Автоимунен тиреоидит на Хашимото (34)

• 68 166
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
не,но изследва ли и другите хормони,антителата

# 601
не,но изследва ли и другите хормони,антителата
антитела ми са повишени отдавна ,но не много, а Т3 и Т4 са добре.

# 602
Благодаря ви за поздравите и пожеланията! Hug

trada, зависи от симптоми и резултати и от други изсл.

# 603
Аз бях със същите показатели, когато ми откриха Хашимото - ТСХ беше 3, ТАТ и МАТ завишени и променена структура на жлезата. Доц. Даскалова от ВМА ми изписа само селен  Peace

# 604
разбира се, че не!
що за въпрос... абе, хора, разберете, колкото по- малко и по - никакви лекарства - химии, толкова по- добре за вас, независимо от показателите на хормоните.

# 605
 newsm78
разбира се, че не!
що за въпрос... абе, хора, разберете, колкото по- малко и по - никакви лекарства - химии, толкова по- добре за вас, независимо от показателите на хормоните.

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 20:18 от N-74

# 606
разбира се, че не!
Iskrena 888,мисля че си доста крайна.Аз съм отскоро с диагноза Хашимото и по тази причина рядко пиша(смятам,че нямам много опит),но пък редовно следя форума.Прави ми впечатление,че в повечето случаи се изказваш много крайно.При мен TSH беше 7,88, MAT- мн.завишен и ТАТ,FT4 и FT3- в норма,но с всички възможни симптоми.Толкова зле се чувствах,че мислех че ще умирам.Един ендокринолог ми каза,че на този етап нямам нужда от лекарства.Послушах го и дори се зарадвах(не обичам да пия медикаменти за щяло и за нещяло,предпочитам природните средства).Обаче от ден на ден ми ставаше все по-зле.След месец,два направих консултация с втори лекар.Той беше на мнение да започна Еутирокс25mg.Послушах го и не съжалявам!!! Малкото хапче,което ти наричаш"гадна химия" за мен е живот.След месец прием на хормона започнах да се чувствам отново като нормален човек!Така че- никой не иска да пие лекарства,но понякога НЯМА начин!

# 607
# 608
не съм съгласна с това, че няма начин.
и аз се чувствах супер гадно, даже мислех, че ще умра скоро, но без лечение, даже без алтернативно такова, просто сега съм доста по- добре, слава на Бога - само по Неговата милост.

# 609
  • София
Искрена, пак да кажа- сбъркала си темата. ТУК пиеме хормона, не е и тема за Господ- забелязвам няколки пъти вече и това вкарваш, лошо няма, но не налагай така нещата. Потърси друго поле за изява, ако искаш си отвори нова тема: Живот без лекарства, лекари и ваксини с помощта на Бог.  

Само ще кажа, че майка ми преди броени дни напусна този свят в адски болки- не ходеше на лекар, беше отказала всякакво лечение, е ако не беше... можеше и да е жива.

# 610
Моите съболезнования, Магнитче! Да почива в мир!

# 611
Темата е озаглавена "Автоимунен тиреоидит на Хашимото", което ще рече, че тук се засяга самото заболяване без да се отдава приоритет на традиционните методи на лечение. Не разбирам защо е нужно да се делим на лагери - "традиционна медицина", "алтернативно лечение", а вече и на религиозни и атеисти... В крайна сметка всички, които четем и пишем в тази тема, сме страдащи пряко или косвено от това коварно заболяване. Всеки има глава на раменете за да решава сам какво лечение да избере. Но да цензурираме отказващите да вземат изкуствения хормон, не мисля че е правилния начин...

Жена ми получаваше често сърцебиене и обилно потене нощем след редовен прием на левотироксин. По всички медицински закони това са симптоми на предозиране с хормона (хипертиреоидизъм). Затова реши временно да откаже хапчетата. След отказа не се почувства по-добре. Напротив, симптомите продължиха и след 2 месеца резултатите бяха ужасяващи - 25 ТСХ и 288 МАТ!

Много добре осъзнаваме, че приемането на изкуствения хормон никак не е безобидно за организма на човека. Яд ме е задето корумпираната фармацевтика не предлага лекарствен продукт за това заболяване, а гледа да пълни касите си с доживотната продажба на синтетичните хормони. Това не е лечение , а замазване на проблема. Но какво можем да направим ние обикновените страдащи, освен да се примирим със съдбата си и да продължим да се тровим с левотироксин.

С хормона е лошо, но без него е още по-лошо. Това е жалката действителност на страдашите от Автоимунния тиреоидит на Хашимото.

# 612
Има си тема за алтернативно лечение на Хашимото  в съответния подфорум. Тази е за традиционно лечение и консерви, дето си пием хормона. На който не му се пие- да пише там. Ако не- аз ще пиша на модератор!  Whistling

# 613
  • София
здравейте, при ТСХ 3.11, когато не се цели бременност трябва ли да се започва Л тироксин?Вие как мислите?
Аз не бих, но това е лично мое мнение и не ангажирам никой с него. От 4год. пия Л-тироксин. Когато ми сложиха диагноза Хашимото, ТСХ ми беше 5,7, МАТ леко завишен. Нямах абсолютно никакви оплаквания или симптоми. Пуснаха го заради други изслдвания. Започнах с 25мг, а в момента съм на 100/75. Това означава, че на практика жлезата почти не работи. На ехограф жлезата няма никакви изменения. На скоро една докторка ме гледа на ехограф и каза, че ако аз не съм и казала че съм с Хашимото, никога нямало да сложи тази диагноза. Продължавам да нямам никакви симптоми, дори когато ТСХ ми е завишен. Аз лично съжалявам, че започнах с л-тироксин, защото отказване няма. Ако можех да се върна назад бих изчакала и бих повторила изследванията отново след време, бих пробвала много други неща, преди да почна да пия л-тироксин.Hug

# 614
Има си тема за алтернативно лечение на Хашимото  в съответния подфорум. Тази е за традиционно лечение и консерви, дето си пием хормона. На който не му се пие- да пише там. Ако не- аз ще пиша на модератор!  Whistling

Ами да, не е зле да уведомите модератор да промени заглавието на темата - "Автоимунен тиреоидит на Хашимото - традиционно лечение с левотироксин!". Тогава пишещите няма да се бъркат и ще може да скачате срещу неприемащите хормона. Но с настоящото заглавие просто няма от какво да се оплачете.

Общи условия

Активация на акаунт