Работата е обаче че тази музика разтоварва. И от всичко което ме разтоварва, а това е най-вече Гама Рей (метъл), денсове от 90г и чалга - чалгата ме разтоварва най-много.
За ходене - рядко ма много рядко ходя. Ей сега бях на Нелина преди 2 седмици и наблюдавах как към половината изобщо не бяха дошли защото харесват чалга или нея а бяха или защото тя изпя доста народни или защото при нас рядко идва някой от България да ни пее (за разлика от Чикаго примерно където наблюдавам повечко обяви). А и беше повод за събиране.
Малина ще ни дойде сега на 20ти Дек. Нямаше да ходя но е обещала че ще пее доста и народно и се задвуомих.
Така че който мрази да мрази. През фара ми е. Детето иде ли на училище и без друго ще му тъпчат главата с местни поп-простотийки така че и него не му е до чалгата.
А и че чалгата е най-слушан жанр в момента... съмнявам се. Да кажем реално че към половината народ освен другото харесва и чалга по-става. Но и реално тя запълни един голям вакуум от комунизма, така че е естествена реакция.
А и както казаха по-рано в темата сред маанетата има хубави неща. Колкото и да не трая Румяна, харесвам все още "Две очи разплакани". Примерно.
Така че... 50/50. И както казах - да говорят каквото искат.