Клуб на храбрата шивачка - тема 16

• 76 151
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Толкова се кьорих и не видях да е като топче заоблено.  Joy
И аз щях да пишя, че не се нищи. По-тънкото се навива навън, обаче, но на някои "тоалети" това ще стои подходящо.

# 106
Благодаря за съветите. Ще пробвам зиг-заг или необработено. В крайна сметка едва ли ще ги ползваме достатъчно дълго, че да се разнищят. Даже ми идва наум, че конеца на зиг-зага може да е контрастен цвят. Ще помисля.

За къдрата в последствие прочетох, че е добре да е 2 пъти по дълга от обиколката на роклята. Ще кажете, че е близко до ума, но както писах страх ме беше от обработката ма ръба, а така го избегнах. Също така трябва да си призная, че не знаех много какво правя  baby_neutral но имах желание, което е голяма движеща сила, а и се страхувах от 4-те ръба. Не бях убедена, че ще се скрият. Сега вече ще знам.

Следващия проект е една рокличка, много семпла с трапецовидна форма и презрамки. Чудя се дали трябва да я стесня малко в долната част (да я направя малко по-права) преди са сложа къдра (този път истински къдрава) или и така ще стои добре.

Пак благодаря за съветите. Давате ми много кураж.   bouquet

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 20:42 от Zeniaxx

# 107
  • София
За оверлога-ако се махне ножа може да се пришиват 2-те парчета с декоративен тигел(в случая самия оверлочен тегел) и изглежда като декоратияно-има на някои анцузи на ръкавите или на джобовете.не е покривна в никакв случай.

# 108
Здравейте момичета. Можете ли да ми помогнете? Искам да си купя различни приставки/крачета за шевната машина (марка Janome), но не мога да намеря от къде. Търся в Интернет и ми излизат магазини из София, а съм от Варна. Не искам да поръчвам доставка, а да отида в магазина и да си ги избера на място. благодаря ви Simple Smile

# 109
  • София
Какво е "сърцето"  newsm78 Совалката ли имаш предвид?
Ако - да, тогава провери колко са ти опънати конците. Трябва горния и долния да са с еднакъв опън.
Друг вариант е къса игла или неправилно вдянат конец.

Извън темата - тортата е страхотна. Отдавна съм я гледала, но аз не мога да сваля очи от това колие

Много искам такова!!!
Скрит текст:
Понеже не успях да си намеря такава шевна машинка аз си направи с ножичка  Embarassed

п.п. Аз направих блузките на малката като роклички. Станаха сладки. Ще ги снимам някой ден  Peace
Намерих ти едно колие , не е същото, но ти ще прецениш дали ти харесва http://olx.bg/promotsiya---8lv-chasovnik-medalon-i53738158

# 110
За оверлога-ако се махне ножа може да се пришиват 2-те парчета с декоративен тигел(в случая самия оверлочен тегел) и изглежда като декоратияно-има на някои анцузи на ръкавите или на джобовете.не е покривна в никакв случай.

Аз все още не мога да си го представя  Embarassed 

# 111
Здравейте момичета. Можете ли да ми помогнете? Искам да си купя различни приставки/крачета за шевната машина (марка Janome), но не мога да намеря от къде. Търся в Интернет и ми излизат магазини из София, а съм от Варна. Не искам да поръчвам доставка, а да отида в магазина и да си ги избера на място. благодаря ви Simple Smile

Защо искаш да избираш на място, те са си все същите, дали ще ги купиш от София, Варна или Ню Йорк  Wink  Просто трябва да решиш какви ти трябват.  Peace

# 112
  • най-шареното място
Отиди в Евротур на червения. Ще имат някои техни, ще имат повече на пфафф - ще разгледаш, ще пипнеш. Каквото нямат, ще ти доствят или ще поръчаш от Аксиома.

# 113
  • София
Dokolkoto znam Aksioma sa wnositel.Ne znam dali rabotqt s nqkoj ot Warna

# 114
Simple Smile Благодаря ви за бързите отговори. Ще проверя магазина в понеделник.

# 115
Здравейте, къде в София мога да си купя тюл и на каква цена върви - примерно 10-15 метра?
Купих си наскоро от магазин РиС до парка Заимов и ми го даде за 3.60 метъра. Все си мисля, че и по-евтино мога да намеря. Не е лъскав тюл, обикновен, не е твърд.
Благодаря.

# 116
Привет на храбрите шивачки  Peace
Да споделя, че си поръчах 2 броя от сп. OTTOBRE, уших по една рокличка на внучките. Един и същи модел, но от различни десени пам. трико. Станаха много сполучливи и съм много доволна от кройките /ще снимам при възможност, за да ви ги покажа/.
Преди време попаднах на безплатни кройки от това списание, но като започна едно принтиране, сглобяване, напасване...отделно да купувам цветен тонер и реших, че по-изгодно ми излиза да си поръчам оригиналното списание. Не съжалявам.
Сега имам 1 ВЪПРОС- как шиете изкуствен лак? От долната страна основата е като трико и няма проблем с шиенето, но когато опитам външен шев, лака не се пързаля и машината "дъвче" на едно място. Подложих оризова хартия отдолу и стана, но отгоре пак запъва плата. Казаха ми, че може със силиконово краче, но аз не съм чувала досега за такова. Та ако някоя от вас е ползвала за шиене на кожа и лак, моля да сподели.

# 117
Привет на храбрите шивачки  Peace
Да споделя, че си поръчах 2 броя от сп. OTTOBRE, уших по една рокличка на внучките. Един и същи модел, но от различни десени пам. трико. Станаха много сполучливи и съм много доволна от кройките /ще снимам при възможност, за да ви ги покажа/.
Преди време попаднах на безплатни кройки от това списание, но като започна едно принтиране, сглобяване, напасване...отделно да купувам цветен тонер и реших, че по-изгодно ми излиза да си поръчам оригиналното списание. Не съжалявам.
Сега имам 1 ВЪПРОС- как шиете изкуствен лак? От долната страна основата е като трико и няма проблем с шиенето, но когато опитам външен шев, лака не се пързаля и машината "дъвче" на едно място. Подложих оризова хартия отдолу и стана, но отгоре пак запъва плата. Казаха ми, че може със силиконово краче, но аз не съм чувала досега за такова. Та ако някоя от вас е ползвала за шиене на кожа и лак, моля да сподели.

И аз съм фен на Оттобре  Peace

За лак или изкуствена кожа, решението е или краче с тефлоново покритие, или краче с горен транспорт. Последния го препоръчвам, върши много добра работа и при ластични материали  Peace

# 118
  • София
Може да потърсиш също така има тефлон който  е на лента и е лепящ от едната си страна,такъв имах преди, бях си залепила на едно от крачетата, ако имаш познати в шивашка фирма може и те да ти донесат съвсем малко парче е нужно. Изрязваш го по формата на крачето и го залепваш.
Също така една позната ми каза че е шила изкуствена кожа, като я е намазвала съвсем леко с машинно масло отгоре за да не се залепва по крачето, аз не съм пробвала и нямам идея дали се получава. Успех.

# 119
Благодаря ви,  Tatjana и Миленски  Hug
Това с машинното масло ми го казаха, но хич не искам да го пробвам. За тефл. лента ще питам, но предпочитам да имам и краче. Така, че сега ще потърся за моите машини.
А дали трябва да слагам отдолу хартия или като е с такова краче , не е необходимо?

Общи условия

Активация на акаунт