"За" и "против" чалгата

• 103 099
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 870
Аз на детето няма да му дам да слуша засега. Но и то неможе - нямаме Българска ТВ в нас, точа от нета. Жена ми не слуша. Аз слушам и не ми дреме кой какво ще да казва. Слушал съм всичко, бивш хорист съм, класиката ми е частично в кръвта. Слушал съм неща които повечето плюещи чалгата не са и мирисали че ги има, защото съм меломан и понякога губя часове да си търся нещо старо и ценно. На единия ми МП3 плейър най-дебелите папки са една само с хорови класики и друга с мюзикъли.

Работата е обаче че тази музика разтоварва. И от всичко което ме разтоварва, а това е най-вече Гама Рей (метъл), денсове от 90г и чалга - чалгата ме разтоварва най-много.

За ходене - рядко ма много рядко ходя. Ей сега бях на Нелина преди 2 седмици и наблюдавах как към половината изобщо не бяха дошли защото харесват чалга или нея а бяха или защото тя изпя доста народни или защото при нас рядко идва някой от България да ни пее (за разлика от Чикаго примерно където наблюдавам повечко обяви). А и беше повод за събиране.

Малина ще ни дойде сега на 20ти Дек. Нямаше да ходя но е обещала че ще пее доста и народно и се задвуомих.

Така че който мрази да мрази. През фара ми е. Детето иде ли на училище и без друго ще му тъпчат главата с местни поп-простотийки така че и него не му е до чалгата.

А и че чалгата е най-слушан жанр в момента... съмнявам се. Да кажем реално че към половината народ освен другото харесва и чалга по-става. Но и реално тя запълни един голям вакуум от комунизма, така че е естествена реакция.

А и както казаха по-рано в темата сред маанетата има хубави неща. Колкото и да не трая Румяна, харесвам все още "Две очи разплакани". Примерно.

Така че... 50/50. И както казах - да говорят каквото искат.

# 871
Интелектиалците с класиката  Peace според мен се изисква доста интелект, за да може да намери 4овек приложенито и на неинтелектуалните неща в живота  Peace

Работата е обаче че тази музика разтоварва. И от всичко което ме разтоварва, а това е най-вече Гама Рей (метъл), денсове от 90г и чалга - чалгата ме разтоварва най-много.

За ходене - рядко ма много рядко ходя. Ей сега бях на Нелина преди 2 седмици и наблюдавах как към половината изобщо не бяха дошли защото харесват чалга или нея а бяха или защото тя изпя доста народни или защото при нас рядко идва някой от България да ни пее (за разлика от Чикаго примерно където наблюдавам повечко обяви). А и беше повод за събиране.

Peace И мен ме разтоварва . Имаме доста трудности в момента и не сме в България и цял ден днес слушах ретро чалга и трапезните и хвърлях гюбеци из апартамента  Sunglasses много добре ми подейства  Peace
Ето го моя хит за деня. Голям майтап, просто невероятно .  

Щом свечери се и луната се покаже.
За мен живота започва в този час.
Във дискотеки ще си търся ново гадже.
Не че си нямам, ала с чуждо ще съм аз.

Припев:
Off, off, off.
Ще поканя аз някое гадже в квартирата.
Off, off, off.
Ще отида да видя изстина ли бирата.
Off, off, off.
Ще покажа за нашата среща причината.
Off, off, off.
Ще извадя на любовта аз секирата.

Сядам на бара, а очичките ми шарят,
ще ги огледам всички до една.
По мен си падат, ако кинтите набарат.
Ако трябва троши се пара.

Припев: (х2)
 Off, off, off.
Ще поканя аз някое гадже в квартирата.
Off, off, off.
Ще отида да видя изстина ли бирата.
Off, off, off.
Ще покажа за нашата среща причината.
Off, off, off.
Ще извадя на любовта аз секирата.

виж на youtube.

# 872
Предпо4итам във весел отбор с усмихнати хора. 
Обиждащите деца спокойно може да си останат в другия и да си кътат ценните клетки  hahaha
То е ясно кой ще води по то4ки накрая  Peace
Това е подфорум развле4ения все пак Simple Smile

# 873
ние за това се развличаме за ваша сметка  Mr. Green продължавайте моля  Popcorn

# 874
ние за това се развличаме за ваша сметка  Mr. Green продължавайте моля  Popcorn
хопала плагиатка  Sunglasses

# 875
Тази тема просто ме отказва от живота.

# 876
Тази тема просто ме отказва от живота.
Погледни го от хубавата страна на нещата - сега няма да има никаква нужда да даваме аргумент "против", а само линк към мненията на Ненова от Стара Загора. Mr. Green .
Предпо4итам във весел отбор с усмихнати хора.  
Обиждащите деца спокойно може да си останат в другия и да си кътат ценните клетки  hahaha
То е ясно кой ще води по то4ки накрая  Peace
Това е подфорум развле4ения все пак Simple Smile
Нали не смяташ, че тук ще се намери нормална жена, която да иска да бъде сравнена с нея? На нея й остава само ценоразписа  да си даде....

# 877
С BMW от дъвка Турбо  Mr. Green Аз така какви коли имах навремето, ехейййййй....то машина, то чудо  hahaha Че и повтарящите се бяха  Naughty

# 878
  • София
Много се излагате вече нечалгарките, не се ли усещате? Thinking

# 879
  • София
Това аз го твърдя Wink

# 880
Слушам почти всякаква музика, в т.ч. чалга. Смятам, че мелодиите са хубави, с хубав танцувален ритъм. В самата музика няма нищо лошо. При чалгата проблем са текстовете. Не се заслушвам в текстовете нито на чалгата, нито на други жанрове, тъй като ги смятам за дело на пропаднали пишман-поети без талант. Впрочем, не само тези поети са пропаднали, пишман и без талант - на света повече от фотографи и поети няма, но това е друга тема.
Музика, която ме дразни, е джазът. Хаос, пълен хаос са композициите. Това уж е характерно стила, но нищо не може да докосне нито в душата, нито в ума ми, тази музика просто не ми говори, не знам какво да правя, докато тя звучи, а просто да я слушам като основно занимание - абсурд.

# 881
  • Ямбол
А обратното?

# 882
Камалия само не разбрах Антигона какво лошо е казала за външни вид на приятелката ти?

# 883
  • София
Не ме интересува, Лиляна, споделям откритието си.
Къде съм твърдяла, че някой го е твърдял? Thinking

# 884
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не се заслушвам в текстовете нито на чалгата, нито на други жанрове, тъй като ги смятам за дело на пропаднали пишман-поети без талант.
Това за текстовете го проектирай само върху чалгата по-добре Peace

Общи условия

Активация на акаунт