СЕДМОКЛАСНИЦИ втори етап на класиране - седмична (04.07-10.07)

• 35 506
  • 588
  •   1
Отговори
# 555
Пенсионирана русалка, нима е възможно родителите на момиче с такъв бал да не се подсигурят? Много странно го намирам това.Все ми се иска на трето класиране да няма такъв бал, за да има шанс за други : Grinning Въпреки че ние няма да рискуваме, чак толкова хазартни не сме! Пък и вече е лято, искаме почивка! GrinningДано да не съжаляваме, че не сме опитали!

# 556
  • София
Пенсионирана русалка, нима е възможно родителите на момиче с такъв бал да не се подсигурят? Много странно го намирам това.Все ми се иска на трето класиране да няма такъв бал, за да има шанс за други : Grinning Въпреки че ние няма да рискуваме, чак толкова хазартни не сме! Пък и вече е лято, искаме почивка! GrinningДано да не съжаляваме, че не сме опитали!

Напълно възможно е, казвам го от преки наблюдения..Ден преди  подаването заявление за 1 класиране, бях по друг повод с познати. Те нямат седмокласници и темата за разговор беше принципно друга. Имаше  с тях обаче непозната за мен дама, наглед достатъчно интелигентна, която  се оказа, че има девойка с подобен бал, не помня точно колко, затова го написах ориентировъчно..Може и малко по-висок да беше. Peace Та на споделените от нея анмеерния, че ще пишат само 91 НЕГ и петте паралелки на 73-то, аз моментално опонирах с думите, че това е недостатъчно като позиции.И знаеш ли какво получих като отговор, след което тотално се отказах да убеждавам някого в нещо, всеки е отговорен за детето си все пак?! Отговорът гласеше, че  се  очаква  осезаемо  понижаване на  минималните  балове (според казаното им в школата), освен това  в 73-то миналата година се приемало с  мин. 34,500, но в 4 паралелки, а не в 5 като тази година... И заради подобни родители страдат деца, които са се справили съвсем прилично. Peace Не ми е близка дамата, та не знам после какво се  е случило, дано са писали и още желания..

# 557
Сестра ми направи почти същото - разликата е, че нямаше второ училище, а и втора паралелка. За щастие развръзката е добра.

# 558
  • София
П.П. Явно не е от компютъра.И аз нямам обяснение - толкова много заможни хора ли има, които са си пратили децата в частни гимназии?

Или е имало голямо дублиране при кандидатстването с деца от провинцията, които на второ класиране са се придвижили (или не) напред в родните си места и са предпочели да останат там, отколкото да се местят в София  Peace
И допълнително обявените места за прием на резерви в АК, и новата паралелка математика с немски в ПЧМГ. Малко по малко, събират се бройки.
Копче, имате интересни възможности, успех!  Hug
Не, че е много важно, но приемът в АК приключи още на 30.06., така че колежът не е "виновен" Grinning
Според мен ситуацията е по-скоро резултат от многото на брой кандидати некласирани на 1-ви и 2-ри етап.

# 559
Интересно, в СМГ има 5 места.
Хехе, ще пусна фиш. Сутринта, в разговор с приятелка, предположих че ще са точно толкова.  Grinning

Ще ми бъде интересно да разбера дали добрите състезатели от провинцията, чиито имена видях на първо класиране и в немската, и в английските паралелки са се записали в СМГ или са предпочели да останат по родните места.

# 560
Аз мисля, че за свободните места след второ класиране най-много влияят деца приети в 2 области и ТУЕС - затова при момчетата има повече свободни места.
Аз съм хазартен тип и бих участвала в 3-то - най-висока цел и 2-3 мрежи за подсигуряване. Обаче не кандидатствам аз (ученето ми е в кръвта, до понеделник трябва да взема 3 изпита)!
А девойката вече е записана в най-желаното от нея място, така че успех на смелите!

# 561
Аз мисля, че за свободните места след второ класиране най-много влияят деца приети в 2 области и ТУЕС - затова при момчетата има повече свободни места.

