На море в ТУРЦИЯ - тема 32

• 116 411
  • 777
  •   1
Отговори
# 165
Ееее, защо да е свършило  Heart Eyes Септември идва  Hug

За нас почивките през септември са свършили защото детето ходи на училище и няма ваканция тогава. Още 10 години ще трябва да ходим през юли/август.
И синът ни е в 5 клас, но 4 дни все ще му извиним остъствията по домашни причини  Embarassed

При нас това не е възможно. 3 дни преди и след ваканциите ако детето отсъства, трябва задължително да представим бележка от лекар. По летищата/границите също проверяват и ако видят дете в училищна възраст преди началото на ваканцията, искат бележка от училището че детето е официално освободено.

При нарушение - глоба, и то не символична.

# 166
Не попадаме в никоя категория ние от гореизброените

# 167
Bopemi,, мисля, че по всички показатели, без един, може да бъдете удовлетворени напълно. Но, плажът.... Абе пясък си е, ама е малък, иначе са подредени по 2 шезлонга с чадър и масичка, което е удобно за напитки Sunglasses, ама на мен ми изглеждаше малко клаустрофобично с толкова много хора... Затова и изпращах мъжът ми към 8 ч. с хавлиите на кейчето - там е друго, има въздух, има вятър, повече пространство... Въпрос на нагласа. Аз по принцип горе-долу знаех какво ще бъде /и аз от Трип-а/, но ми се искаше да посетя курорта, да отидем до Родос /голямо разочарование след Малта/, да има къде да се разхождаме - малко по старите улички, малко по променадата, покрай марината.... Както се казва - няма пълно щастие - някой и друг компромис за сметка на някой друг плюс Sunglasses

Хубави плажове - в Ичмелер, дори и местните ми го казаха.

# 168
jfjallen, мерси много за дългото описание. Доста ми помогна, да ти кажа като гледам хотела, предлага се от БГ ТО сама с опция Standart room, което май е това с малкото балконче, не е пояснено изгледът какъв е, което значи, поне според мен, че е по-скоро страничен море или без изглед море. Това е малко кофти като цяло. Иначе за плажа, на снимка изглежда май по-голям от този на Паша Бийч /примерно/. Аква обувки нямаме, но ако трябва ще се снабдим Simple Smile
jfjallen, да ти кажа много слушам суперлативи за този Мармарис, но с този тесен плаж, усещам, че това ще е компромисът, който ще направим. Аз май заради Родос ми се иска да идем в Мармарис, другата опция ми е Бодрум, но и там съм в чуденка за хотелите. Не е лесно да се спра на хотел, но форумът доста помага Simple Smile

# 169
  • Русе
Относно освобождаването от училище си имах големи проблеми с класната на сина ми тази година. Тръгнахме за Турция на 13.06, последният учебен ден, защото той е в 6-ти клас и учат до 15 юни, но 15 беше неделя, така че единствено исках да го освободяа в петък. Казах на класната, че ще ходим в Турция на море, такъв панаир ми вдигнта, че съм безотговорна майка, как съм можела да си освобождавам детето, за да ходело по почивки, почивката по-важна ли била от училището. Този панаир ми го направи точно в деня преди да тръгнем, направо се опита да ни развали почивката. Много се ядосвам на такива завистливи хора. А за първи път ми се случва да го освобождавам от училище, за да ходим на почивка, дори и по болест не отсъства.

# 170
Минавам да се похваля, че най - после резервирахме.

От 15 Август - Majesty club Tarhan - Didim   superuu  jumpuu

Ще пътуваме с Tours Club. Много се колебаехме между този хотел и Батинах, но в Тарнах ни изглежда доста по лежерно.

Ще споделя впечатленията като се завърнем, а до тогава ще следя темата.

Благодаря за помощта при избора на хотел   bouquet

# 171
Здравейте!  Моля, посъветвайте ме хотел Батихан или Сюрмели? Ние сме с дете на 4,5г.  Къде има повече забавления за него - детски кът, водни пързалки, детска анимация? Моля, препоръчайте ми и туристическа агенция, от която сте доволни. Бихме искали да отидем евентуално от 21.07 така, че моля, за спешен съвет!!! Praynig Praynig Praynig

# 172
Относно освобождаването от училище си имах големи проблеми с класната на сина ми тази година. Тръгнахме за Турция на 13.06, последният учебен ден, защото той е в 6-ти клас и учат до 15 юни, но 15 беше неделя, така че единствено исках да го освободяа в петък. Казах на класната, че ще ходим в Турция на море, такъв панаир ми вдигнта, че съм безотговорна майка, как съм можела да си освобождавам детето, за да ходело по почивки, почивката по-важна ли била от училището. Този панаир ми го направи точно в деня преди да тръгнем, направо се опита да ни развали почивката. Много се ядосвам на такива завистливи хора. А за първи път ми се случва да го освобождавам от училище, за да ходим на почивка, дори и по болест не отсъства.
Въпрос на това на какъв човек попаднеш  Peace

