На море в ТУРЦИЯ - тема 32

• 116 304
  • 777
  •   1
Отговори
# 495
ами не намирам на първа страница отзив от 26 юни,започват от 5 юли

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=784794.msg … 00048#msg28500048

# 496
ами не намирам на първа страница отзив от 26 юни,започват от 5 юли

Тази тема е започната на 5ти юли. Виж как сме изредили хотели по курорти и към тях "коментар". Последните коментари са най-актуалните, в случая от 26ти юни. Микаела ти е дала директния линк   bouquet

# 497
видях го Laughingблагодаря

# 498
За първи път пиша в тук, но знам , че в има всичко.....
Търся информация по темата:
Клуб хотел Атлантис / Seferihisar / İZMİR/ , на 50 км. от Измир .Някай посещавал ли го е , има ли впечатления?
Аз съм почивала 2 пъти в Турция : Дидим , Палм Уингс -много доволни , и тархан - не толкова !
Сега имаме резервация за този хотел , от 05.09 , който се предлага само от "Българска туристическа компания".
Поне е 5 звезди , надявам се да е ОК, но все пак очаквам инфо!
А също така и за температурата на водата , не съм била в Турция през септември???
Благодаря предварително
Не съм била точно в този хотел, но ot 20.09 септември съм била в Сеферихисар-Euphoria Aegean. Имаше много вятър и водата беше хладна - морето и басейните бяха празни, дори гимнастика не се правеше.

# 499
За първи път пиша в тук, но знам , че в има всичко.....
Търся информация по темата:
Клуб хотел Атлантис / Seferihisar / İZMİR/ , на 50 км. от Измир .Някай посещавал ли го е , има ли впечатления?
Аз съм почивала 2 пъти в Турция : Дидим , Палм Уингс -много доволни , и тархан - не толкова !
Сега имаме резервация за този хотел , от 05.09 , който се предлага само от "Българска туристическа компания".
Поне е 5 звезди , надявам се да е ОК, но все пак очаквам инфо!
А също така и за температурата на водата , не съм била в Турция през септември???
Благодаря предварително

Не съм била точно в този хотел, но ot 20.09 септември съм била в Сеферихисар-Euphoria Aegean. Имаше много вятър и водата беше хладна - морето и басейните бяха празни, дори гимнастика не се правеше.

Ужас , значи трябва да имаме много късмет за хубаво време , а аз се надявах , че поне водата ще е топла в началото на септември. За първи път правя такава авантюристична организация  , без никаква информация предварително. Явно никой не е посещавал този хотел?

# 500
  • в града на вечния купон
знам, че много пъти е коментирана темата, но искам съвет

около 400-500 турски лири и 100 евра дали ще са достатъчни само за малки сувенири и екскурзии-1 или 2 за 6дни , за Алания?

# 501
Би трябвало да са достатъчни - 400-500 лири са около 140-170 евро. Все пак зависи от екскурзиите, но, ако сте 2-ма - за 2 биха стигнали. А останалите 100 евро - за други разходи, но това също е относително. С две думи - може би са достатъчни.

# 502
  • в града на вечния купон
Би трябвало да са достатъчни - 400-500 лири са около 140-170 евро. Все пак зависи от екскурзиите, но, ако сте 2-ма - за 2 биха стигнали. А останалите 100 евро - за други разходи, но това също е относително. С две думи - може би са достатъчни.
Много Благодаря за отговора.

Двама възрастни и дете на 4,5год. сме , в Алания.

Друго искам да питам дали на повече места може ад се плаща с карта-конкретно за Алания питам.

# 503
  • Sofia

Здравейте, имам въпросче. Имам декларация за дъщерята с описан паспорт, Егн и удостоверение за раждане. само,че паспорта изтече и сме с нов. Ходих до нотариус и ми каза, щом фигурира Егн-то, няма проблем. Как мислите, май ще е най-добре да правя нова?

# 504
  • Русе
Здравейте, какви подаръци купувате за приятели от Турция- не говоря за "очички" и други сувенири, а за характерни неща за почерпка- сещам се само за локум, пишмание /не съм сигурна, че се пише така/, евентуално баклавички? Други идеи?   bouquet

# 505
ralnik
Ядки!!!! Майстори са турците! Всички са възхитени и вече не искат нито пишмане, нито локум. Баклавата си е класика. Вземали сме и едни варени и сладки кестени /в кутия като бонбони/, но нищо особено.

# 506
  • София
ralnik
Ядки!!!! Майстори са турците! Всички са възхитени и вече не искат нито пишмане, нито локум. Баклавата си е класика. Вземали сме и едни варени и сладки кестени /в кутия като бонбони/, но нищо особено.
zhorchY, абсолютно си права Peace
ЯДКИ!!!
Всеки път като ходим в Турция, на море или в Истанбул си купуваме  за тук ЯДКИ.
И сега като бяхме май месец на почивка, от пазара в Алания купихме 4-5 килограма най-различни ядки. като почнеш от обикновена леблебия, шам фъстък и стигнеш до най-различни разновидности на фъстъка- с шоколад, карамелизиран /просто и сега ми потичат лигите като се сетя за него/ и т.н. Grinning

# 507
ralnik  Hug
Допълвам zhorchy  Hug
Лично аз понеже ходя всяка година от 5-6 г, последния път, за да не се повтарям, им донесох сироп от нар /за дресинг/ и канела и пипер лют /той е от сухи чушки и е много ароматен/, в Kipa ги опаковат в едни готини пликчета и всички бяха доволни, а също и кори за баница от Хаджията /уникални/ Grinning. Вече имам поръчки за тази година Peace

# 508
Не се смейте, но и чушково пюре ще добавя, за месец и нещо изготвих един цял буркан вече, яд ме е, че само два си взех, догодина, живот и здраве, повече ще си донеса.

# 509
  • Русе
Благодаря много за бързите отговори, много е полезен споделеният опит.  Hug Миналата година бяхме в Гърция и благодарение на форума тук купихме шоколадов и портокалов тахан и портокалов мед-много се харесаха. Благодаря още веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт