"За" и "против" чалгата

• 105 992
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 975
  • Ямбол
Най-много зависи от семейството.

# 976
Така е Peace

# 977
# 978

Не съм съгласен - един доста дълъг период от време майка ми слушаше гръцки фолк, но аз не го харесвах тогава и не го харесвам сега. В момента тя започва да слуша музиката, която аз харесвам, не обратното.

# 979
  • Ямбол

Peace

'Закърмена' съм с поп и рок музика. Няма как на дърти години да прослушам поп фолк, след като години наред съм заспивала на Dire Straits...

# 980

Peace

'Закърмена' съм с поп и рок музика. Няма как на дърти години да прослушам поп фолк, след като години наред съм заспивала на Dire Straits...

Да, но аз съм "закърмен" с гръцкия еквивалент на поп-фолк-а, но не мога да го понасям. Вместо това слушам рок и метал. Майка ми прослуша Fall Out Boy и Arctic Monkeys преди няколко месеца, едва ли не заради мен...

# 981
  • Ямбол
Повече си закърмен с фантазьорство, отколкото с нещо реално. А от един пример изводи и обобщения не се правят.
Практиката и опитът досега е показват и доказват, че за децата семейството е пример и отношението вътре е много важно за изграждане на мирогледа на децата. А и от семейството идва и възпитанието, идва нивото.
Не можеш да отхвърлиш някакво твърдение, само защото имаш някакво изключение. Убедена съм, че отношението е едно към сто на тези, слушали и не слушали в семейството си. И тук в темата имаше една с бебе, която разказваше какво прави с бебето си.

# 982
Хич не съм запозната с гръцкия поп-фолк, но основното е, че не му разбирам думите.  И не ги срещам звездите му както "елитът на България", започващ с Мара Гущерова и Андрея Кубратска.  За мен това е по-страшно - чалга културата.

# 983
Повече си закърмен с фантазьорство, отколкото с нещо реално. А от един пример изводи и обобщения не се правят.
Практиката и опитът досега е показват и доказват, че за децата семейството е пример и отношението вътре е много важно за изграждане на мирогледа на децата. А и от семейството идва и възпитанието, идва нивото.
Не можеш да отхвърлиш някакво твърдение, само защото имаш някакво изключение. Убедена съм, че отношението е едно към сто на тези, слушали и не слушали в семейството си. И тук в темата имаше една с бебе, която разказваше какво прави с бебето си.

Това, че съм представил един пример на вашето внимание не значи, че не мога да ви дам още. Дори хората, закърмени с Pink Floyd, Queen, Dire Straits и т.н., които познавам, предпочитат по-модерна рок и метал музика. Като казвате, че следваме семейството си в изграждането на вкус ни обвинявате в конформизъм, едва ли не. Ако една майка харесва много зеленото, това значи ли, че и детето много ще го харесва? -Не, защото вкусът и предпочитанието по отношение на цветовете (и изкуствата) не се изгражда така.

# 984
За български поп-фолк нищо не мога да кажа, не съм близък с хора, които го слушат, не се слуша около мен.

Това го споменаваш постоянно...К'во като няма такива хора около теб?

# 985
За български поп-фолк нищо не мога да кажа, не съм близък с хора, които го слушат, не се слуша около мен.

Това го споменаваш постоянно...К'во като няма такива хора около теб?
Той е тийн, за бога. Те сега откриват топлата вода, а света им се определя от собствения опит и наблюдения.

# 986
  • София
...Дори хората, закърмени с Pink Floyd, Queen, Dire Straits и т.н., които познавам, предпочитат по-модерна рок и метал музика.
Аха, а като откриеш някой, закърмен с Флойд, рок и метал, дето да мята гюбеци, ела пак да се похвалиш. Tired

# 987
...Дори хората, закърмени с Pink Floyd, Queen, Dire Straits и т.н., които познавам, предпочитат по-модерна рок и метал музика.
Аха, а като откриеш някой, закърмен с Флойд, рок и метал, дето да мята гюбеци, ела пак да се похвалиш. Tired

Искрено се надявам да не се срещна с подобен индивид, но съм сигурен, че и такива има.

# 988
Искрено се надявам да не се срещна с подобен индивид, но съм сигурен, че и такива има.

По-скоро обратното. Закърмени като деца със сръбското и гръцкото на родителите си, плюс Хисарския поп за разкош, през пубертета започват да слушат Флойд, рок и прочие като форма на бунт, но на по-зрели години минават на чалга. И там си и остават.
На твое място бих започнала да се притеснявам. С това гръцко в най-ранна възраст...  Thinking

# 989
Всичките ми съученици, чиито родители се друсаха на чалгата в зората й и на разни сръбско-турски песньовки, слушаха Хиподил (и подобни) за кратко, но сега да ги видиш - до един имат във ФБ си страниците на всички чалга певачици.
Даже и хора, които не съм очаквала, че може да слушат такава музика, защото докато се познавахме, бяха върлите й противници.
И пак опираме до семейството и това, което то е поставило като основа.

Общи условия

Активация на акаунт