# 173
Здравейте!  Моля, посъветвайте ме хотел Батихан или Сюрмели? Ние сме с дете на 4,5г.  Къде има повече забавления за него - детски кът, водни пързалки, детска анимация? Моля, препоръчайте ми и туристическа агенция, от която сте доволни. Бихме искали да отидем евентуално от 21.07 така, че моля, за спешен съвет!!! Praynig Praynig Praynig

Била съм само в Батихан! Много ни хареса! Факт е, че бяхме без детето, но имах поглед върху чуждите деца  Laughing Всеки ден ги занимаваха аниматорите, видимо се забавляваха и децата, измисляха им игри, има и детски басейн и басейн с пързалки, което май ги блазни всички деца. Много добро впечатление ми направи и вечерта анимация за деца, взимаха ги и си играеха с децата в амфитеатъра и по този начин в ресторанта наставаше едно спокойствие. Много приятно. Вечерната анимация за деца продължаваше докато стане време за анимацията за възрастни.
Пътувахме с Турс клуб - удобен автобус, но не последна мода, в него пътуваха и доста малки деца - безпроблемно. Правят доста почивки и тъй като преходът е нощен, дечицата си спяха Simple Smile

# 174
Аз искам да попитам за турската лира.

Може ли да ми даде някой ориентир за стойността на ТЛ?

Например колко струва една кола, една бутилка алкохол, нормална вечеря в ресторант среден клас?

Искам да се ориентирам колко пари ще трябват за около 7 дни, при положение, че е ултра алл.   bouquet

# 175
Bopemi благодаря за бързия отговор!  Simple Smile

Muj Добър сайт е www.xe.com. В all inclusive на хотела е включено храненето-поне три пъти на ден е (даже в някои хотели е 4-5 пъти). Виж си офертата за хотела по-подробно. Там трябва да има още и храна на снек бар, пул бар и не знам още какъв бар ( Simple Smile), алкохол, безалкохолни...  С една дума пари ти трябват за пазаруване на дрехи, обувки, джунджурии и екскурзии. Моля, успокой се!  Simple Smile Ти си им платила не само за спането, но и за храната.  Laughing

Сега погледнах твоя хотел- а, ми офертата ти е ядене, пиене и спане 24 часа! Защо не дойда малко да те отменя?! Laughing

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 17:22 от maria_73

# 176
Аз искам да попитам за турската лира.

Може ли да ми даде някой ориентир за стойността на ТЛ?

Например колко струва една кола, една бутилка алкохол, нормална вечеря в ресторант среден клас?

Искам да се ориентирам колко пари ще трябват за около 7 дни, при положение, че е ултра алл.   bouquet

Лирата си я купуваме от тук, от Тавекс, има ги в София, Пловдив, Варна, Бургас. Плащаме и с кредитни карти, където може, а то вече на повечето места може. Впечатли ме в Дидим, в нещо като склад за дрехи бяха разположили на една проста маса с мушама  5 ПОС-а, вече и турците масово на кредитни карти го карат, това ми го казаха.
Ако трябва съвсем да гоним "тънкото", така като гледам в момента е най-най-изгодно, ама за някакви дребни + става въпрос, да си купиш от тук долари и да ги обърнеш там в лири. Аз обикновено търся Ziraat bank , най-добри курсове дават, виж сам http://www.ziraat.com.tr/tr/index.html а и нали ви казах, те вече имат ATM-и, които правят обмяна, пъхаш евро/долари и ти ги обменя, само дето не разваля ориналната валута, то и това оставаше да може да прави.
Щом си на UAL, не ти трябва да се храниш навън, иначе яденето не е скъпо, но пиенето не е приемливо - бутилка алкохол 100 лири, бира 6-7 лири в заведение.

За парите, колко да вземеш,  Laughing колкото и да вземеш, ако си спец в пазаруването, нищо няма да върнеш от там.

# 177
Здравейте мили мами,

Просто съм възхотена от подробната тема, въпреки че я прегледах отгоре от горе само.

След като заспиалчо ше се развихря из вашите постове и коментари надявам се да открия всичко което търся!

Все пак искам да попитам няколко въпроса и се надявам да се повтарям и да има някой ,който може да ми отговори  Hug

Преди седмица с ММ се оженихме и в момента търся меден месец в Турция.Синът ми е на 8м и ще го вземем с нас.
Моите предпочитания са да летим със самолет от Варна чда има анимация чда е ол. Инклузив , да е близо до море и да е 4+ звезди.
Не знам защо но съм се спряла на анталия ..
Ако може да ми дадете съвети за турагенция или каквото и да е ще съм много благодарна Heart

# 178
Iki_to, за кога търсиш почивка в Анталия? Нали се сещаш, че в момента там е 33 градуса, а след седмица-две и до края на август ще е 40 градуса? През този период няма да е най-удачно 8-месечния ти син да е в Анталия.

# 179
Iki_to, за кога търсиш почивка в Анталия? Нали се сещаш, че в момента там е 33 градуса, а след седмица-две и до края на август ще е 40 градуса? През този период няма да е най-удачно 8-месечния ти син да е в Анталия.
На 26.06 в Кушадасъ термометъра показваше 37 градуса!На слънце повече от 10мин аз лично не издържах!!!

Общи условия

Активация на акаунт