 5% глюкоза в пропорцич 50:50. След като мине жълтеничката няма нужда да се подслажда водата, стига да иска да я пие неподсладена.

До мамите, които преобуват бебковците навън - успявате ли да избършете добре дупата? Ние се преобуваме на 3ч., но все в къщи, защото има много засъхнали акита и ни спасява само вода, че и понякога се налага сапунче...

За аспираторите за носле - ние взехме от този със смукането, педиатърката ни препоръча да не е с помпичка. Доволни сме. Все пак когато сополчето е близо до края на нослето го вадя с клечка за уши, доста е лесно. Вие колко често профилактирате с физиологичния разтвор? Аз май забравям да го слагам  ooooh!

А, като каза някой Джъмбо - има много хубави подложки за гърди на супер цена, 6лв. са за 60бр., е не са толкова анатомични като на Авент, но вършат супер работа, а разликата в цената е много сериозна.

primavera и нашият много плаче след къпане, но мисля че е нормално, още като излезе от водата и надава вой, но пък ние го къпем преди часа за ядене и може би вече си е гладен и за това реве...

Въпрос към ЛЛЛ
- в края на август - когато бебко ще е точно на 2 месеца - ни се налага да го оставим за два дни на бабата. Аз в момента кърмя на режим през 3 часа, като пропускаме нощното хранене в 3ч. Въпросът ми е, че въпреки съхранената замразена кърма която имам, тя няма да е достъчна за толкова много хранения и не знам какво е решението в случая - да се мъча с цедене от днес натам всеки ден, за да събера още кърма или да минем на АМ за тези 2 дни? Благодаря предварително!

# 521
 Gaggi, аз за сега съм много доволна от Коликинд (хомеопатични), защото хем го успокояват, хем не пропуска акането, както се получи с другите капки.
Казвате колики, имате предвид газовете, заради които плачат/мрънкат/превиват се/зачервяват се? Защото както съм казвала това с коликите ме обърква. Капки давам, но газовете не намаляват, а всъщност те правят моя разбойник толкова неспокоен и понякога ревящ. Ако го боли, тогава защо след гушване или пордусване с бял шум се успокоява? Преди няколко дни ревяхме неистово, с времето сякаш се адаптира (разбра, че с пръцкането не свършва света) и остана нервно мрънкане, мисля че благодарение на много гушкане, спане плътно един до друг, а може би и слинга (макар че е доста трудно с него, понеже не е еластичен - голяма грешка...).
Ето нещо интересно: http://www.rodnastriaha.bg/psihologia-na-kolikite/

# 522
Здравейте, момичета!
Ние много ревем по време на баня, направо можем да съберем блока, още като почнем да я събличаме и нашата мома започва да се дере здраво, и така докато я облечем, голям глас вади, чак се притеснявам, знам, че доста бебета имат непоносимост от банята до даден момент, но тя реве и като й сменяме памперса, всеки път е едно и също, голям рев, докато я облечем и след това се кротва, особено когато и започне да яде след козметичната процедура  Wink
Иначе нашето пъпче падна вчера  Peace, но отворчето стои издуто нагоре, незнам какво да правя, за да се вдлъбне, третирам със спирт всеки път, като сменям памперса, но друго прави ли се? Впрочем, утре с малката сме на преглед и ще питам педиатърката, но ако и вие имате опит, споделете  Wink

# 523
  • София
v.r.i и пъпчето на Алекс е все още изпъкнало и вчера на консултацията в Токуда ни казаха, че ако до 10 дни не се прибере трябва да отидем в Пирогов и да го изгорят... не боляло, но силно се надявам да не стигаме до там.

# 524
Sky_high има статии в нета за коликите.Наистина белия шум, гушкането, полюшването и т.н успокояват бебета,кое те учудва?
София иска само да суче, но започна и да повръща много. То сега реално нямаме е време за хранене, все е върху мен...

Общи условия

Активация на акаунт