Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 318
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
  • BG
Аз  не съм особено доволна от Светла Николова, струва ми се, че не са много обстойни прегледите при нея, на апарат не преглежда очите, също и очно налягане не мери. Не знам, може и аз да греша, но искам следващия път да заведа дъщеря ми при  друг специалист във Варна за контролен преглед.

# 496
# 497
  • София
Знаете ли д-р Топов дали преглежда деца към настоящият момент и къде. Преди 10 год. прави на сина ми операция , последваха още 2 леки след това. После той се премести в Токуда и аз започнах да го водя профилактично на др. място. Но имам вътрешни съмнения и за там, та мисълта ми е да идем отново при Топов  newsm78

# 498
  • BG
Благодаря, че се включи, galis. A тази др. Барбукова къде преглежда?

# 499
Др. Барбукова работи в СБОБАЛ - това е държавната очна болница. Деца преглежда предимно понеделник и вторник до обяд. Случвало се е да ни насрочи преглед и за неделя. ако е дежурна или за сряда следобяд. Има и частен кабинет. Работи с направления.

# 500
  • София
Знаете ли д-р Топов дали преглежда деца към настоящият момент и къде. Преди 10 год. прави на сина ми операция , последваха още 2 леки след това. После той се премести в Токуда и аз започнах да го водя профилактично на др. място. Но имам вътрешни съмнения и за там, та мисълта ми е да идем отново при Топов  newsm78

Сама си отговарям : д-р Топов , отдавна вече не работи с деца и не правел компромиси за никой!

Жалко, а беше един от малкото кадърни в тази работа.

# 501
Момичета, здравейте. Обръщам се с молба за съвет към тези от вас ,които са правили оклузия на детенце около 1 годишна възраст. От известно време правим оклузия на момченцето ни на 1 годинка,но последните 1-2 седмици е невъзможно да се справим. В началото търпеше лепенката,но вече не стои с нея и 1 минута,както и да го заболамосвам той успява сам да я свали.Купихме рамка със стъкла без диоптър,но така положението е още по-зле,разревава се на секундата и няма успокояване. Едва ни се събира 1 час на ден оклузия а трябва да е доста повече. Вече съм се видяла в чудо и моля някой ако знае някакъв "чалъм" за справяне в така ситуация? Има миопия на едното око и я корегираме с диоптрична леща,очила не носи така или иначе.

# 502
  • планетата Земя
Няма чалъм.Той я маха,ти я слагаш.Ходиш след него и следиш.Той маха,ти слагаш.Не е лесно,но в един момент той ще приеме лепенката и ще се наредят нещата.Успех  Hug

# 503
Няма чалъм.Той я маха,ти я слагаш.Ходиш след него и следиш.Той маха,ти слагаш.Не е лесно,но в един момент той ще приеме лепенката и ще се наредят нещата.Успех  Hug

И аз на това се надявам,но от толкова залепяне и разлепяне кожата му направо се разранява...  Sad

# 504
И при нас беше така и доц.Контрова ни препоръча да правим оклузия с капки - Цикложил. Така разширяваме зеницата на здравото око.

# 505
И при нас беше така и доц.Контрова ни препоръча да правим оклузия с капки - Цикложил. Така разширяваме зеницата на здравото око.

И нас тя ни наблюдава.Това звучи като светлина в тунела.Колко често може да се ползват тези капки?

# 506
  • планетата Земя
И аз на това се надявам,но от толкова залепяне и разлепяне кожата му направо се разранява...  Sad

Мажи с крем и при нас беше станала на рани

Всеки ден Цикложил не е ли кофти за окото?Попитай лекарката

# 507

Мажи с крем и при нас беше станала на рани

Всеки ден Цикложил не е ли кофти за окото?Попитай лекарката

И аз мажа с крем естествено,но тогава лепенката се сваля два пъти по-бързо...ръчичките му са по-бързи от светлината...

# 508
  • София
За жалост и аз съм на този етап. Не търпи лепенка и минута.
В началото опитахме и с цикложил,  но не й понесоха добре тия капки и само веднъж сложих и ги хвърлих.
Каква е диагнозата, защо закривате окото?

# 509
За жалост и аз съм на този етап. Не търпи лепенка и минута.
В началото опитахме и с цикложил,  но не й понесоха добре тия капки и само веднъж сложих и ги хвърлих.
Каква е диагнозата, защо закривате окото?

-11 диоптъра на дясното оченце и от това го криви.Коригираме диоптъра с леща.За сега правим оклузия за да започне да фиксира и с него а след това ще борим и кривенето.Най-вероятно няма да се разминем и с операция,защото на моменти изправя добре болното оченце и криви здравото(вкарва ги към носа).

Дано да е период това с лепенката,защото и без това изгубихме достатъчно време от установяването на проблема(началото на септември) докато започнем оклузията. Първо чакахме разни лекарки да им свърши отпуската,после чакахме лещата да пристигне(около 2 седмици),понеже е поръчкова поради малкия си размер. Разбира се сме изгубили вече 3 лещи и всичкото това е загубено време... Та се надявам да отминава този период и да си правим оклузията както трябва.

А на вас доктора как ви каза да ползвате Цикложил-а,може ли ежедневно?

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 17:12 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт