Автоимунен тиреоидит на Хашимото (34)

• 68 166
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ти за отговора, на мен ми казаха същото за ТСХ, аз ФТ3 не съм пускала, защото доц. Тодорова не ми е казала!
Ти как се свърза с нея, аз никога не успявам!

# 586
Благодаря ти за отговора, на мен ми казаха същото за ТСХ, аз ФТ3 не съм пускала, защото доц. Тодорова не ми е казала!
Ти как се свърза с нея, аз никога не успявам!
Ами да ти кажа така се учудих като ми вдигна, че за момент се стъписах. Звънях й на мобилния ама без никаква надежда да ми отговори, а тя взе че вдигна Grinning
Според мен ако ще ходиш при нея изследвай си ФТ4 и ФТ3 тя по това се ориентира относно ТСХ-то, защото както казах моето е много ниско, но щом другите са в норма няма проблем.
Ти кога си на преглед?

# 587
Преди малко се чух с доц. Тодорова, без изобщо да очаквам, че ще ми отговори (малко се получи като ситуацията с теб Simple Smile ) Обясни ми че ниското ТСХ не би следвало да проблем, остави ме на същата доза L-tiroxin и каза че няма да вливам повече имуновенин, тъй като приема на хапчетата подтиска повишаването му и стойността за сега е ок !
Следващата конторла ми е чак за 24 г.с

# 588
  • София
Момичета, здравейте! Купих си бразилски орех от Билла, 200 гр. за около 6 лв. Трябва да пия селен 2*100, в такъв случай колко бразилски ореха на ден е добре да ям? newsm78

В 100 грама бразилски орех има около 3000 мкг селен. Следователно 10 грама от орехите ще ти донесат 300 мкг селен. Иначе дневната нужда от селен се покрива само от 2 ядки от бразилския орех.

http://www.1001recepti.com/health/vitamins_minerals/show/selenium/

BeautyLover, за сърцебиене опитай Neuropan (мента, глог, валериана).

Мерси, ще си взема, докато дойде биопсията ще опитвам все с естествени неща...., но съм толкова уморена, никога не съм била толкова уморена и все се обвинявам, че съм мързелива! Според мен не е това, има си друга причина Sad

# 589
  • София
Умората е типичен симптом. Не е мързел, определено.  Hug

# 590
  • София
Няма ли нещо, което да  взема за енергия? Някакъв витамин, чай?  Shocked

# 591
  • София
При мен помогна хормона и то след 10-тина дни прием.
Преди това всеки ден пиех фрешове, но пак не се чувствах добре, все си ходех уморена...

# 592
Здравейте

От 1 седмица пия Метфогама 500 мг сутрин, обяд и вечеря. Трябва да го увелича постепенно до 1000 мг. Това, което ме притеснява, че от понеделник сутрин имам някакъв обрив на сгъвките на ръцете, който ме сърби. Мислих от днес да увелича дозата на един от приемрите, но много ме притеснява този обрив....
Дали може да е от метфогамата или си измислям? Някои имал ли е такива неща?

# 593
Няма ли нещо, което да  взема за енергия? Някакъв витамин, чай?  Shocked
Интензивна почивка - море, планина, минерална вода на място от извора... При мен това помогна. Правих си и кални бани, но не съм сигурна как повлияват Хашимото.

# 594
  • София
Няма ли нещо, което да  взема за енергия? Някакъв витамин, чай?  Shocked
Интензивна почивка - море, планина, минерална вода на място от извора... При мен това помогна. Правих си и кални бани, но не съм сигурна как повлияват Хашимото.

Зависи къде си била на минерлни извори, защото в Хисаря за Хашимото не е добре особенно Юли и Август. Комбинацията минерна вода и жега хич не ми се отразиха добре. Усили се сърцебиенето и нервността, хормона не съм го изследвала.

# 595
Бях на Вършец, там започват и много планински пътеки. Има минерален извор, от който се пие. Така и не си правих бани, освен 1, защото ме беше гнус. Но пих от водата и правих ежедневни преходи. И на Поморие правих кални бани и се къпах в морето, но не знам за Хашимото дали е най-доброто. Като се върнах за 1 седмица свалих 4 кг. Много по-работоспособна съм. Преди бях уморена.

# 596
  • Sofia
Полезно ли е морето,слънчевите бани и морската вода при хипо?

# 597
Ами разучете кое какво, сигурно има подходящи места за Хашимото.
България предлага възможности за лечебен и здравословен туризъм. Според мен, когато човек е болен или просто изморен, е най-добре да почива на лековити и здравословни места, сред природа, да се движи - в планината или плувайки в морето... Мястото да е спокойно и тихо. Може и на село, ако има домашна храна и възможност за разходки и дишане на чист въздух, спокойствие и тишина.

# 598
Ами разучете кое какво, сигурно има подходящи места за Хашимото.
България предлага възможности за лечебен и здравословен туризъм. Според мен, когато човек е болен или просто изморен, е най-добре да почива на лековити и здравословни места, сред природа, да се движи - в планината или плувайки в морето... Мястото да е спокойно и тихо. Може и на село, ако има домашна храна и възможност за разходки и дишане на чист въздух, спокойствие и тишина.

абсолютно!

# 599
здравейте, при ТСХ 3.11, когато не се цели бременност трябва ли да се започва Л тироксин?Вие как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт