СЕДМОКЛАСНИЦИ втори етап на класиране - седмична (04.07-10.07)

• 35 482
  • 588
  •   1
Отговори
# 510
  • София - Рим и обратно

Който пак е с най-висок бал.
Да, но само на теория Wink.
В нашето училище (и не само) директорките обясниха съвсем ясно на род. среща, да не се безпокоим, ако някой остане без училище, винаги ще приемат своите възпитаници обратно. Тя дори се изрази така: "Ако пред вратата ми застанат 5 ученика за 4 класиране и двама са си от нашето училище, познайте кои ще взема, дори и на другите балът да е по-висок... Simple Smile".
Всъщност, навсякъде пише, че приемането на ученици на 4 класиране е "по преценка на директора". Никъде не се отразява този прием.

# 511
Ами явно попадението от един от последните постове, че става по симпатия или който е пръв на опашката (което приех като много удачна шега) ще се окаже вярно...

# 512
  • виртуално
Не е случайно, че IV-то класиране е наречено "директорско"

# 513
  • София
И в нашето училише бяха обещали, че ще си приберат децата. Но там се влиза с постижим бал от 26. Ако искате, да ви уреждам.

# 514
  • София
Не е съвсем така, както го описахте. Ето копие от наредбата за 4-то класиране.

"Чл. 30. (1) За попълване на незаетите места след трети етап на класиране
учениците подават в училището заявление и оригиналите на документите по чл. 27, ал.
1, т. 2, 3 и 4 в срок, определен от директора.
(2) В случай че е определен приемен изпит, за местата по ал. 1 може да
кандидатстват ученици, получили на него оценка най-малко 3,00.
(3) Подреждането на кандидатите се извършва по низходящ ред в зависимост от
бала и реда на посочените желания.

(4) Резултатите от попълването на местата по ал. 1 се обявяват в училището и в
РИО в срок, определен от директора."

# 515
Който пак е с най-висок бал.
Да, но само на теория Wink.
В нашето училище (и не само) директорките обясниха съвсем ясно на род. среща, да не се безпокоим, ако някой остане без училище, винаги ще приемат своите възпитаници обратно. Тя дори се изрази така: "Ако пред вратата ми застанат 5 ученика за 4 класиране и двама са си от нашето училище, познайте кои ще взема, дори и на другите балът да е по-висок... Simple Smile".
Всъщност, навсякъде пише, че приемането на ученици на 4 класиране е "по преценка на директора". Никъде не се отразява този прием.

Ганис е права. Кафе с мед, не знам как да се изразя по-меко за изказването на вашата директорка, да го наречем "заблуждаваща реклама".

4-то класиране е директорско, защото се организира от директора.
Други разлики  с общите класирания са:

- искат се оригинали на всички документи.
- следствие от горното - детето подава документи само в 1 училище (няма 5 оригинала на свидетелство за 7

ето какво пише в Наредба 11
Чл. 24. (1) Незаетите места след трети етап на класиране се обявяват в училището
и в РИО и за тях може да кандидатстват ученици, отговарящи на изискванията по чл.
15, ал. 1 .
(2) Учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора и
оригиналите на документите по чл. 16, ал. 1, т. 2, 3 и 4 или по чл. 16, ал. 2, т. 2, 3 и 4
в срок, определен от директора.
(3) Директорът определя комисия, която подрежда кандидатите по реда на чл. 10,
ал. 1 и чл. 12 .

(4) Резултатите от попълването на местата по ал. 1 се обявяват в училището и в
РИО в срок, определен от директора.

клас).

Класирането пак е по бал и желания (в едно училище може да има различни желания), даже при равен бал важат правилата на чл. 12.

Не вярвайте на всяка градска (директорска) легенда.

ПП Ганис, писали сме заедно  Hug
Грета ей - затова го нарекох "заблуждаваща реклама". Вероятно ниско-балови директори така привличат своите ученици (друго си "да те уредят и предпочетат"  Grinning)
И в нашето училише бяха обещали, че ще си приберат децата. Но там се влиза с постижим бал от 26. Ако искате, да ви уреждам.

Но директорът/ката може да направи друга услуга - в 5 без 5 да каже дали има ученик с по-висок бал.

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 15:58 от biborana

# 516
  • Балчик
И пак директорът назначава комисия за приема, не  е както той реши. Всички документи се носят в РИО.

# 517
Може би теорията и практиката пак се разминават. Когато премествах детето си след 4 клас от едно в друго училище, направиха всичко възможно да ме спрат. Отказаха да ми дадат документите от старото училище, а имаше срок. Борила съм се "като прасе с тиква", но накрая успях  Simple Smile

# 518
  • София - Рим и обратно
Да, добре, вие ще изкарате, че и парашутистите са мит Laughing.  Техните документи пак ли в РИО се носят? Simple Smile

# 519
  • София
Да, добре, вие ще изкарате, че и парашутистите са мит Laughing.  Техните документи пак ли в РИО се носят? Simple Smile

Парашутистите са друга бира. Разбира се, че ги има, но те не влизат на 4-то класиране. Кафе, била съм в такава комисия и все пак имам идея, как се случват нещата.

# 520
Може би теорията и практиката пак се разминават. Когато премествах детето си след 4 клас от едно в друго училище, направиха всичко възможно да ме спрат. Отказаха да ми дадат документите от старото училище, а имаше срок. Борила съм се "като прасе с тиква", но накрая успях  Simple Smile

Tsvunt Peace, за съжаление си права.
На много места (не само в образованието) се разчита на неосведоменост и страх.
Но когато правото е на моя страна в съчетание с нахалство (или както е казано с пистолет и добра дума) - успявам.

# 521
  • София - Рим и обратно

Парашутистите са друга бира. Разбира се, че ги има, но те не влизат на 4-то класиране. Кафе, била съм в такава комисия и все пак имам идея, как се случват нещата.
Възможно е, сигурно си права. Аз пък бях убедена, че ако влизат с връзки, то става именно тогава.

# 522

Възможно е, сигурно си права. Аз пък бях убедена, че ако влизат с връзки, то става именно тогава.
Парашутисти влизат и през Юли и през Септември. За тях класиране няма. Там е по договаряне.

# 523
  • София
Ние тук си говорим за 4-то класиране, но РИО София мълчи за третото като партизанин на разпит  Twisted Evil

Направо се излагат!

# 524
Може би теорията и практиката пак се разминават. Когато премествах детето си след 4 клас от едно в друго училище, направиха всичко възможно да ме спрат. Отказаха да ми дадат документите от старото училище, а имаше срок. Борила съм се "като прасе с тиква", но накрая успях  Simple Smile

Tsvunt Peace, за съжаление си права.
На много места (не само в образованието) се разчита на неосведоменост и страх.
Но когато правото е на моя страна в съчетание с нахалство (или както е казано с пистолет и добра дума) - успявам.
Благодаря за съгласието  Peace Жалко, че обикновено не става само с добра дума...

Общи условия

Активация на акаунт