Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява записът за туширане по време на бременност и каква е процедурата?
Кога трябва да отидете в болницата по време на бременност поради контракции?
Какво представлява записът за туширане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява записът за туширане по време на бременност и каква е процедурата?
Записът за туширане по време на бременност е медицинска процедура, при която лекарят внимателно изследва шийката на матката с пръсти. Това може да причини лек дискомфорт и леко кървене. Процедурата помага да се прецени колко е разширена шийката на матката и дали тялото е готово за раждане. Процедурата за туширане по време на бременност е вътрешен преглед на шийката на матката, извършван от лекар с помощта на пръстите си. Това може да причини дискомфорт и леко кървене. Целта му е да оцени разкритието и да определи готовността за раждане.
-
Кога трябва да отидете в болницата по време на бременност поради контракции?
-
Какво представлява записът за туширане?
-
Какво представлява разкритието на шийката по време на бременност?
-
Какви са основните теми в дискусията?

и при първа възможност ще се похваля
В операционната ме накараха да седна на леглото, за да може анестезиологът да ми сложи упойка и после спиналната. Заради треперенето и страха се наложи една сестра да ме държи наведена, че много съм бягала на анестезиологът. Усещах вливането на лекарството и беше ужасно - болка в областта на бъбреците. После започнаха да ме пръскат за дезинфекция, аз бях откачила от страх, усещах все още докосването по корема ми....Анестезиологът каза, че и да усещам, вече са ме срязали, така че да се успокоя. Паникьосана, опитах се да се забавлявам с монитора до главата ми - следях си пулса и кръвното

Нека Жасмина расте здрава, щастлива и много обичана! 

Предполагам, няма да изненадам никого като кажа, че взехме Чиполино Пуки (платина). 

. Към 5 ч вече станах, контракциите се засилваха, но все още търпими. След 6 вече започнах да ги засичам на 10-8-6 минути и започнах да се подготвям да тръгваме към болницата. Искаше ми се да вляза с повече разкритие, затова не бързах много, но болките взеха да стават все по-силни. Приеха ме с 7 см разкритие и думите "айде, няма време". После това което следва ми е мъгла. Помагах си като сменям позите по време на контракция - клекнала или на 4 крака с глава опряна в леглото. Определено това ме облекчаваше, с първото бях със система и легнала и болките бяха по-непоносими. Мехурът ми се спука спонтанно малко преди да почнат напъните. Този етап сякаш беше много кратък, 2-3 напъна и накрая ме натиснаха да ми помогнат. Имам епизотомия, и това не разбрах кога се е случило