Автоимунен тиреоидит на Хашимото (34)

• 68 168
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София-Младост
Хора преди да ви поставят диагнозата пихте ли нещо? Днес съм като парцал, едно напрегнато ми е, опитва се и главата да ме заболи, ако легна ще заспя...глог+мента+валериан продават ли на хапчета?  newsm78
Или да си изчакам петък, когато ще ми е прегледа  Rolling Eyes

# 496
  • София
Бях, като парцал около 2 седмици преди да разбера какво ми е,
и след седмица пиейки хормона се почувствах малко по добре.
Все още не се чувствам перфектно, но се надявам да става все по добре...
Глог, мента и валериан пия на хапчета, действа ми добре.

# 497
  • София-Младост
жгмъц благодаря ти, ще отида да взема щом има на хапчета.
Аз съм вече месец така, но се надявам в петък да изпишат каквото трябва и да се пооправи положението. Добре че личната ме прати все пак на ... 5 мин. седя и не мога да се сетя какъв е специалиста, дето прави прегледи...все едно съм на 90...
С акъла съм пълна нула, такова забравяне и след раждане не е имало  ooooh!

# 498
  • София
Разбирам те, ужасно е това с разсеяността и при мен е така.
Ендокриноложката ми каза, че най-бързо отминава симптома
с умората, а за другите трябвало повече време. Пия хормона
около 2 месеца и нещо.

# 499
На мен пък умората въобще не ми е минала, а вече съм на терапия близо година. Но пък, тя може да се дължи и на ниското ми кръвно, а така се надявах да живна малко! Tired
Титанка, честита ти рожба, да е жив и здрав Иван!  bouquet

# 500
И от мен честита рожба на Титанка!!! smile3525

# 501
  • София-Младост
Днес ми беше вторичният преглед, изненадата беше пълна...хормонът е в норма и това което ми има не било от щитовидната жлеза..  bouquet
Каза, че е възможно да е на нервна почва, но лечение не ми е нужно, да си взема отпуск, нещо успокоително, валидол...  Sunglasses
Чудя се дали да не направя още веднъж изследване в някоя друга лаборатория... Но чак наесен, като ми мине отпуската, ако все още се чувствам като отнесена...дано и тогава няма проблем разбира се. След годана само трябва да отида отново на ехография на жлезата, за да се види как върви възелчето.
Успех в борбата с хормоните на всички   bouquet

# 502
  • София
Ала-Бала, ти само ТСХ ли изследва или и ТАТ, МАТ?
За лабораториите Начев ми е казвал, че са добри Кандиларов и Бодимед.

# 503
  • София
Хм, Начев и цибалаб? Винаги е казвал там- не....

# 504
  • София
Опс, ще се коригирам. Бодимед беше. Аз понеже от 4 год. пускам само в Кандиларов и другата ми се губеше

# 505
  • София-Младост
Ала-Бала, ти само ТСХ ли изследва или и ТАТ, МАТ?
За лабораториите Начев ми е казвал, че са добри Кандиларов и Цибалаб.
Само TСХ, друго не ми казаха да правя, в смисъл бях с направление и явно това е пишело. В лабораторията на Ендокринологията на МА отидох, защото и там се преглеждах при доц.Овчарова. Няма такова чакане обаче...сутринта отидох в 10.50 и влязох в 13, като бях втора, но ме изпревари роднина на мед.лице. Всичко свърши за 5 мин. при мен, защото не се налагало да се назначава лечение. 

Бодимед е наистина, защото чух че доц. Овчарова каза на предишният пациент там да отиде...

# 506
В Рамуслаб предлагат пакетна цена на изследвания на хормоните на ЩЖ (FT3,TAT,MAT) за 29 лева. TSH се покрива от здравната каса.

В това изследване учени доказват обратната зависимост между ТСН и витамин Д при болни от Хашимото. Може би това обяснява факта, че през лятото хормоните на ЩЖ са с по-добри показатели. Темата е засегната тук, но не се е стигнало до дискусия. В този ред на мисли да попитам, някой правил ли си тест на витамин Д? И как мислите - дали ако приемаме допълнително този витамин можем да намалим нивото на ТСХ?

# 507
в рамус и рутинна кръвна картина не бих си направила, камо ли нещо толкова важно...

# 508
  • София

В това изследване учени доказват обратната зависимост между ТСН и витамин Д при болни от Хашимото. Може би това обяснява факта, че през лятото хормоните на ЩЖ са с по-добри показатели. Темата е засегната тук, но не се е стигнало до дискусия. В този ред на мисли да попитам, някой правил ли си тест на витамин Д? И как мислите - дали ако приемаме допълнително този витамин можем да намалим нивото на ТСХ?

И друг път съм чела за тази зависимост. Незнам дали няма да ви прозвучи глупаво моята логика, но дали пък заболяването няма зависимост от местоработата? При мен се отключи откакто съм в по-тъмен офис, без много достъп до естествена светлина....

# 509
в рамус и рутинна кръвна картина не бих си направила, камо ли нещо толкова важно...
+1
Аз имах нещастието да ми правят хистология там  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт