Автоимунен тиреоидит на Хашимото (34)

• 68 169
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • София
желязото - 8 часа след прием на л-тироксин и поне 10 часа преди следващия л-тироксин

пиех в 6 сабале тироксина и след 14 часа желязото; вечерта към 20 - 22 пак желязо

# 406
Магнет, толкова ти благодаря мила, че така бързо се отзова  Hug Направо се побърквам просто. Проблема е, че на мен ми казаха да пия желязото сутрин, дали ще има проблем примерно, ако пия Еутирокса в 5 и към 13,00 желязото /нищо, че не е сутрин/

# 407
  • София
дали ще има проблем примерно, ако пия Еутирокса в 5 и към 13,00 желязото /нищо, че не е сутрин/
няма проблем, то нямаш избор...

# 408
Много ти благодаря за отговора Магнет, доста се успокоих  Hug

# 409
  • София
Другия вариант е пиеш към 2-3 тироксина и желязото 10-11

# 410
Може ли да се пие през ноща тероксина, после като заспа няма ли проблем?

# 411
  • София
Така съм го пила често, а и сега тъй като кърмя. И двата варианта стават. А и написах аз как пиех и желязо и тироксин.

# 412
на много места по чужди форуми споделят че пият хормона вечер не помня по-каква причина

# 413
Момичета, някой да има инфомация дали д-р Начев е в отпуска. Звъня му, но телефонът е изключен, а съм в лека паниката, тъй като се следя при него и за захарта и уж беше всичко ОК при обременяването с  глюкоза и ми каза да си направя домашен профил и ако нещо случайно не е добре да му звъня да ме приеме в болница за инсулин....и сега захарта въобще не е добре, но не мога да се свържа с него. Знам, че  е в страни от тази тема, но ако някой може да ми даде съвет ще съм благодарна.

# 414
Овонел, а изледваха ли ти стойностите на желязото преди да ти го изпишат?  Защото не винаги при нисък хемоглобин, желязото е ниско.

# 415
Магнет благодаря за съветите, наистина полезна информация, не го знаех това.

Lemy не са ми изследвали желязото, само ПКК и хемоглобина еритроцитите са ниски

# 416
Ovonel, ти засега си добре с комбинирания прием, но като ти включат и магнезий по-нататък тогава ще видиш в какви схеми ще се вкараш Simple Smile

# 417
  • София
Може да не й включат магнезий.

# 418
на много места по чужди форуми споделят че пият хормона вечер не помня по-каква причина
И аз  съм чела това, даже мислех да започна по този начин! Peace

# 419
Аз също пия Тирокса вечер преди лягане (след полунощ) или около 4 часа след последното хранене. Обяснението е, че Т4 се превръща в Т3 в червата и нощем "прекарва" по-дълго в организма. Дори се твърди, че по този начин може и дозите да са по-ниски. Според мен има резон, но всеки сам (или с доктора) решава. На мен ми е по-удобно вечер, та суртин като стана да си пия кафето веднага. По-късно през деня на два пъти взимам рибено масло, Калмацин и Селен. Скоро ще пускам контрола и ще разкажа. Поздрави на всички!

Общи условия

Активация на акаунт