Да не забравяме и приетите в училища към Министерство на културата!

# 562
Според мен ситуацията е по-скоро резултат от многото на брой кандидати некласирани на 1-ви и 2-ри етап.

[/quote]
Обаче и това не е така, защото още на 1-во класиране не малко приети по 1-во желание не се записаха...

# 563
  • София
Колко са те спрямо 184-те бройки некласирани, чийто бал само в РИО знаят?

# 564
Успех на участващите в трето класиране! Доста апетитни бройчици има.

Тези, които по някаква причина не са сметнали добре възможностите, които им дава балът на детето и са писали по-малко желания или са решили да играят тото заради недостатъчен бал за най-желаното място, мога да ги разбера. Но не мога да си обясня многото родители, които хал хабер си нямат и до днес какво се случва в края на 7-ми клас. Имам доста познати (уж информирани и интелигентни хора), които подобно на разказаното от Русалката бяха в пълно неведение относно важността на "ставащото". Едното семейство (архитекти) бяха напълно убедени, че щерката няма нужда от допълнителна подготовка в 7-ми клас и ще влезе в най-лошия случай в строителния, защото била супер в училище. Балът на детето едва стигна за 134-то. Друга пък ми обясняваше, че синът й бил природно интелигентен и пак без допълнителни усилия... 3,50 по мат и 3,70 по БЕЛ. Трети си скубят косите и гърмят с пушки, защото на матурите били дали въпроси от материал, който не е учен в училище. Де бяхте, де бляхте, бе, хора?! (Последното не е насочено към участници във форума. Тук всички са достатъчно добре информирани).

# 565
  • София
Едното семейство (архитекти) бяха напълно убедени, че щерката няма нужда от допълнителна подготовка в 7-ми клас и ще влезе в най-лошия случай в строителния, защото била супер в училище. Балът на детето едва стигна за 134-то. Друга пък ми обясняваше, че синът й бил природно интелигентен и пак без допълнителни усилия... 3,50 по мат и 3,70 по БЕЛ. Трети си скубят косите и гърмят с пушки, защото на матурите били дали въпроси от материал, който не е учен в училище.
По този повод се налага почти ежедневно да водя борба със съпружеското тяло,който също смята,че допълнителна подготовка не е необходима дори за 91НЕГ,защото видиш ли детето ни е природно интелигентно(то си е такова,де  Laughing )и що за отличник му трябва допълнителна подготовка Crossing Arms
Добре,че детето само си пожела и таткото ни остави" да си трошим главите" Mr. Green
Догодина по това време ще видим какво сме строшили Simple Smile

Днес точно разяснявах на една колежка как да процедира,защото и те не разбрали и нито се записали на първо класиране,нито подали за второ и сега се чудеше какво да прави.Показах и списъка с местата за трето,та да си ги мислят. Друго си е да си подготвен година по-рано Joy

Успех на участващите на 3то,вярно има много интересни местенца.

# 566
  • София
Имам чувството, че поне половината татковци ги прихваща същата идиотска мисъл.

# 567
Имам чувството, че поне половината татковци ги прихваща същата идиотска мисъл.

Така е. Масово са неосведомени (колко татковци ходят на родителски срещи  newsm78) и пестеливи (синоним на стиснати). Добре, че бг-мамите не се връзват  hahaha

# 568
  • София - Рим и обратно
О, и ние водихме великия спор относно школи и уроци.  Според него е пълна лудост цялото това нещо - за гимназия. Но ни остави да "си трошим главите", де Grinning. Накрая дори изпитваше истински респект към детето,  признавайки, че самият той никога не се е трудил толкова на тая възраст.

# 569
Здравейте, досега не съм писала тук, но пък съм прочела всичко Simple Smile. Моля за съвет - приети и записани сме в 35 СОУ с бал 32.850, какви са шансовете ни на 3-то класиране за 133 или друга езикова, дали да рискуваме newsm78

Общи условия

Активация на акаунт